1. Home
  2. Community
  3. culinoom
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Als je deze schotel een dag vantevoren maakt, is ie nog lekkerder. Een van de lekkerste Griekse stoofschotels ! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Variatie op mijn babi pangang recept van 2 dagen geleden. Zwoerd moet krokant gebakken worden. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Chinees

Gebakken visje met kerst, nou heerlijk! Echt een feestmaaltijd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Spruitjes in tomatensaus met kaas …  Lees verder »

Dit is een iets oudere creatie van mij die helemaal bij de herfst past. Elk jaar wordt hij een paar keer gemaakt want hij is vreselijk lekker! Dit is een heerlijke hartige taart met een volle zacht romige vulling. Ik gebruik graag wijn tijdens het koken want wijn geeft smaak af. Geen zorgen de alcohol verdampt tijdens het koken. De vulling van de "Pie" is zelf verzonnen en barst van de mooie smaken. Het idee van de Pie komt van oorsprong uit Engeland waar je ze bij elke slager of bakker kunt kopen in verschillende smaken. Kidney (niertjes), champignonvulling, kip-champignon, wild, sausage (worst) enz deze is qua vulling erg uitgebreid. Probeer hem zelf maar, ik hoor het wel weer. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Het najaar is nu echt aangebroken en ik zie weer overal de meest heerlijke paddenstoelenmelanges liggen. Zo was ik vanmorgen vroeg bij de groenteboer en dat zag er zo lekker uit dat ik het niet kon laten liggen. Duur was het ook niet daar er momenteel volop verse aanvoer is aldus de groenteman. Ik kwam dus terplekke op het idee om er begin van de middag een heerlijke, royaal gevulde, bospaddenstoelensoep van te maken. Nou het was niet lekker, maar werkelijk zalig ! Dit is genoeg om met 2 personen het hele weekend van te genieten. Bovendien is dit een heerlijke "opkikker" want je krijgt het er lekker warm van en het geeft energie. Succes ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Het recept van deze verrukkelijke romige en eenvoudig te maken bloemkoolsoep heb ik uit Libelle. De zalm heb ik er zelf aan toegevoegd. Het was een succes bij het dinertje dat ik afgelopen zaterdag gaf. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit is één creatie van mij die we elk najaar en ook in de winter regelmatig eten. Een geweldig herfstrecept barstensvol smaak en gezonde dingen. Uiterst compleet en hier heb je wel 2x een goede maaltijd aan. Voor de mensen die een slowcooker hebben is dit uitermate geschikt. Als je van slank en botermals stoofvlees houd lekker proberen en smullen, ik hoor het wel. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Voor wie het aandurft om met hele vissen te werken in plaats van filets; een gerecht om van te zwelgen! De dorade grise wordt ook wel zeebrasem of zeekarper genoemd en heeft per 100 gram 4,6 gram vet (dit wordt dan ook een vette vis genoemd). De dorade rosé heeft per 100 gram 1-2 gram vet, de zeebaars 2,5 gram. In het originele recept worden zeebrasems genoemd, maar ik gebruikte zeebaars omdat de dorades uitverkocht waren en dat ging prima. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

2 eidooiers, 1 tl dijonmosterd, 1 tl wittewijnazijn, 250 ml zonnebloemolie, 2 tl citroensap, 2 el kappertjes, 6 el fijngehakte augurken, verse peterselie en bieslook, (evt 1/2 el ansjovispuree), zout en peper …  Lees verder »

Heerlijk voorgerechtje, niet alleen voor mosselliefhebbers. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Echt een heerlijke babi ketjap, lekker zoet en toch wat pittig. Dit is echt heel snel te maken, geen moeilijke kunstjes. Dit wordt in Indonesië veel gegeten met sajoer boontjes als bijgerecht en over de witte rijst. Heerlijke, snelle, Indonesische maaltijd die er bovendien nog leuk uitziet ook. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Voor als het snel moet. Wel een hele lekkere en gezonde maaltijd en vooral mager. Die lekkerbekjes die haal je natuurlijk even bij de visboer. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een heerlijke pittig romige curry van mals rundvlees barstensvol smaken. Leuk om in de vakantie nog te maken. Niet te moeilijk éénpansgerecht, het duurt even het stoven, maar dan heb je ook wat. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Aziatisch

Met dit sausje op tafel krijg je zelfs niet-mosseleters aan de mosselen! Echt genieten van de mosseltijd! Wij doen dit aan boord van ons zeilschip de Zuiderzee! http://www.zuiderzee.eu …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Echt een overheerlijke en kerngezonde visschotel met een Mediterraans tintje. Spartelverse Kabeljauwfilet (twee dagen geleden zwom hij nog) met Noorse garnalen, tomaat, citroen, visbouillon en peterselie, Provencaalse roerbak met courgette en heerlijke gebakken baby krieltjes gekruid met tijm, oregano, peterselie, zeezout en knoflook. Niet erg moeilijk om te maken, snel klaar en zo lekker om je vingers bij af te likken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Heerlijk pittige Nasi Goreng naar eigen recept. Lekker in het weekend en kindvriendelijk want iedereen lust het. Snel en makkelijk te maken in de wok. Maak desnoods een XXL portie en vries het in want daar is ook dit gerecht uitermate geschikt voor. Bovendien kun je er eindeloos mee variëren. Gooi er aan groente in wat je lekker vind. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Ik heb de traditionele Shepherds Pie aangepast naar mijn smaak en de salade toegevoegd voor de extra groentes en zodat je niet met een halve bleekselderij blijft zitten …  Lees verder »

Er doet tal van geruchten rond de oorsprong van de mayonaise, het meest waarschijnlijk, het zou van het oud Frans woord "mailler" komen dat zoiets betekent als kloppen. Het is een eenvoudig preparatie van ei en olie, dat gebaseerd is op het chemisch principe genoemd "antithixotropië" : de viscositeit van bepaalde vloeistof wordt beïnvloed door een mechanisch handeling. Wij spreken ook van emulsie; als een aantal stoffen, in dit geval olie, eigeel (dat bestaat voor 50% uit water) en mostaard worden gemengd. Hoe dan ook de mayonaise (2 n`s in het Frans 1 n in het Nederlands), is een heerlijk eenvoudige saus die veelvuldig gebruikt kan worden, vis, koud vlees, eieren, groenten. En frieten natuurlijk!! De aller-lekkerste mayonaise klop je met je hand en een vork of een garde, maar je kunt ook natuurlijk een mixer gebruiken maar niet op de snelste stand (midden zou voldoende moet zijn) …  Lees verder »

Top