1. Home
  2. Community
  3. cuocodilettante
  4. Kookboek Gebak / taart
Kookboek "Gebak / taart"

2 eieren 65 gram suiker 1/3 zakje vanillesuiker 45 bram bloem 15 gram maizena 1/2 theelepel bakpoeder 1 eetlepel cacao 1/2 theelepel oploskoffie 2 eieren 50 gram suiker 1 zakje vanillesuiker 250 gram mascarponeroom 4 blaadjes witte gelatine 1 literblik perzikken 1/2 pakje geleipoeder 2 eetlepels abrikozenjam 40 gram geschaafde noten …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Voor ongeveer 30 merengues …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Ouderwetse spirtskoekjes, aan een kant gedoopt in de chocolade... zoals het hoort! …  Lees verder »

Koekjes gemaakt van speltmeel. Op internet staat het volgende over spelt: ''Spelt, het oergraan uit de bronstijd, heeft eigenschappen waar de meeste voedingsmiddelen het alleen maar om kunnen benijden: Spelt is gezond, voor lichaam geest, houdt fit, past in de gastronomische tendens en is van nature een Eko graan, vooropgesteld dat men wel de oude, echte soorten, spelt kiest.'' …  Lees verder »

Appeltaart bedekt met een kruimeldeeg …  Lees verder »

Heerlijke cheesecake en erg makelijk te maken …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

(spelt heeft een nootachtige smaak die heel anders is als die van gewone tarwe) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Dikke superluchtige pannenkoek uit de oven …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Het brood hoeft, door de baking soda, namelijk niet te rijzen. Dat gaat lekker snel en het kán niet mislukken. …  Lees verder »

250 ml melk, 40 gram suiker, 6 ei-dooiers, 6 ei-wit, 250 gram bloem, zout en boter. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Oostenrijks

Dit is een oud recept voor een type brood wat door het Romeinse leger werd gegeten op tochten. …  Lees verder »

Het originele recept …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit is een basisrecept voor cake, die niet kan mislukken. Voor iets meer afwisseling laat u uw fantasie werken en voegt u allerlei ingredienten toe. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Dit is de appeltaart uit mijn jeugd die mijn Duitse moeder altijd bakte. Zij maakte het deeg uit haar hoofd. Het heeft me even uitproberen gekost maar nu heb ik de smaak te pakken. Heel gemakkelijk te maken en heerlijk als je veel gasten krijgt, maar de koek kan ook heel goed ingevroren worden. Nav opmerking gerbrilmiranda bij reacties: Als je de boter te warm verwerkt, krijg je inderdaad een soort boterkoekdeeg. Het moeten echt kruimels worden. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Een heerlijke gemarmerde cake, net even anders!eigen foto …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Heerlijke warme kaneel "broodjes" met vanille icing. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Al een heel oud recept ooit uit een blaadje van supermarkt gehaald.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een heerlijk romige vlaai. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ook leuk om als toetje te gebruiken …  Lees verder »

Top