1. Home
  2. Community
  3. cuocodilettante
  4. Kookboek Ned. Algemeen
Kookboek "Ned. Algemeen"

Snijbonenblikje maisdobbelsteentjes gerookt spek(1 pakje)1 ui,gesnipperdteentje knoflook,uitgeperstsambal,naar smaakzout en peperboter …  Lees verder »

Een handige tip voor het pocheren van een ei, gestolen van Gordon Ramsay: op deze manier houdt je ei een goede vorm! …  Lees verder »

Basisdeeg voor Pannenkoeken. Van hartige tot en met zoete creatie`s om te toveren. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Lekker ouderwets en simpel gehaktbrood. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Witlof gegratineerd met mon-chou,geraspte kaas, ham en hardgekookt ei …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

400 gr trostomaten, van vel ontdaan en gehakt in dobbelsteentjes 200 gr pomodoritomaten, van vel ontdaan en in dobbelsteentjes gesneden 1 grote rode ui, fijngehakt 1 bosje koriander 2 Habanero pepers 2 groene Jalape?o pepers 2 rode Jalape?o pepers 2 Thai pepers sap van 2 limoenen zout Omdat er mogelijk in Nederland geen Habanero- of Jalapeno- en Thaipepers kunnen worden gekocht - behalve eventueel uit een potje - kan je uiteraard Spaanse pepers of Lombok Rawitt (pas op heet) gebruiken. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

Dit is de koning onder alle paddenstoelensoepen en ik heb er wat gemaakt. Dit is niet zomaar soep, nee dit is luxe soep uit de Franse keuken. Ideaal met gasten of voor de zondag. Dit zou zo op de kaart kunnen van een restaurant met Franse keuken. Voorts een heel leuk tussengerecht bij een herfst diner met wild of met kerst. Dit is hemels lekker en beslist niet moeilijk te maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Hollandsche gekookte andijvie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit gerecht is een typisch voorbeeld van creatief koken. Zoiets zou je tegen kunnen komen als je de rubriek "koelkast leegmaken" gebruikt. Ik heb gewoon gekeken welke ingrediënten bij elkaar passen en welke smaken matchen. Dit is een ovenschotel die helemaal bij deze tijd van het jaar past. Tip: Je kunt ook variëren door de aardappelschijfjes te vervangen door aardappelpuree. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

De koolraap wordt - nadat deze is gekookt - gekaramelliseerd. Super lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heel veel mensen denken dat ze géén spruitjes lusten, heel veel kinderen trekken hun neus ervoor op. Spruitjes zijn, door allerlei kruisingen met rassen, lang niet meer zo bitter als vroeger. Als jij ooit de spruitjes zo klaarmaakt als hieronder beschreven dan lust opeens iedereen spruitjes! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

4 Ierse tournedos (biefstuk van de haas) van 100 g 75 g boter 1 ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngehakt 250 ml rode wijn 1 pot vleesfond (400 ml) 3 takjes tijm 200 g cantharellen 1 dun bosuitje, in flinterdunne ringetjes 2 eetlepels platte peterselie …  Lees verder »

Eigengemaakte cordon bleu is natuurlijk veel lekkerder dan dat je het kant en klaar in de winkel koopt! Er zit bij de kant en klare cordon bleu,s meestal veel te weinig kaas in. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heerlijke en toch makkelijke ovenschotel. Met verse Parmezaanse kaas, creme fraiche, eieren en kruiden!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Bloemkool is nu goedkoop en is van het seizoen. Bloemkool met een sausje doen we niet meer, da`s te gewoon. Maak er dit romige ovenschoteltje van met maar liefst drie soorten kaas en bacon. Echt heel lekker en zo lust zelfs een klein kindje opeens bloemkool. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Goed gevulde maaltijdsoep die nog lekkerder smaakt als je heb een dag van te voren maakt. B.V. zaterdag`s maken en zondag`s snel klaar. …  Lees verder »

Ik houd ervan om zelf gerechten te maken zodat ik weet wat ik eet. Ik had filet americain dus uit mijn menu geschrapt, maar het kan er terug op! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Eigen foto.De lekkerste, romigste quiche die ik ooit gegeten heb! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Eigen foto. Een ideaal recept om de restjes uit je koelkast weg te werken, supermakkelijk en ontzettend lekker! Lekker bij gegrild vlees of vis. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Niemand maakt een roerei zo lekker als de Engelsen dat doen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Engels
Top