1. Home
  2. Community
  3. derbraadwurst
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Eenvoudig, lekker en gezond. Kinderen zijn hier dol op. Natuurlijk ook heel lekker met bloemkool.  Het recept aangepast v.w.b. de bechamelsaus. Was 50 gr boter en bloem. Nu 30 gram boter en bloem.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heerlijke chocolade brownies met Oreo cookies, naar recept van Lorraine Pascale. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Lekker snel tussendoortje …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

1 stokbrood 2-3 el olijfolie 4 eieren 4 el mayonaise 1 teen knoflook, geperst 2 el citroensap 4 kroppen little gem (sla) 200 g. parmezaanse kaas of padano, grof geraspt ca. 130 g. ansjovis, gemarineerd …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

Een heerlijk gerecht speciaal bedacht voor op de camping …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Super heerlijke bami. maak het klaar en je zult het proeven! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Omdat ik jarig ben mag ik mezelf trakteren en dan kies ik iets dat ik zelf heel erg lekker vind. Ik heb al eens een perfect recept neergezet, maar je probeert je saus altijd weer te perfectioneren. Nou deze en deze saus is tot in de grootste perfectie verbeterd. Makkelijk te maken en natuurlijk ontzettend vreselijk lekker. Hier heb je echt een hemelse lunch aan of ook perfect als weekendhap! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Door het pokkeweer van de afgelopen periode word ik een beetje moe van het overal zien van die zomersalades. Niemand hier heeft er nog trek in want het lijkt er inmiddels wel op dat je in Nederland 365 dagen per jaar moet stoken en een paraplu bij je moet hebben. Aangezien het wel herfst lijkt kwam ik op het idee zelf een heerlijke champignonsoep te maken. Nou lekker was hij, smullen maar ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Heerlijk makkelijk receptje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Dit is een lekker en leuk "doe-het-zelf" recept en kan iedereen (zelfs de kinderen) maken. Ook leuk om in de vakantie te doen. Met ui, paprika en courgette. …  Lees verder »

Lekker met tortilla chips …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mexicaans

Door de kipfilet even te bakken in de pan waar ook de de zelfgemaakte boemboe in is gebakken, krijgt deze pindasoep extra smaak. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Je eigengemaakte Babi Pangang waar de chinees niet tegenop kan …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

Toen ik voor de paasdagen de varkenshaas-vol-verrassingen van Deon aan het voorbereiden was, had ik nog wat gehakt vulling overgehouden. Mijn vrouw maakte er een gehaktstaaf van zodat we al direct even konden proeven of de vulling de juiste smaken had. Samen proeven en we keken elkaar aan en zeiden WOW wat een lekkere sappige gehaktstaaf ! Zo gaan we de volgende keer ook onze gehaktballen of gehaktstaaf of burger maken. Het verrassende is dat het " droge " van het paneermeel of beschuit is vervangen door het sappige van olijven, zongedroogde tomaatjes, ui en mozzarella. Natuurlijk heb ik dit aan Deon verteld en zijn antwoordt was, "zet jij het maar op smulweb, jij bent de uitvinder ", hihihi Deon super bedankt !! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Dit gerecht is eigenlijk gemakkelijk te maken, grote hoeveelheden heb je niet nodig. Harissa kun je ook kopen in een Turks winkeltje, dit is een soort pasta. Die Harissa wat ik maak lijkt een beetje op 'n bouillonblokje. Deze is ook heel gemakkelijk zelf te maken voor het recept kun je kijken in het Kookboek Sauzen bij Harissa Pikante Variant recept. Als je roomkaas gebruikt is dit niet zo machtig of vult niet zo als wanneer je kookroom wilt gebruiken maar smaakt net zo lekker of zelfs nog lekkerder. Wil je het een licht zuur tintje geven kun je ook crème fraîche gebruiken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Mmm spannend want dit is echt supersmullen. Maak je kip eens zo klaar en je weet niet wat je proeft. Makkelijk en snel te maken, de smaakjes doen de rest en komen perfect bij elkaar. Kun je ook doen met drumsticks. Die saus is echt super qua smaak en een topper voor mensen, die net als wij, die van Aziatisch eten houden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Aardappelen op z'n Spaans …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Spaans

Dit recept gebruik ik al jaren. Dit is echt zo lekker en iedereen kan het maken. Kan niet mislukken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch
Top