1. Home
  2. Community
  3. cuocodilettante
  4. Kookboek Turks / Marokkaans
Kookboek "Turks / Marokkaans"

Super snel op tafel! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Lekkere Turkse fastfood snack …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

Handig in voorraad te hebben voor Marokkaanse gerechten. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Marokkaans

Hummus is een dip gemaakt van kikkererwten. Erg lekker als bijgerecht of bij de borrel. Lekker op een stukje stokbrood of om verschillende groenten in te dippen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Arabisch

Simits worden in Turkije op straat verkocht , maar je kan ze natuurlijk ook zelf maken.Ze smaken lekker bij de thee en kinderen zijn er dol op. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Geroosterd gehakt (kofta) met yoghurtsaus. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

I.p.v. in olijfolie frituren kun je de Börek ook bestrijken met een eimengsel van eigeel vermengd met 1 dessertlepel olie en een scheutje melk. (eventueel bestrooien met sesamzaad. Hierna in de oven (op een met bakpapier belegde bakplaat) goudbruin bakken bij 200 C. (± 20min). Is een wat minder vette variant! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

Een sensationele smaak-explosie en als je van knoflook houd komt je met deze receptje aan jou trekken.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Aubergine gevuld met gehakt. Met dit recept kun je ook gevulde aardappels, paprika of vleestomaten maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Shoarma als bal, ook goed en lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Broodje shoarma, pittig en snel klaar …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Wie kent de shoarma plate niet? …  Lees verder »

Zelf gemaakt, en ik vond het lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Turks

Een heerlijk kruidig gerecht met een lekkere saus Serveren met witte rijst …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Turks

Een heerlijke salade bij geroosterd vlees, pittige stoofpotten, en bij het heerlijke Marokkaans-kipstoofpotje van alidada en natuurlijk bij de falaffel. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Marokkaans

Het oorspronkelijke recept zag ik bij de tv zender `24 kitchen`. Daar werd een hele kip gebruikt in de tajine. Ik heb kippendijen gebruikt, wat meer of minder van het een en ander en ook andere kruiden toegevoegd zoals `Pul Biber` (Rode pepervlokken) Hier wat informatie van internet; http://www.receptenbaan.nl/pul-biber Pul Biber (rode pepervlokken) wordt gebruikt in veel oosterse landen. Het is pittig maar je tong en keel staan niet in vuur en vlam. Het is te koop in veel buitenlandse supermarkten, niet duur en probeer het eens. Ik heb dit recept 2x gemaakt voordat ik het op smulweb zette, de 1e keer smakelijk gegeten maar toch `miste ik iets` de 2e keer was het echt naar mijn smaak en wij hebben gesmuld dus staat het nu op smulweb. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

250 gr. bloem, 125 gr. boter, 2 eetl. yoghurt, zout, 2 eieren, sesmzaad, karwijzaad, boter voor de bakplaat …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks
Top