1. Home
  2. Community
  3. cuocodilettante
  4. Kookboek Schweitz
Kookboek "Schweitz"

Een fantastisch recept uit de Duitse keuken uit Sachsen, Thüringen, Sauerland. Ik heb ze zowel zoet als hapje gegeten en hartig als bijgerecht. In Sachsen, waar wij regelmatig komen, worden ze op Veranstaltungen (evenementen) als hapje gegeten met poedersuiker en appelmoes. Pul bier erbij en je voelt je helemaal thuis daar. In restaurants krijg je ze als bijgerecht bij vlees. Dan is het een luxe, krokant, aardappelproduct. Ik miste wat smaak en dankzij een kookprogramma op de Duitse TV zijn ze nu perfect na te maken. Proberen en smullen. Kinderen zijn er dol op! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Zuurkool met braadworst specialiteit uit duitsland …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

4 stuks braadworst - 1 bosje bieslook - 1 theelepel mosterd - 2 plakken kaas - 4 dunne plakken ontbijtspek …  Lees verder »

Duitse aardappelsalade Aardappelgerechten 4 porties In 15 minuten klaar (Voorbereiden:20 minuten) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Groot succes, kleine kunst Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Zwitsers

Er zijn gerechten waar de haute cuisine niet aan kan tippen. Zoals de reibekuchen uit Keulen, ook wel Rievkooche genoemd.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Ik ben gek op recepten van Donna Hay, ze lukken altijd en zijn makkelijk om te maken. Zo ook deze lekkere kippasteitjes. …  Lees verder »

Van een pak honig fijne cake mix …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Zwitsers

250 gr uien 750 gr aardappelen 25 cc olijfolie 50 gr boter 250 gr spekblokjes 250 gr varkenspoulet 1 gr kummel 1 gr herbes de provence 1 gr grof gemalen zwarte peperkorrels zout naar smaak. 25 gr peterselie  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Zwitsers

-1/2kg gehakt -16 dunne sneden gerookt spek -1 ui -3/4kg halfgaar gekookte aardappelen (geschilde aardappelen in fijne schijfjes en met 3lepels water afgedekt 10min in microgolf) Kaassaus: -vetstof -3lepels bloem -3/4l melk -150gr gemalen gruyere -peper&zout&nootmuskaat …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Zwitsers

Hartige schotel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Zwitsers

* Zurcher Zwiebelkartoffeln *Een heerlijk ovenschoteltje met aardappel, ui en Emmentaler. Bron: Wijn in de keuken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Zwitsers

400 gr.rundergehakt,200 gr.h.oh. gehakt,200 gr.ham,150 gr.emmenthalerkaas,1 ui,peterselie,1 eetl.mosterd,2 eetl.paneermeel,2 eieren,zout,peper,9 plakjes bladerdeeg …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Zwitsers

Zwitsers nationaal gerecht; elke "verfijning", door bijvoorbeeld tomaten,pikante saus.... wordt door de Zwitsers afgeraden. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Zwitsers

500 gr riblappen in dobbelstenen, 3 el bloem, zout, versgemalen peper, 1/2 tl gedroogde majoraan, 50 gr boter, 2 uien in plakken, 1/8 l zure room of creme fraiche, 1 dl bouillon, 3 el geraspte gruyere of oude kaas. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Zwitsers

Zwitsers vleesrecept met uien en champignons in een saus, geserveerd met rosti …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Zwitsers

Zuurkool,aardappelen,gehakt,melk,kruiden naar smaak,braadboter. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Zwitsers

Een prachtige stoofschotel, die overheerlijk is.Een variante op goelasj. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Zwitsers
Top