1. Home
  2. Community
  3. desmikkelaar
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Probeer eens …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Arabisch

Het is en blijft uitdagend om te experimenteren met ballen en om die smaken in de gehaktballen kloppend te krijgen. Net als Deon krijg ik er geen genoeg van. Ik kon het niet laten om weer eventjes te experimenteren, maar deze bal is wel mijn toppertje hoor. Wat een smaken. Ik moet toch een beetje oppassen want eet ze achter elkaar op en heb er bovendien een heerlijke saus bijgemaakt van kruiden en soja als basis. Dus als je van exclusieve ballen houd probeer deze dan eens. Ze smaken iets hartig/zoet dus typerend voor de Indonesische keuken. Wil je iets meer pit ruil dan de ketjap manis voor ketjap asin. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Een heerlijke versnapering waar je je gasten mee kan verrassen …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Deze kunnen warm of koud gegeten worden. Mijn grootmoeder nam ze altijd mee op reis. Bij een stop plaats keek iedereen er naar uit. Nu maak ik ze een paar keer per jaar en natuurlijk ook voor de heenreis van de vakantie. Tussen de voorbereiding van de vakantie is het altijd een klus om ze tussendoor klaar te krijgen. We missen ze altijd op de terug weg. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Recept van mijn (Indische) oma. Een heerlijk recept met rundvlees, (of kip of varkensvlees, wat je maar wil) Een gerecht wat niet in een rijsttafel mag ontbreken. Zeer geliefd, vooral bij kinderen vanwege de milde en zoete smaak. Dit recept heeft overigens op rtl-text gestaan. Mijn oma was zeer trots.... Als ik het gerecht proef voel ik me weer een klein kindje op bezoek bij oma... lekker smullend van de smoor! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Gemaakt - Gegeten - Goedgekeurd …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Deze SUPERlekkere champignons maakte ik voor een Tapasbuffet ter gelegenheid van een feestje van een vriend. Heel erg lekker! De hoeveelheid is voor 35-40 champignons. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Wat doe je als er een gigantisch komkommer overschot is die je voor weinig geld kunt krijgenÖ. Kopen die handel en inmaken ! Heb je de hele winter plezier van. Je kunt er van alles mee doen en je hoeft nooit meer een pot augurken te kopen in de super die ook nog eens vol met conserveringsmiddelen zitten. Dit is een basic recept wat je helemaal kunt aanpassen naar eigen smaak, zie beschrijving beneden. Zodra de verse komkommers en de courgettes 25 cent kosten (en andere groentesoorten spotgoedkoop zijn) ga ik aan de gang en dat is 1x per jaar. Leuk ook om te doen. Dit kun je doen met alle eetbare, verse groentesoorten ! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Bron: www.peppadew.comPeppadew (spreek uit: peppadiu) is de merknaam van deze zoet-pikante pepers, afkomstig uit Zuid-Afrika.In dit recept worden ze gevuld met Boursin gemengd met creme fraiche. Verrukkelijk!Er zijn legio andere vullingen denkbaar: tapenades, gehakt, (vis-)salades, noem maar op ... …  Lees verder »

Nu eens niet die saaie gekookte aardappels, maar lekkere aardappel pannenkoekjes voor erbij! …  Lees verder »

Een lekker en apart bijgerecht voor met name bij de fondue of gourmet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een recept uit Zuid Afrika. Echt h√©√©rlijk en makkelijk te maken! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Super lekkere zamlrol. Werd geserveerd tijdens een brunch die ik samen met andere vrijwilliegers verzorg in verzorgingstehuis bij ons in Stadtlohn. Recept gekregen en gebruikt tijdens afgelopen Kerst. Het was een succes. Heerlijk als je wat meer gasten krijgt en prima voor te bereiden. Denk bij het bereiden aan de koeltijd (zie recept)! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Wentelteefjes uit grootmoeders tijd echte verwennerij, en ook nog snel klaar, lekker handig als je niet zoveel tijd hebt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Makreelburger met r√∂sti, paprika-komkommer-crudit√© en mierikswortelmayonaise …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis

Heerlijke vers gemaakte volle runder ragout, ook lekker met rijst. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans
Top