1. Home
  2. Community
  3. debby020978
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Deze 94 jarige Indonesische vrouw gebruikt het recept nog altijd van haar moeder. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Maak ze met je eigengemaakte nacho`s .. zie basisrecept http://www.smulweb.nl/1367706/koken/recept/Nachos-zelf-gemaakt Nacho`s zijn eigenlijk niet meer dan gefrituurde tortilla`s. Je kunt een zak kant-en-klare tortillachips nemen maar maak ook zeker eens je eigen nacho`s. Houd er wel rekening mee dat je de nacho`s dan niet helemaal bruin frituurt, ze worden namelijk nog een keer gebakken in de oven. Ook guacamole is erg simpel en snel zelf te maken! Maar gebruik voor een snelle versie gewoon kant-en-klare chips en guacamole uit een potje. Dit recept kun je als hoofdgerecht serveren door er gehakt, rode ui, sla en knoflook aan toe te voegen. Bak dan eerst het gehakt even bruin in een pan, schud het over de nacho`s heen, bedek met gesneden rode ui en knoflook en strooi er geraspte kaas overheen. Serveer op een bedje van bijvoorbeeld rucola. Probeer voor een vegetarische versie eens kidneybonen in plaats van gehakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Erg lekker nagerecht dat je een paar uur tevoren kunt maken en ook nog eens snel is gemaakt. Je begint met een laagje schuimkoekjes, daarna volgen de aardbeien en de kwark slagroom gemengd met slagroom enz. Heerlijk als je gasten krijgt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Elke keer als ik bij de Griek zit dan neem ik deze als voorgerecht omdat het zo ongelooflijk lekker is. Het is makkelijk en snel zelf te maken. In sommige supermarkten zijn er ook kant en klare zakken te koop uit de diepvries, maar die zijn echt niet lekker omdat er nauwelijks vis inzit! Dit is voldoende voor 2 flinke porties als hoofdgerecht. Als voorgerecht porties halveren. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Antwerpen is een Bourgondisch paradijs. In de stad zijn veel verschillende keukens terug te vinden waar je heerlijk kunt eten. Maar naast de vele restaurants zijn er natuurlijk ook de befaamde frietkotten. Vooral in combinatie met Vlaams stoofvlees zijn de Belgische frieten verrukkelijk. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

Bevat per eenpersoonsportie: energie 325 kCal - eiwit 10 g - vet 22 g - koolhydraten 23 g …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mexicaans

Basisrecept, circa 8 stuks …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Deze doperwten passen goed bij keema kerrie of lamskerrie. Ook als bijgerecht bij vis kerrie` s passen ze uitstekend. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Koude pastasalade die heerlijk smaakt met een lekker stuk brood erbij en een glas rose …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Authentieke aardappelsalade om je vingers bij op te eten. …  Lees verder »

De saus gaat uitstekend samen met in de pan gebakken koteletten, patrijs, biefstuk en wild. Dit recept is van Meesterkok Michel Roux, en echt een TOPPERTJE!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Het ultieme recept voor aardappelgratin …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Flensje in sinasappelsaus.Mijn allerlekkerste dessert.Tip: gebruik hiervoor Honig Portie Pannekoek mix. Heel makkelijk als je maar een paar flensjes nodig hebt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

4 struikjes witlof, 4 gekookte aardappelen, 2 hardgekookte eieren, 100 g gekookte ham, klontje boter, 50 g versgeraspte oude kaas, 1 pak kookroom 2 dl, 8 takjes selderij, fijngehakt, paneermeel om te bestrooien, ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter, …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

(ofwel Sambal goreng boontjes) Een heerlijk (makkelijk) recept uit de Indonesische keuken, maar dan lekker snel klaar. De smaak is een beetje zoet-pittig en je kunt het zo scherp maken als je zelf wilt!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Een recept van mijn vriendin uit Frankrijk. Ideaal eenspansgerecht voor de zomer. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Lekkere oven gebakte ¬†frietjes als hoofdgerecht of als bijgerecht met een lekkere kaas/biersausje . Je kan uiteraard de frietjes ook frituren op de gekende wijze.¬† …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Dit recept is zo lekker, het is uit mijn allereerste Engels kookboek van Mary Berry en een van de favoriete recepten als mijn kinderen/gasten komen eten. De ovenschotel die ik maak gaat altijd leeg! Probeer het eens uit bij een etentje, de gasten moeten natuurlijk wel van spinazie houden! De foto is een foto uit het blad en volgende keer plaats ik een eigen foto. Een groot gedeelte kun je al een dag van te voren maken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Hier kun je me dus voor wakker maken! Het spaghetti bolognese recept, van Jamie Oliver. …  Lees verder »

Top