1. Home
  2. Community
  3. dalidude
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Doe het gehakt in een kom en mix er het ei en de Italiaanse gehaktkruiden door. Eventueel iets steviger maken door wat paneermeel te gebruiken. Draai er vervolgens mooie kleine balletjes van. Snipper een ui en pers de 2 knoflookteentjes en bak deze glazig in wat olijfolie. Voeg vervolgens de gehakt balletjes bij en braad deze mooi bruin en gaar. Zet ondertussen een flinke pan water op, breng deze aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voeg, aan de inmiddels gare gehaktballetjes, de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Breng het weer aan de kook en zet het vuur dan laag. Voeg dan de 2 theelepels bruine suiker toe en de creme fraiche en roer het goed door elkaar. Als de pasta gaar is voeg je de vers gesneden basilicum toe aan de saus. Doe dit pas op het laatst. Giet de pasta af en doe er wat saus bij zodat de pasta niet gaat plakken. Eet smakelijk! Jos …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

2 eetlepels olijfolie - 1 grote bruine ui - 5 plakken spek - 2 theelepels geperste knoflook uit een flesje - 1 kilo aardappelen - 6 eieren - 2 eetlepels water …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Lekkere variatie op 'gewone' lasagne …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Succesnummer van mijn schoonmoeder, mij heeft zij hier mee omgekocht. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Falso magre .orgineel siciliaans recept.daar wordt kalfsvlees gebruikt.maar het kan met alle soorten dunne lapjes vlees. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Heerlijke lasagna …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Biologisch

Een lekkere snelle pastamaaltijd met zalm, courgette en een room/dille saus …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Lekkere lasagne, die je goed van te voren klaar kunt maken. In dat geval de spinazie niet verwarmen, maar vooraf laten ontdooien. Alle ingrediĆ«nten zijn biologisch verkrijgbaar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

300 g penne (pasta) 800 g broccoli 1 ui 2 eetlepels olijfolie 1 duopak hamblokjes (250 g) 2 sticks kruidenpasta voor pasta pesto (pakje a 5 sticks) 200 ml creme fraiche 100 g geraspte belegen kaas  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Appeltaart a la Dudok die in Rotterdam wereldberoemd is. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Snel en lekker pastagerecht met pesto. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

De kalkoenschnitzels worden even rondom gebakken en gaan dan met de rest van de ingrediĆ«nten in de oven. Heel erg lekker, vooral met buffelmozzarella die toch een wat andere smaak heeft dan de gewone mozzarella. Het vlees is goed voor te bereiden. Prettig als je een etentje geeft. Echt een toppertje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Smakelijke risotto met kipfilet, broccoli, prei, tomaat en kaas. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Dat de belangstelling voor het eten van mosselen in ons land dit jaar aanmerkelijk zal teruglopen behoeft niemand te verbazen. De aanvoer is beperkt, de prijzen daardoor (te) hoog en de mosselen zijn veel kleiner dan we eigenlijk wel gewend zijn. Die kleinere mosselen smaken echter bijzonder goed en dat is dan ook de reden om je een gerecht met mosselen voor te zetten dat je ook in een van de Zeeuwse restaurants die bekend staan om hun gerechten met mosselen en andere schelp- en schaaldieren kunt bestellen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

600 gram gemengd gehakt 2-3 eetlepels boter 2 uien, fijngehakt of in plakjes gesneden 2 knoflookteentjes, fijngehakt of in plakjes gesneden 1 struik selderijstengels, gewassen en in eetbare stukjes gesneden zout, peper uit de molen 1 snufje nootmuskaat 1 snufje cayennepeper 1 eetlepel geplukte majoraan 1 eetlepel paprikapoeder 200 ml groentenbouillon 200 ml room 2 courgettes, gewassen en in plakken gesneden 250 gram kerstomaatjes, gehalveerd 250 gram mozzarellakaas, in plakken gesneden  …  Lees verder »

Lekker, snel klaar en alle vitamientjes zitten er ook nog in …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

150 gr risoto rijst 2 ons zalmsnippers 1 winterwortel of ?10 kleine worteltjes 1 prei 2 dl witte wijn ? 6 dl visbouillon peper en zout wat dille …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een lekker nagerecht met amaretto …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Het plakje spek op het vlees geeft het een specifieke smaak en houdt het lekker sappig. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Romig en makkelijk visgerecht. Gezond en lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis
Top