1. Home
  2. Community
  3. defrens
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

2 rode paprika`s 1 aubergine 1 courgette 1 schaal haricots verts (150 g) 5 el walnotenolie 5 el balsamicoazijn op hout gerijpt (flesje 250 ml) 1 bakje munt (15 g), alleen de blaadjes 1 bakje platte peterselie (20 g), alleen de blaadjes 100 g witte kaas (pakje 200 g) 100 g ricotta (verse kaas) 2 blikken linzen (a 400 g) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Slanke keuken

Dit is een snelle en gemakkelijke schotel dat zelfs op een doordeweekse avond gemaakt kan worden, maar het zal ook niet misstaan bij een iets feestelijker gelegenheid. De romige milde smaak van kabeljauw wordt geaccentueerd door de pit van chorizo en zuurtje van tomaten-cider saus. …  Lees verder »

Ik maar deze pindasoep al jaren, hier thuis is het een topper!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

1 struik paksoi (400 g), gesneden; 200 g runderreepjes; 1/2 bakje boemboe rendang vlees; 200 g (wok)noedels; 150 g champignons, in plakjes; ketjap of sojasaus; olie; 100 ml water …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

400 gram pipe rigate (pasta) 3 kipfilets olijfolie 0,75 pak bladspinazie (diepvries) 1 pakje Boursin Roomkaas Knoflook & Kruiden 1 bakje kastanjechampignons 50 gram pijnboompitten 5 zongedroogde tomaten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Lekker pittige ovenschotel. Door het gebruik van de mosterd en crème fraîche krijgt de kool een lekkere romige smaak. Geen aardappelpuree bovenop, maar aardappelen gestampt met wat crème fraîche en mosterd erdoor geroerd. Hierdoor krijg je een wat grovere laag, die heerlijk is bij de spitskool. Ook lekker met plakjes ontbijtspek op de schotel. Ze worden lekker knapperig in de oven. (zie foto) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit was het recept van Claudiaprinsesopdeerwt.Ze heeft haar recept verwijderd,dus zet ik deze er weer even op.Vond 'm zalig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Combinatie van Vlinderpasta met broccoli, room en cashewnoten is een sublieme smaaksensatie. De parmazaansekaas (vers geraspt graag!) mag niet ontbreken. Familiefavoriet hier. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

 Het is bijna niet te geloven maar dit recept is  meer dan 100 jaar oud! Heel veel jaren geleden kreeg ik dit recept van onze Engelse vriend John. Het oorspronkelijke recept was van zijn moeder die kunstenares was en aardewerk beschilderde in Stoke-on-trent. Scones bakken betekende kneden, uitrollen, uitsteken enzovoort. Daar had ze geen tijd voor. Ze maakte scones maar zonder veel "poespas", gewoon hoopjes deeg op de bakplaat en bakken maar. Het is een makkelijk te maken recept, je krijgt geen prachtige scones maar ze zijn heel lekker! Een paar jaar geleden begon ik deze scones eens te maken in een cupcake vorm. Het is weer eens wat anders. Ik wissel nu af of op de bakplaat de grote scones, ongeveer  8,  of in cupcakevorm ongeveer 12 stuks.  John is niet meer onder ons helaas, maar het zal hem zeker plezieren dat zoveel mensen nog steeds de scones van zijn moeder maken.     …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

300 gr pasta, bijv. brede lintmacaroni of penne 4 el olijfolie 1 tl knoflookpuree(potje) 400 gr pompoen in blokjes 2 tl paprikapoeder 1 tl tijm 250 ml koksroom zout, versgemalen peper 250 gr gemengde paddestoelen 3 bos-uitjes, in ringetjes 100 gr geraspte kaas …  Lees verder »

Heerlijk en slank ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Slanke keuken

Deze originele ovenschotel kan u vooraf volledig klaar maken. Enkel nog in de oven schuiven en u kan aan tafel. bereidingstijd: 25 min. + 45 min. in de oven; voor 4 pers …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Iedereen die dit gerecht heeft gegegeten is er enthousiast over en wil meteen het recept hebben. Het is makkelijk en snel te maken en het eet lekker licht weg. Het kan natuurlijk ook met b.v. Chinese kool. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

3 el milde olijfolie 2 fijngesneden tenen knoflook 1 fijngeesneden uitje 350 gr risotto rijst 200 ml wiitte wijn 800 ml groentebouillon, warm 3 el boter 250 gr blokjes pompoenvlees, ontpit( butternut pompoen) 200 gr in reepjes gesneden shiitake 1 tak salie Peper uit de molen Parmezaanse kaas, naar eigen smaak!  …  Lees verder »

150 g volkoren penne; 150 g peultjes; 100 g tuinerwten (diepvries); 2 eetl (zelfgemaakte) pesto; 150 g kipreepjes; 10 cherrytomaatjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

In dit hoofdgerecht zit alles wat je nodig hebt: vlees, groenten en pasta. Combineer het met bijv. tomaten/mozzarella als voorgerecht en een italiaans nagerecht …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heerlijk krokant, zeer snel en zeer gemakkelijk! 3 dozijn koekjes. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands
Top