Doe het gehakt in een kom en mix er het ei en de Italiaanse gehaktkruiden door. Eventueel iets steviger maken door wat paneermeel te gebruiken. Draai er vervolgens mooie kleine balletjes van. Snipper een ui en pers de 2 knoflookteentjes en bak deze glazig in wat olijfolie. Voeg vervolgens de gehakt balletjes bij en braad deze mooi bruin en gaar. Zet ondertussen een flinke pan water op, breng deze aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voeg, aan de inmiddels gare gehaktballetjes, de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Breng het weer aan de kook en zet het vuur dan laag. Voeg dan de 2 theelepels bruine suiker toe en de creme fraiche en roer het goed door elkaar. Als de pasta gaar is voeg je de vers gesneden basilicum toe aan de saus. Doe dit pas op het laatst.
Giet de pasta af en doe er wat saus bij zodat de pasta niet gaat plakken.
Eet smakelijk!
Jos …
Lees verder »
Lekkere lasagne, die je goed van te voren klaar kunt maken. In dat geval de spinazie niet verwarmen, maar vooraf laten ontdooien.
Alle ingrediĆ«nten zijn biologisch verkrijgbaar. …
Lees verder »
300 g penne (pasta)
800 g broccoli
1 ui
2 eetlepels olijfolie
1 duopak hamblokjes (250 g)
2 sticks kruidenpasta voor pasta pesto (pakje a 5 sticks)
200 ml creme fraiche
100 g geraspte belegen kaas …
Lees verder »
De kalkoenschnitzels worden even rondom gebakken en gaan dan met de rest van de ingrediĆ«nten in de oven. Heel erg lekker, vooral met buffelmozzarella die toch een wat andere smaak heeft dan de gewone mozzarella. Het vlees is goed voor te bereiden. Prettig als je een etentje geeft. Echt een toppertje. …
Lees verder »
Dat de belangstelling voor het eten van mosselen in ons land dit jaar aanmerkelijk zal teruglopen behoeft niemand te verbazen. De aanvoer is beperkt, de prijzen daardoor (te) hoog en de mosselen zijn veel kleiner dan we eigenlijk wel gewend zijn. Die kleinere mosselen smaken echter bijzonder goed en dat is dan ook de reden om je een gerecht met mosselen voor te zetten dat je ook in een van de Zeeuwse restaurants die bekend staan om hun gerechten met mosselen en andere schelp- en schaaldieren kunt bestellen. …
Lees verder »
150 gr risoto rijst
2 ons zalmsnippers
1 winterwortel of ?10 kleine worteltjes
1 prei
2 dl witte wijn
? 6 dl visbouillon
peper en zout
wat dille …
Lees verder »