1. Home
  2. Community
  3. dansmerieke
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

500 gr half om half gehakt - 100 gr kalfsgehakt - 1 gesnipperde ui - 1 el margarine - 2 sneetjes oud wit brood - 3/4 dl melk - zout - peper - 1 ei - 1 el peterselie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch

12 haringfilets, 2 rauwe rode bieten, 2 grote glazen water, 2 eetlepels azijn, 1 eetlepel olie, 1 theelepel poedersuiker, peper en zout. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Gerookte zalm met roomsaus …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch

Een Zweeds haringgerecht, dat op de tong heet te smelten! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch

Bekende griekse yoghurt-komkommer saus, lekker bij de borrel met stokbrood , of bij gegrild vlees. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Heerlijk gevulde tomaten met een romige forelmousse. Zalig voorgerecht maar ook een heerlijk borrelhapje met kleine tomaatjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Fred de Leeuw is een slagerij in de Utrechtsestraat in Amsterdam, vlakbij de Amstel. Ze verkochten er de meest goddelijke zalmmouse die ik ooit proefde. Ik heb er kilo`s van gekocht hoewel ik een arme sloeber was. ( de winkel is krankzinnig duur en verkoopt o.a. truffels en japanse runderlenden en dat soort fratsen) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Verukkelijk voorafje dat je op een mooie amuselepel kunt serveren. Gelezen in de Allerhande. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

En lekkere najaars- en winterschotel die je toch meteen aan de zondoorstoofde pleinen van Marokko doet denken. Dit recept is ge?nspireerd op de tajine, de overal in Noord-Afrika bekende stoofpot, gemaakt in de karakteristieke aardewerken schaal met puntdeksel. Maar ook uit een gewone pan (met een goed deksel) smaakt dit gerecht heerlijk authentiek! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

Klassieker, maar blijft heerlijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Gebakken tempeh(sojabonen) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

E lekker ketelke sate veur es g'r in d'n olie toeskomp. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

600 gr vastkokende aardappelen - 50 gr boter - 1 eetl versgehakte rozemarijn - 2 teentjes knoflook - 4 sjalotjes - 6 eetl verse room - versgemalen zwarte peper - zout - nootmuskaat …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Heerlijk eenvoudig en om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indiaas

1/3 deel kippenlever; 1/3 deel varkenspoulet; 1/3 deel varkens-spekvet; totaal 1 kg zout 20g (bij voorkeur 1/3 hiervan nitraatzout); witte peper 1 theel.; pruimen geweld in cognac, ongeveer 150 g.; gemalen foelie, 1 theel.; verse thijm, naar smaak; peterselie, naar smaak; knoflook, 1/2 teen; varkensrugspek dungesneden voor het bekleden van de vorm (vraag uw slager!); cognac. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Rillettes van konijn …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Een streekgerecht uit het Loiregebied. Het voordeel van dit gerecht is, dat het heel lang van tevoren gemaakt kan worden. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Heerlijke pate, zoals alleen de Fransen die kunnen maken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans
Top