1. Home
  2. Community
  3. cuocodilettante
  4. Kookboek BBQ
Kookboek "BBQ"

4 verse middelgrote makrelen schoongemaakt 2 el. limoen of citroensap zout, witte peper 1 flinke bos peterselie grof gesneden. 4 kleine laurierblaadjes 1 grote ui in smalle ringen 4 limoen of citroenschijfjes. 4 el. droge witte wijn. 75 gr. boter of 5 el. olijfolie. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

6 maiskolven - boter - zout - peper …  Lees verder »

4 grote aardappelen (2 eetl. olijfolie) 100 g magere gerookte spekblokjes 1 sjalotje, gesnipperd 1 theel. mosterd 2 eetl. volle yoghurt (Melkan) 1 eetl. gehakte bieslook zout en versgemalen peper 50 g geraspte belegen kaas …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze saus kan heel goed als dipsaus gebruikt worden, maar kan ook met een kwastje of een takje rozemarijn op het vlees aangebracht worden en zo gegrild. Ook al is het weer niet geschikt om buiten te grillen, kan deze saus aangebracht worden op het vlees die u in de oven braadt. Gaat het om kleine stukjes vlees (stukjes filet, kippevleugels, etc) kan het vlees er zelfs gemarineerd in worden. Voor het vlees dat langere braadtijd heeft, bijvoorbeeld hele kip, wordt de saus pas tegen het einde van de braadtijd aangebracht, anders verbrandt hij. …  Lees verder »

I.p.v. drumsticks kan ook karbonades of spareribs gebruikt worden …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Dit is een volmaakt gerecht voor de zomerse barbecue. Gelukkig hoeft het regen (zoals vandaag) niet in de weg te staan, met een goede gietijzeren grillpan kan het ook goed thuis gemaakt worden. Serveer het als bijgerecht bij gegrilde vlees, of als warme salade met vers brood voor een lichte maaltijd. …  Lees verder »

Zalm is een lekkere, gezonde en verantwoorde keuze. Ook op de barbecue is deze vissoort prima te bereiden! Met dit eenvoudige barbecue recept maak je in no-time een heerlijk gemarineerde zalmfilet klaar! Lekker met een simpele salade en een heerlijk stokbroodje met kruidenboter! …  Lees verder »

Hou je van BBQ-en en hou je van de Griekse Keuken???? Dan moet je deze spiesen echt eens gaan proberen. De knoflook en oregano die in de marinade zitten geven je het gevoel alsof je op een warm Grieks eiland in de Middellandse Zee zit. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Heerlijk gemarineerde spareribs of ribbetjes. Je kunt ze invriezen dus ver in tevoren maken. …  Lees verder »

Diverse 'droge' kruidenmengsels. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

Pikant gerecht wat zowel op de barbecue bereid kan worden als in de oven. …  Lees verder »

1 bol knoflook 100 ml olijfolie 1 eetlepel Italiaanse kruiden, fijngehakt 150 g verse roomkaas 1 groot donkerbruin stokbrood, in dikke plakken …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Het geheim zit hem in de dressing .. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

6 uien 1 blik gepelde tomaten 3 rode paprika 1 el olijfolie 1 spaanse peper 2 el honing 1 el ketjap 4 tenen knoflook varkenslappen  …  Lees verder »

LEKKER LEKKER LEKKER Dit brood met knoflookboter kan je in de oven klaarmaken maar je kan het ook heel makkelijk op de BBQ maken. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mediterraan

Heerlijke originele Amerikaanse Chicken Wings. Klein beetje bewerkelijker dan de "gewone" Chicken Wings maar je eet je vingers er bijna bij op! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Zoute popcorn bakken …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

250 gr rundergehakt, 1 klein ei, paneermeel, 0,5 eetlepel mosterd, flinke scheut worcestershire saus, verse gehakte peterselie, uienpoeder, knoflookpoeder, peper en zout. …  Lees verder »

Top