1. Home
  2. Community
  3. cuocodilettante
  4. Kookboek Indonesisch - Aziatisch
Kookboek "Indonesisch - Aziatisch"
pho

Noord-Vietnamese rundvlees/rijstnoedel maaltijdsoep. Kan op alle momenten v/d dag gegeten worden (zij nemen het als ontbijt om 6 uur!) en wordt lekkerder naarmate hij een paar dagen ouder is. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Dim sum of Diem sam (niet uitspreken als [dim soem]) zijn een soort kleine hapjes die in de Zuidelijke Chinese keuken (Kantonese/Hongkong, Chaozhou, Hakka en Fujian) vaak voorkomen. Dimsum zijn er in allerlei soorten en maten, wij maken ze met garnalen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Japans

Deze 94 jarige Indonesische vrouw gebruikt het recept nog altijd van haar moeder. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Voor je ze opeet nog even dippen …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Pannekoeken met een dun laagje gekruid gehakt erop meegebakken, da's lekker hoor! Ietsje pittig maar niet storend overheersend.. In de verte lijkt het wel op Lahmacun, de Turkse pizza, maar wij vinden dit toch wel veel lekkerder.. En deze komen natuurlijk uit de pan ipv uit de oven... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Deacadent, snel, stukke goedkoper dan in de winkel, feestelijk, slank en super lekker. in de winkel betaal je in Amsterdam per suhi stukje van, 1,5 cm dik, f3,-. Dit gerecht kost je zoveel als je wilt want je kan zoveel maken als je wil. Maar ik denk F0,20 cent per rolletje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Met dit recept wordt je naan beter dan bij de meeste indiase restaurants. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Waar twee werelden elkaar ontmoeten. Indiaas en Vietnamees kip smaakmakers aan een stokje. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Lekker pittig in aluminiumfolie in de oven …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Het woord "Teriyaki" is een combinatie van twee Japanse woorden: `teri` betekent glans en `yaki` betekent grill of rooster. Om een Teriyaki gerecht te maken, moeten de ingrediënten eerst een tijdje gemarineerd worden, of op zijn minst ingesmeerd worden met Teriyakisaus. Daarna worden de ingrediënten geroosterd of gegrild. Je kan in plaats van kipfilet ook ander delen van de kip nemen of zelfs met biefreepjes zalm,garnalen of andere vis. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Dit is de beroemde nasi goreng van de Koninklijke Marine. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Chow Mein (Chinese noedels) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Hete sambal. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Lekker pittige broodjes,lekker makkelijk van bladerdeeg,dus zo gepiept. Recept is voor 6 broodjes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Pho wordt vaak met rundvlees gemaakt, deze variant erop is met kip. Supersoep al zeg ik het zelf!! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Deze week: Mild pittige kerrie soep met kip en aardappelen. Een heerlijke soep die tot z′n recht komt in deze tijd van het jaar. Je krijgt er lekker veel energie van. De smaak wordt met name eigen gemaakt door toevoeging van halfvolle en kokosmelk. Dit is 1 van de vietnamese soepen waar stokbrood bij geserveerd wordt. Mijn moeder maakte dit vaak als we een energiebommetje nodig hadden tijdens de koude dagen. Hientje. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Aziatisch

Presentatie is in Japan minstens zo belangrijk als inhoud. De sushi-hapjes zijn dan ook altijd mooi om te zien. Er zijn twee hoofdsoorten. De meeste Nederlanders kennen wel al de maki-mono - grappige ronde plakjes rijst, met verschillend gekleurde ingredienten in het midden en een zeewierblad eromheen. Daarnaast zijn er de nigiri-sushi - rijstbolletjes belegd met een stuk zeebanket of omelet. En sushi die wel wat weg hebben van petit-fourtjes, bestaand uit rijst in een zwart velletje, belegd met viseitjes of kleinere schelpdieren. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Japans

Ik kreeg dit recept van een vriendin, het is een makkelijk te maken recept maar ik heb het wel aangepast aan eigen smaak en tevens aangepast voor de slowcooker. Mocht je geen slowcooker hebben dan kan dit gerecht ook in de oven of op het gas. Hier even een overzicht van de tijden (ongeveer) In oven: zet de oven op 200 °C voor ± 40 - 45 min. In braadpan (deksel op de pan) ook ongeveer 40-45 min. In slowcooker ± 2- 3 uur (hangt van je slowcooker af). Op 03.03.2012 weer eens gemaakt maar nu voor 4 personen. De ingrediënten die ik voor 4 personen heb gebruikt zet ik er vetgedrukt achter.Ik heb nieuwe foto`s bij dit recept geplaatst. Ps Mijn vorige slowcooker mocht ik niet voorverwarmen, mijn huidige slowcooker moet ik voorverwarmen. Slowcookers (net als ovens) variëren in bereidingstijd. Ik vermeld hier de tijden die voor mijn slowcooker gelden. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch
Top