1. Home
  2. Community
  3. cuocodilettante
  4. Kookboek Snacks
Kookboek "Snacks"

*** Kan ook zonder de mosterd *** …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Warm zijn ze het lekkerst, maar koud kan ook prima …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Makkelijk klaar te maken …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Heerlijke hartige kaasrolletjes die je op elke manier kunt vullen. Laat je eigen fantasie meespelen. Lekker bij een kopje soep of een warm hapje bij de lunch, maar ook heerlijk bij de borrel! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Lekker pittige broodjes,lekker makkelijk van bladerdeeg,dus zo gepiept. Recept is voor 6 broodjes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Tomaatjes, feta, pesto en rucola vormen samen een heerlijk fris borrelhapje. Je kunt het hapje een dag tevoren klaarmaken. De feta moet plm. 12 uur marineren in de pesto. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Leuk voor bij de bbq, buffet, of met salade als zomerse maaltijd! Ze zien er geweldig uit en je kunt je eigen favoriete pizzabeleg gebruiken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Smullen, smullen, smullen. En dat alleen met wat bladerdeeg en een restje boursin. Kan het gemakkelijker? (Je kunt het bladerdeeg afbakken, in een trommel bewaren en op het moment dat je zelf wilt gebruiken.) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

100 gram roomboter 100 gram gezeefde bloem 3 blaadjes gelatine 2 eierdooiers 100 gram slagroom 250 gram gaar kalfsvlees zout peper peterselie fijngesneden cayennepeper voor het paneren: witbrood 5 eiwitten bloem Bereiding: maak van de bloem en de boter een gare roux. Voeg voorzichtig beetje bij beetje het mengsel van melk en bouillon toe, en laat dit tegen de kook aan verder doorgaren. Voeg vervolgens de in koud water geweekte en uitgeknepen gelatine toe en los dit goed op. Laat daarna iets afkoelen, voeg de slagroom toe en daarna de eidooiers. Let op dat het ei niet gaat stollen, dus houd de temperatuur in de gaten. Ten slotte de in fijne stukjes gesneden kalfvleesresten toevoegen en als laatste de fijngesneden peterselie. Maak op smaak met zout,peper, cayennepeper en eventueel citroensap. Doe dit mengsel in een schaal en laat dit 24 uur afgedekt met folie in de ijskast rijpen. Droog het witbrood op vol vermogen in de magneteron, laat het afkoelen, snijd het in repen en verkruimel het in de magimix. Zeef de fijne broodkruimels door een zeef en scheid op die manier het fijne broodkruim van het grove broodkruim. Schep met een grote eetlepel een bol ragout uit de schaal, rol dit tot een kroketvorm en daarna door het fijne paneermeel. Meng de vijf eiwitten met wat bloem, haal de kroket door dit eiwit/bloem-mengsel, laat daarna uitlekken zodat het teveel aan eiwit/bloem-mengsel eraf is en rol de kroket nu voor de tweede maal door het paneerbrood, maar nu door het grove paneer. Frituur de kroketten bij 160 graden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Wie kent ze niet? …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Geurig knoflookbrood is een goed begin als u behoeft hebt aan een lekker hapje. Geef deze broodjes voor een Italiaans hoofdgerecht en serveer ze op een schaal als hapje bij de borrel. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

150 g rauwe ham, in plakken (ca. 8 plakken) 100 g feta, in kleine blokjes 2 eetl. zwarte of groene olijven, zonder pit, in plakjes of gehakt 1 vleestomaat, gepeld, in miniblokjes 2 eetl. olijfolie 1 eetl. citroensap zout en versgemalen peper 8 lange sprieten bosui of bieslook …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Dit is een recept van mijn vader en het is anders dan de "gewone kaaskoekjes" het is namelijk niet van bladerdeeg gemaakt maar van een supersimpel deeg om te maken. Ik heb de naam van dit recept (kaasstengels a la pappa) veranderd in "Kaaskoekjes a la pappa". Ik probeerde de kaasstengels van mijn vader te maken maar terwijl hij ze allemaal even mooi en met zelfde lengte/dikte kreeg, lukte dit mij niet.(zie mijn 1e fotos) Maar ja, mijn vader was banketbakker en ik ben maar een simpele hobbykok. Dirk (Canadadutch) had er rondjes van gemaakt en was laaiend enthousiast en heeft 2 foto`s aan dit recept toegevoegd. Ik maak nu ook rondjes van en ze zijn prima! Goed in te vriezen en als je bezoek krijgt zijn ze binnen een paar minuten ontdooid en net zo knapperig. De foto`s van "mijn rondjes" heb ik toegevoegd. Mocht je (zoals Dirk) grotere hoeveelheden willen maken? Geen probleem als je maar gelijke hoeveelheden bloem/boter en kaas aanhoudt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

10 plakjes Bladerdeeg Koffiemelk Maanzaad Sesamzaad Geraspte kaas …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Hartige kroketten met een romige ragout waar de roomboter en de nootmuskaat een vreugdedansje in doen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Okay, je koopt ze voor een habbekrats kant-en-klaar, maar zelfgemaakt heeft toch meer charme. …  Lees verder »

Eenvoudig zelf te maken en in de koelkast vrijwel onbeperkt houdbaar …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Als ik een goede kippenbouillon maak heb ik eigenlijk altijd teveel soepvlees om in de soep terug te doen. Deze keer heb ik er bitterballen van gemaakt en die waren echt super! Het lijkt veel werk maar eigenlijk valt dat best mee. Proberen dus! Houd wel rekening met de wachttijd want de ragout moet echt heel goed zijn opgestijfd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands
Top