1. Home
  2. Community
  3. cuocodilettante
  4. Kookboek Spaans en Tex-Mex
Kookboek "Spaans en Tex-Mex"

Mijn chili con carne door de jaren verder ontwikkeld tot deze recept. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Aardappelen op z'n Spaans …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Spaans

Wij zijn liefhebbers van de buitenlandse keuken .En aangezien ik nog vakantie heb en wat meer tijd eens gaan neuzen en kwam ik uit bij dit recept .Mijn gezin heeft  ervan gesmuld en kreeg als  reaktie deze moet op smul je kan zo in een Mexicaans restaurant beginnen ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Dit is géén recept van mij zelf, maar van een andere, bevriende, Amsterdamse, scheepskok op de grote vaart die helaas enkele jaren geleden is overleden, het heeft doorgegeven en maak ik als het kouder is graag nog wel, iets aangepast, na. Waarom? Omdat je er heerlijk warm van word. Al die smaken en die pittige specerijen, heerlijk! Je raakt er niet alleen verzadigd van, maar hij is ook erg lekker! Probeer zelf maar als je van pittig eten houd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Lekker bij de burrito's en andere Mexicaanse gerechten …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Traditionele paella. De paella die de dagarbeiders ooit als lunch bereidden boven een open vuur in de velden van Valencia. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Deze heerlijke faijta is uit eigen keuken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Dit recept wordt door TV-kok Caspar Burgi gemaakt op de COOX! De COOX is een kwalitatief hoogwaardig en trendy kooktoestel voor in de tuin, het park of op de camping. Je kunt er het hele jaar door buiten op grillen,wokken, bakken en stoven. De COOX brandt op hout dat je zelf sprokkelt of gewoon bij de doe-het-zelfwinkel koopt. Veel minder vervuilend dan briketten of houtskool. TV-kok Caspar Burgi is groot fan. De COOX is een geweldig product, maar vooral een met een verhaal. Dit kooktoestel kan namelijk miljoenen mensenlevens redden in arme landen en draagt bij aan de oplossing van het klimaatprobleem. Met de verkoop van elke COOX hier, steun je ook een gezin in ontwikkelingsland met een COOX. Kijk op http://ww.hier.nu/coox of bestel hem hier: http://http://www.bol.com/nl/p/coox-stove-hout-kooktoestel-oranje/9200000026455406 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

2 rijpe avocado's - 2 tomaten - 6 gesnipperde lente-uitjes - 2 fijngehakte Spaanse peper - 2 eetlepels vers limoensap - 1 eetlepel vers gehakte koriander - zout - zwarte peper - takjes verse koriander voor garnering - nacho's om te serveren …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mexicaans

Mexicaanse kaastortilla's …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Met een heerlijke warme chocoladesaus! …  Lees verder »

Maak de heerlijkste tacos helemaal zelf! Het is heel gemakkelijk en zo veel lekkerder dan de kant-en-klaarvarianten. Bij ons thuis staat dit regelmatig op het menu. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Er staan al veel chili recepten op smulweb, maar dit is mijn versie! :-) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Lekker makkelijk als je veel eters krijgt. Iedereen lust het en het is snel klaar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

"La Tasha's Jambalaya - The Real Thing": maar dan wel op mijn manier, want sommige dingen in het oorspronkelijke recept zijn twijfelachtig, wat niet weg neemt dat het een heerlijk recept is. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

400 gr trostomaten, van vel ontdaan en gehakt in dobbelsteentjes 200 gr pomodoritomaten, van vel ontdaan en in dobbelsteentjes gesneden 1 grote rode ui, fijngehakt 1 bosje koriander 2 Habanero pepers 2 groene Jalape?o pepers 2 rode Jalape?o pepers 2 Thai pepers sap van 2 limoenen zout Omdat er mogelijk in Nederland geen Habanero- of Jalapeno- en Thaipepers kunnen worden gekocht - behalve eventueel uit een potje - kan je uiteraard Spaanse pepers of Lombok Rawitt (pas op heet) gebruiken. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

Guacemolo - avocadosaus - zoals deze in Californie veel wordt gegeten, dus zonder vet! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

600 gr biefstuk 1 rode peper 1 rode paprika in dunne reepjes koriander blaadjes 1 eetl. paprikapoeder 1 eetl. komijnpoeder 1 eetl. chilipoeder het sap van 1 limoen 1 teentje knoflook, fijngehakt …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Lekker voor bij de borrel of als accent bij diverse gerechten. Dit recept is voor een wat grotere hoeveelheid tapenade, mocht er een feest in het vooruitzicht liggen of je kunt de tapenade ook bij andere gerechten gebruiken. Lees meer: de lekkerste recepten voor het Paasontbijt …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans
Top