1. Home
  2. Community
  3. daan_v91
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Hertenbiefstuk 140 gr p.p. Zuurkool Paddenstoelen, o.a. champignons, shiitake, oesterzwam of duurdere soorten zoals pied de mouton cantharellen en trompets de la morte Wat jus van het hert als saus Puree van aardappel of pastinaak Sjalotje Witte wijn …  Lees verder »

Vrijdag is visdag da`s alom bekend. Op de vrijdag als alle kotters weer terugkomen dan is er veel verse vis. Nu in de herfst is de meeste vis op z`n best. Lekker vet en ze paaien niet. Koop een paar spartelverse Kabeljauw- en/of Schelvis filets (deze zijn stevig) en maak er, veel goedkoper, je eigen stukjes verse gebakken kibbeling van. Hoe luchtiger het beslag, hoe krokanter ze zijn. Smullen maar op de vrijdag en in de weekenden …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Recept van mijn (Indische) oma. Een heerlijk recept met rundvlees, (of kip of varkensvlees, wat je maar wil) Een gerecht wat niet in een rijsttafel mag ontbreken. Zeer geliefd, vooral bij kinderen vanwege de milde en zoete smaak. Dit recept heeft overigens op rtl-text gestaan. Mijn oma was zeer trots.... Als ik het gerecht proef voel ik me weer een klein kindje op bezoek bij oma... lekker smullend van de smoor! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Gasten in het Japanse Restaurant waar ik werkte waren er dol op. Ik ook trouwens. Lekker snel en makkelijk klaar te maken. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Japans

Ossobuco,zoals ik het in Italie heb leren maken,van goede leermeesters (moeders van onze vrienden) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Dit is een erg lekkere kruising tussen een Franse fricassee en een Russische Stroganov. Als je alvast wat rijst op zet, kun je de saus heel vlug in een andere pan klaarmaken en is alles ongeveer tegelijk klaar. Ik doe de paddenstoelen er altijd pas op het laatst bij, zodat ze lekker nootachtig en stevig blijven, maar als je ze er wat eerder bij wilt doen om ze samen met de prei zacht te laten worden, is dat ook prima. Jamie Oliver …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

Khao pad kai is een klassiek gerecht uit Thailand! De bloemkoolrijst maakt het gezonder.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Het is lente want dat is duidelijk te merken en ze zijn er weer. Verse witte asperges oftewel het "Limburgs goud". Het seizoen is nu in volle gang en daar moet je van profiteren zolang het duurt. Dus een overheerlijke verse quiche met lenteui. Smaken van het voorjaar en dat proef je. Het is even werk, maar het eindresultaat is zo lekker en mag er zijn. Voldoende voor 4 personen als hoofdmaaltijd of lunch. Ook leuk als voorgerecht, maar snijd dan kleinere partjes en doe er 2x mee. Bewaar de andere helft gekoeld in de koelkast en warm die de volgende dag heel even op in een voorverwarmde oven. Net zo lekker, maar niet langer houdbaar. Eet smakelijk. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

(uit Engeland) Van: "Wilma" …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Kijk voor meer heerlijke recepten met vis in blik op www.visopzijnbest.nl …  Lees verder »

Heerlijk onderdeel van Spaanse tapas; komt uit Albert Heijn eetboekenreeks Amuses …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Dit is het recept van een chinees restaurant, dus de lekkerste versie. De truc van een goede foe yong hai is, het gebruiken van heel dun gesneden groenten die in de omelet worden gegaard. De saus is heerlijk zoetzuur …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Ja, ik weet wel dat hiervan al een heleboel recepten op Smulweb staan, maar ze zijn toch allemaal weer net een beetje anders Dit recept heb ik voor het eerst gemaakt op de Thaise kookles in Chiang Mai in Thailand. Ik heb het een beetje aangepast aan mijn smaak want in het originele recept zit geen paprika, geen shitake of champignons, minder ui/lenteui en zelfs geen koriander. Om toch een beetje groente binnen te krijgen zonder dat je er meteen een tweede gerecht bij moet maken heb ik het een en ander uitgeprobeerd en ben ik uiteindelijk hier op uitgekomen. De koriander geeft de typisch Thaise smaak aan het gerecht. Zoals het nu uiteindelijk geworden is komt het vaak bij ons op tafel. Dit is voor mij het "beste" recept van Thaise kip met cashewnoten en wie weet misschien voor jullie ook? …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Blokjes kabeljauw in een licht zoete, pittige mangosaus. Een geweldige combinatie. Snel klaar en heel erg lekker. Weer eens een andere manier om vis te bereiden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Ze geuren heerlijk naar vanille en je eet ze zo uit de hand, met poedersuiker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

De echte, neem de tijd …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Vis hoofdgerecht van Kaatje bij de Sluis …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Boter 25 gram gevogeltebouillon 0,50 blokjes fijngehakte bieslook 1 soeplepels slagroom 1 dl sjalotten 1 peper en zout saffraandraadjes witte wijn 2 dl borsten van kip 2  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel
Top