1. Home
  2. Community
  3. cuocodilettante
  4. Kookboek Oma`s kookboek
Kookboek "Oma`s kookboek"

In de Drentse pannenkoek wordt schenk verwerkt. Schenk is de naam voor ham in ?t Drents. De naam wordt nog altijd gebruikt wanneer het om rauwe gerookte of gedroogde ham gaat. De pannenkoek wordt gemaakt van aardappelen, bloem, eieren en melk. Het beslag dient iets dikker te zijn dan dat voor het beslag voor pannenkoeken van uitsluitend bloem. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

100 gr griesmeel 75 gr basterdsuiker 1 vanillestokje 1 zakje vanillesuiker 1 l melk limonadesiroop …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Toen ik als tiener op de Middelbare Zeevaartschool (machinistenschool) in Harlingen zat, had ik een stotterende klasgenoot die regelmatig met mij in een groepje tussen de middag door het centrum van Harlingen trok. Tijdens deze wandeling kreeg Lieuwe trek in een puddingbroodje. Bij de banketbakker kwam hij evenwel wederom niet uit zijn woorden. Een pu-pu-pu....., gaf vervolgens een harde schop tegen de toonbank en jawel hoor..., een PUDDINGBROODJE klonk het luid door de winkel. Tijdens het plaatsen van dit recept moest ik weer even aan hem denken. Dit recept is eerder verschenen in een kerstfolder uit 2005 van Super-de Boer en is oorspronkelijk afkomstig van Rika Tepper uit Slochteren. De titel van het recept was toen Gronninger Eiervla maar feitelijk betreft het hier dus echt de originele puddingbroodjes uit mijn jeugd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Oma`s appelflappen: Dan denk ik aan haar knusse keuken en de heerlijke lucht uit de oven als ze aan het bakken was. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Omdat het momenteel bessentijd is en de bessen met dit weer zo snel rijpen, moest ik weer iets bedenken om weer wat bessen te verwerken. 2 struiken in mijn tuin hangen vol met deze rode sappige parels die erom schreeuwen om geplukt te worden. Mijn emmertje vol plukkende bedacht ik dat ik wel eens jam kon maken. Lekker en zo gebeurd. Omdat ik zelf niet van zo`n zoete jam houd heb ik deze variant gemaakt. Fruitig en zeer fris niet alleen door minder suiker te gebruiken maar zeker ook door de toevoeging van citroensap. Zorg ervoor dat de potten die je gebruikt goed schoon zijn door ze met heet water of in de vaatwasser te wassen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Met dit recept heb je 6 heerlijke eierkoeken, ik heb het verdubbeld. Volgende keer als ik ze maak zal ik er een foto bij plaatsen.Inmiddels een foto bijgeplaatst,beetje geexperimenteerd met bakken, grote en kleine eierkoeken gemaakt, oven iets hoger dan worden ze wel bruiner maar toch ook wat droger. De lichtere koeken vind ik persoonlijk toch lekkerder,ze zijn dan iets kleffig en blijven ook langer goed. …  Lees verder »

Een overheerlijke jachtschotel die ik nu al 4 keer heb gemaakt. Het originele recept is met rundvlees, maar ik heb hem ook al gemaakt met reevlees en hertenvlees allemaal heel erg lekker. Een aanrader. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Deze bruine bonensoep is de allerlekkerste. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Wentelteefjes, oud hollands recept …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Zelfgemaakte warme stroopwafels …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Speciale lekkernij voor het kerstmenu voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Zijn je speculaaskruiden of maak je ze liever zelf. Simpel!!! Tegen Sinterklaas moet je genoeg speculaaskruiden in huis hebben! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

1 l. volle melk1/2 theel. kaneelpoeder4 kardemonpitten, gekneusd350 gr goede melkchocolade100 gr. dikke, geklopte room 2 eetl. geraspte pure chocolade, voor garnering …  Lees verder »

U kunt deze schotel zonder de ovenbereiding ook een dag van tevoren bereiden, hij moet dan wel ca. 10 minuten langer in de oven. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een erg oud recept, maar zonder meer de lekkerste hazepeper die er is! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

1 vanillestokje 700 ml volle melk 1 bekertje slagroom (125 ml) 140 g suiker 100 g griesmeel (pak 500 g) 1 doosje frambozen (250 g, diepvries) 1 flesje rodebessensap (250 ml) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

2 grote witte (oude) boterhammen 5 el melk 1 ei 400 g gehakt 1.5 el gehaktkruiden Croma voor bakken & braden - Vloeibaar zout, peper …  Lees verder »

Wentelteefjes uit grootmoeders tijd echte verwennerij, en ook nog snel klaar, lekker handig als je niet zoveel tijd hebt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top