1. Home
  2. Community
  3. cuocodilettante
  4. Kookboek regionale recepten
Kookboek "regionale recepten"

In de Drentse pannenkoek wordt schenk verwerkt. Schenk is de naam voor ham in ?t Drents. De naam wordt nog altijd gebruikt wanneer het om rauwe gerookte of gedroogde ham gaat. De pannenkoek wordt gemaakt van aardappelen, bloem, eieren en melk. Het beslag dient iets dikker te zijn dan dat voor het beslag voor pannenkoeken van uitsluitend bloem. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

* 500 gr bloem * naar smaak zout * 50 gr verse gist * 3.5 dl melk * 75 gr boter * 1 st ei * 15 gr kristalsuiker * 250 gr bruine basterdsuiker * 2 eetl kaneel …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Heerlijke kruidige goulash waarvan je 3 recepten kan maken. - goulash ( bij rijst, aardappelen of over de friet ) - goulashsoep - bladerdeeghapje gevuld met goulash ( leuk voor op een feestje of lunch ) zeer makkelijk als je er meerdere dingen mee kunt wanneer je wat over hebt ( of dubbele portie maken en invriezen en later er wat anders van maken ). zie foto´s …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Oostenrijks

Iedereen weet nu wel dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. Culinair gezien de mooiste tijd van het jaar. Overal zijn de mooiste producten te krijgen. Deze met recht "hemelse" herfsttaart komt uit een kookboek vol streekgerechten uit een bosrijk gebied. Mensen gebruiken dus alles wat het bos te bieden heeft. Paddenstoelen, noten, wild en zo is deze heerlijke taart ontstaan. Hij is makkelijk te maken, walgelijk lekker, maar best wel machtig. Geniet er maar van. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Europees

Heerlijke gehaktballen in een wat zoete saus. Ik at deze gehaktbal op een terras in Luik afgelopen week. Daar waren ook wat rozijnen door de saus gedaan. Zelf vind ik zonder rozijnen lekkerder, maar dat ligt aan je eigen smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Lekkere zoete american pancakes. Makkelijk te maken. Teveel beslag? Geen probleem, beslag kan worden ingevroren, hoewel dit wel enigszins ten koste gaat van de luchtigheid. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Heerlijke warme kaneel "broodjes" met vanille icing. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Maak deze paascracker eens zelf! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Joods

Zoete taart die vraagt om een wandeling na het eten ervan. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Hongaars

De vurige paprikapoeder en de hoeveelheid knoflook maken deze goulash lekker pittig. Het gerecht is makkelijk te maken en bij ons altijd een groot succes. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

Goulash voor de Bourgondier …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

Met de smaak van verse kruiden,knoflook en olijfolie …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Het deeg voor dit overheerlijke zoete brood kneedt zichzelf. Het enige dat je hoeft te doen is alles door elkaar te roeren en 12 uur te wachten. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Regionaal

Iers brood (Irish soda bread) Het is zo`n supersimpel brood om te maken. Als je brood bij een soep of stoofpot wilt eten dan zet je het eten op, verwarm de oven voor en als je eten klaar is dan is je brood ook klaar. De naam `soda bread` wordt gebruikt omdat er `Bicarbonate of soda` in zit. Bicarbonaat is een rijsmiddel, het is zuiveringszout. Te koop o.a. bij de apotheek. Het brood blijft niet vers maar als er overblijft dan is het de volgende dag heerlijk als je het roostert! In de ochtend met bvb jam of kaas of maak er bruschetta van voor een lekker hapje. Het is echt smullen geblazen. Ik maak dit al jaren maar heb er eigenlijk nooit aangedacht om op smulweb te zetten. Ooit het recept uit een Engels tijdschrift gehaald (ik had toen nog lang geen computer) maar daarna aangepast net zolang tot het naar mijn smaak was. Eigenlijk hoort dit met een mix van grof volkorenbloem + gewone bloem, ik bedacht dit op het laatste moment dus dit keer werd het gewone patentbloem. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Recept van HVP …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Regionaal

Een oud gronings recept, een echte maaltijdsoep …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Regionaal

Gerecht van appels, aardappelen en spek. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Regionaal

In het Kamper dialect. Recept uit het 'Woordenboek van de Kamper taal'. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Regionaal

Een typisch Gronings recept: brandewijn met citroen. Snel gemaakt, en dan maar wachten, wachten, wachten, tot je er eindelijk van mag proeven ... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Regionaal

Eigenlijk een Frans recept, maar met vlierbessen uit Flevoland noem ik het een Flevolandse likeur.Enig geduld is noodzakelijk: 10 weken na aanvang van de bereiding is de likeur op dronk.Bron: Vlier in de fles …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Regionaal
Top