1. Home
  2. Community
  3. deniseosmani
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Van de BBC gehaald …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Voor het deeg: 250 gr bloem 125 gr harde boter, 3/4 dl water, snufje zout. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Voor deze salade wordt de couscous niet in kokend, maar in koud water geweld. Daardoor houdt de couscous meer beet en wordt 'ie niet zo papperig. Het oorspronkelijke recept is van Jamie Oliver. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Recept van een collega! Serveren met Pasta, rijst of op een stokbroodje.Zowel warm als koud erg lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een heerlijke variant van de gewone pannenkoek waar zeker kinderen dol op zijn! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Een ZALIGE pastaschotel met gegrilde groenten , prima op de barbecue te bereiden , laat het mooie weer maar komen , maar dit kan natuurlijk ook in de oven of op een grillplaat bereid worden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit is echt heel lekker die Mediterrane geroosterde groente uit de oven. Precies zoals ik ze kreeg vroeger op vakantie aan de Franse of Italiaanse Rivièra. Eet hier vis bij zoals gestoofde Zeebaars, Kabeljauw of Roodbaardfilet uit de oven. Of haal bij de visboer wat verse Dorades. Wat zout, peper, citroensap en peterselie op de vis, olijfolie erop, inpakken in aluminiumfolie en 12-15 minuten laten meegaren in de oven. Dit zijn feestmaaltijden om je vingers bij af te likken en het is allemaal vers en hartstikke gezond. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Wat is er nu en helemaal met warm weer lekkerder dan een sappig, krokant en supermals Grieks balletje zoals je ze bij de Griek krijgt in je Acropolis of Zorba schotel? Deze smaken precies zo ! Wij hadden hier een Griekse eet orgie, nou daar mag Bifteki dus niet in ontbreken. Ze doen het ook uitstekend op een buffet of borrelhapje. Als je in je eigen tuin of op je balkon de genoemde kruiden vers hebt, gebruik die dan, dan zijn ze nog veel lekkerder. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Gyros is lekker alleen niet die van Albert Heijn. Die lijkt bijna nergens op behalve op shoarma. Deze Gyros is net zo goed zoals je hem bij de Griek krijgt. Past prima op een lekkere Griekse vleesschotel met garnituur zoals Griekse boerensalade, Griekse aardappels, Bifteki, koteletten, gigant bonen, lamskoteletten, souvlaki en tzaziki. Hoef je allemaal niet bij de Griek te halen, kun je nu heel makkelijk zelf thuis maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Mmmm…. Lekker een gebakken aardappeltje, maar nu eens op z`n Grieks. Erg leuk, kleurrijk en lekker bijgerecht bij een Griekse vleesschotel met Griekse salade. Dit misstaat overigens ook niet bij een normaal gebakken Schitzeltje, braadworst of balletje gehakt. Laat je eens inspireren door die mooie Mediterrane smaken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Echt lekkere courgettes ,heb ze zelf ook gemaakt met een beetje geraspte oude kaas erover voor nog meer smaak .Had er kerrie aardappeltjes (krieltjes) bij gemaakt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heerlijke ovenschotel met Witlof. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees
Top