1. Home
  2. Community
  3. cuocodilettante
  4. Kookboek Ned. Vis
Kookboek "Ned. Vis"

Dit is een lekker recept uit het herfstnummer Smult 5. 'mosselen met kruiden' heeft de eer gekregen als recept van de dag. Kijk op  www.smult.nl  voor onze acties! …  Lees verder »

Een heerlijk licht visgerecht, bomvol smaak. Ideaal voor een etentje op een warme zomeravond.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Een Rotterdams borrelhapje wederom: heel lekker kun je ze krijgen bij Hotel New York. Heel gezellig in een bakje met een kurk met spelden erbij. Met de speld wip je het vleesje eruit. Alikruiken of kreukels zijn zeeslakken met een donkerbruin huisje en een doorzichtig geelbruin dekseltje. De slakken worden met de hand geraapt. Ze zitten aan wieren en op schorren tussen de hoog- en laagwaterlijn, op golfbrekers en steenglooiingen. De laatste worden in Zeeland ook wel kreukelbermen genoemd. Alikruiken worden gegeten bij een boterham of bij de borrel. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Regionaal

Gambas in pittige tomatensaus …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

Heerlijke hartverwarmende vissoep. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

O la la dit is zo lekker. Ik had mooie dikke verse zalmfilets die op moesten, maar om ze nu weer in de oven te stoppen daar had ik geen trek in. Toevallig was er ook nog verse spinazie, nou de ideale combinatie met zalm en zo is dit ontstaan. Echt een blijvertje hier. De volgende keer als er bezoek komt dan zet ik dit op tafel want is echt iets verrassends. Hier kun je niet alleen jezelf mee "pleasen", maar vooral je gasten want niemand kent het. Snel en makkelijk te maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

8 Gamba,s liefst nr 1 2 tenen Knoflook Olijfolie Tomatensaus 4 eetl. olijfolie 1 Ui 2 tenen Knoflook, fijngesnipperd 1 kg. Tomaten, ontveld en in blokjes gesneden 1/2 bosje Peterselie 2 eetl. Paprikapoeder. Verse peper uit de molen en fijn zeezout 1/2 bosje Verse basilicum Chilisaus naar smaak  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Reken er wel op dat je na de bereiding, als de vis uit de oven komt, je mogelijk nog even bezig bent de vis(sen) uit het zout te bevrijden. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Vis

Gebakken gamba's met knoflook en uien …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Zalm verpakt in bladerdeeg met spinazie en creme fraîche …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis

2 zalmmoten, of zalmfilet 4 eetlepels honing 1 eetlepel mosterd 1 eetlepel tijm 1 theelepel cayenne peper 1 kleine ui, gesnipperd …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Gemarineerde knoflook-gamba's van de BBQ of grill. …  Lees verder »

Heerlijk gerecht met pepertje en knoflook. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dat de belangstelling voor het eten van mosselen in ons land dit jaar aanmerkelijk zal teruglopen behoeft niemand te verbazen. De aanvoer is beperkt, de prijzen daardoor (te) hoog en de mosselen zijn veel kleiner dan we eigenlijk wel gewend zijn. Die kleinere mosselen smaken echter bijzonder goed en dat is dan ook de reden om je een gerecht met mosselen voor te zetten dat je ook in een van de Zeeuwse restaurants die bekend staan om hun gerechten met mosselen en andere schelp- en schaaldieren kunt bestellen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Mijn eigen recept …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

50 g boter of margarine/2 zakjes krieltje(a 450 g)/700 g broccoli/2 pakken hele schollen(diepvries a 300g)/1 citroen/2 teentjes knoflook/1/2 zakje verse peterselie/8 eetl mayonaise …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top