1. Home
  2. Community
  3. dejonge
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Stoofschotel (Eenpansgerecht) voor 4 personen, van de kok uit Kreta meegekregen en uitgeprobeerd, heerlijk. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Thaise kip-kokossoep …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Geroosterde kippenvleugels …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Kip met cashewnoten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

ETLI PIRINC PILAVI ACILI …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Turks

DOMATES KEBABI FIRINDAN …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Turks

(gestoofd varkensvlees) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams

Zweedse hachee …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch

Pittige marinades, scherpe atjars (het Indiase woord is achars) of zoetzure groenten, zoetzure chutneys en kerrieschotels zijn enkele hoogstandjes uit de Zuid-Afrikaanse keuken. Het vlees voor de sosaties moet, vermengd met de specerijen, zeker 4 uur in de koelkast staan voordat u het in de marinade legt. Vervolgens blijft het vlees een nacht in de marinade staan. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

De soep krijgt een heerlijke aroma omdat het gehakt eerst wordt gebakken samen met ontbijtspek en kerriepoeder. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Recept van mijn (Indische) oma. Een heerlijk recept met rundvlees, (of kip of varkensvlees, wat je maar wil) Een gerecht wat niet in een rijsttafel mag ontbreken. Zeer geliefd, vooral bij kinderen vanwege de milde en zoete smaak. Dit recept heeft overigens op rtl-text gestaan. Mijn oma was zeer trots.... Als ik het gerecht proef voel ik me weer een klein kindje op bezoek bij oma... lekker smullend van de smoor! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Recept van mijn (Indische) oma. Hete variant van de gewone smoor(zie mijn homepage)Heerlijk rijsttafel gerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

(Dit recept nog niet gebruiken, want het is nog niet compleet....)Lekkere kabeljauwfilet gestoofd in witte wijn met gefruite groenten, bereidt in de oven en geserveerd met witte rijst. (Orgineel frans recept van C. Gauthier) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Geleerd van mijn oma.Een verrassend gerecht, welke goed past in een uitgebreide rijsttafel. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Kip gemarineerd in een heerlijk kruidenmengsel. Smaakt geweldig, en is super-makkelijk klaar te maken! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

2 eetlepels olie 500 gr biefstuk 1 gepelde en gehakte ui 2 1/2 cm verse gemberwortel, geschild en in dunne reepjes gesneden 2 grote vleestomaten, gepeld, zaad verwijderd en het vruchtvlees in stukken gesneden 200 gr geschrapte en in smalle reepjes gesneden jonge wortelen 2 eetlepels bruine suiker 1 theelepel vijfkruidenpoeder 2 eetlepels lichte sojasaus 1-2 eetlepels rijstwijn of droge sherry 2 eetlepels water of bouillon zout …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Chinees

HARTIGE FLAPJES Deze Turkse flapjes met een vleesvulling worden meestal met 'borek hamuru' ( borek deeg, yufka) gemaakt, maar bladerdeeg is een goede vervanging …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

1 kip ongeveer 1 1/2kg. in stukken. 10cl.droge witte wijn, 2 citroenen, 200gr. groene olijfen, flinke scheut olijfolie, 2teenjes knoflook, 1dessertlepel koriander, peper en zout, enkele verse korianderblaadjes voor de garnering. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks
Top