1. Home
  2. Community
  3. cuocodilettante
  4. Kookboek tutto Italia
Kookboek "tutto Italia"

Deze pasta zie je niet vaak, maar zorgt wel voor een spannend gerecht. De pasta is zwart door de toevoeging van inkt van de sepia, ook wel zeekat. Hierdoor krijgt de pasta een beetje een vissmaak, en is hij extra geschikt in combinatie met deze pasta met tonijn.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een heerlijke zachte soep. Extra lekker door de knapperige reepjes bleekselderij erin. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Supersnelle aardappeltjes uit de oven. Door ze in blokjes te snijden zijn ze veel sneller gaar. Je kunt in plaats van rozemarijn ook gerust andere kruiden gebruiken, zoals tijm of salie. Of doe er eens gebakken uitejs, gehalveerde champignons of stukjes rookspek doorheen. €Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

700 gram spinazie, pijnboompitjes, olijfolie en 1 teentje knoflook. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

2 eieren 65 gram suiker 1/3 zakje vanillesuiker 45 bram bloem 15 gram maizena 1/2 theelepel bakpoeder 1 eetlepel cacao 1/2 theelepel oploskoffie 2 eieren 50 gram suiker 1 zakje vanillesuiker 250 gram mascarponeroom 4 blaadjes witte gelatine 1 literblik perzikken 1/2 pakje geleipoeder 2 eetlepels abrikozenjam 40 gram geschaafde noten …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Handig in voorraad te hebben voor Marokkaanse gerechten. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Marokkaans

Heerlijke maaltijdsoep. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Heerlijk gerecht, ook voor de "beginnende" vis-eter! Supersnel klaar, licht en heel gezond! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Lekkere verse tapenade van olijven en kappertjes …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Heerlijke romige, kruidige en kazige Italiaanse aardappelpuree met een mooi laagje door het gratineren. Extra lekker door de buffel mozzarella en de Grana Padano. Makkelijk en lekker, lekker en lekker! Het bedenksel is van mij, mijn vrouw heeft het gemaakt, lekker makkelijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een lekker hapje vooraf, a la Calzone, maar net wat anders. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een fantastisch Italiaans dessert! Jamie Oliver heeft groene thee voor dit gerecht gebruikt. Dat heeft weliswaar niets te maken met Italie, maar het werkt goed, en dan vooral in combinatie met chocola …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Dit recept is een Italiaans getinte variant op de oer-Hollandse stamppot van rauwe andijve. Een recept van Rudolph! En met het weer van zomer van 2004 gaat een stamppot er ook wel in. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heerlijke goedbelegde pizza!! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

- 1 eetlepel boter - 1 eetlepel olijfolie - 2 tenen knoflook - 3 kopjes fijn gesneden of geraspte bieten - 1 theelepel cayenne peper - 2 eetlepels vers citroensap - 350 gram linguine - 225 gram sour cream - 6 eetlepels gesneden peterselie …  Lees verder »

Heerlijk fris ijs, heel feestelijk met de vanille/rozemarijnsiroop. Die siroop is volgens mijn man zo super dat je er zelfs een stuk karton lekker mee kan krijgen! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Een snel en makkelijk gerecht dat met vlees of vis cecombineerd kan worden …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Ellemieke:"Dit is hem dan: de inmiddels beroemde spaghetti vongole. Met dit gerecht heb ik mijn man veroverd :-) Nou ja, het heeft een beetje geholpen denk ik. Inmiddels zijn de kinderen er ook gek op en eten we hem heel graag met liefde." …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Kijk voor meer info, tips en weetjes over asperges op: http://www.aspergecentrum.nl/ Dit recept bevat p.p. ± 550 kcal / 27 g eiwit / 27 g vet waarvan 13 g onverzadigd / 50 g koolhydraten …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een lekker pastagerecht, en zo klaar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Top