1. Home
  2. Community
  3. cuisinier63
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Smaakt alleen goed als het heel lang op zeer laag vuur is gestoofd. Probeer het niet met bonen uit blik, dat is echt niet lekker …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

750 gram aardappelen Zout 1 koolraap Verse bieslook 250 gram kastanjechampignons 2 eetlepels boursin 125 ml Bulgaarse yoghurt 100 gram geraspte boeren Leidse kaas Versgemalen peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Regionaal

Konijn is heel mager vlees, dus weinig cholestorol ! Een oerklassieker in een pittig sausje ! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

In Duitsland kom je op elke hoek van de straat wel een snackbar tegen (imbiss). Je kan er vanalles krijgen, maar niet zo als bij ons. Schnitzels met friet, patat, een portie macaroni (Nudeln), een braadworst, hamburger of een halve kip met friet. Het bekendste is wel de in Berlijn uitgevonden Currywurst. Een grillworst, meestal twee die in plakjes zijn gesneden en die baden in pittige kerriesaus met friet of broodje. Lekker hoor. Eet dit als eenvoudige lunch of tussendoortje. Bij de Aldi of Lidl heb je ze soms voorverpakt uit de koeling, maar die zijn lang niet zo lekker als je ze zelf maakt. Neem Thüringer Roster, Nürnberger (te koop bij o.a. Lidl) of verse braadworst. Dit recept komt uit een Oost-Duits kookboek wat ik ooit gekregen heb. Worst lekker pittig, Mmmmm.. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

* 2 dl water * 200 gr honing * 200 gr glucosestroop of huishoudstroop * 5 gr olie * 500 gr roggebloem * 50 gr oude koek (ontbijtkoek) * 100 gr honing * 100 gr glucosestroop of huishoudstroop * 5 gr anijszaad * 2 gr maagzout * 13 gr bakpoeder * 50 gr bloem  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een heerlijke stoofpot van wildzwijnvlees …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Thuis wordt met de regelmaat van de klok gelijnd. En natuurlijk moet daar rekening mee worden gehouden. Vandaar dus dit recept voor een magere kipfricassee en ook nog eens zeer eenvoudig te maken. het recept staat ook op http://hetetenisklaar.wordpress.com …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Dit is geen gewone kruidenboter, dit is super kruidenboter met een ster. Er zijn diverse restaurants die ze zo presenteren. Ik was onlangs jarig en heb voor iedereen vele hapjes gemaakt er was van alles. Deze is heel universeel, je kan er van alles mee doen. Bak er je biefstukje in, vul er paddenstoelen mee op, leg op de entrecote, bak er je lamskoteletten in, smeer op broodjes, bak er vis of krielaardappel in of vul er grote aardappels mee. Proef zelf maar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

Een recept voor die grappig uitziende, knalgroene bloemkoolsoort, uit de Odin receptenfolder. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Pools

Eindelijk, de enige echte ware gevonden zoals ik het steeds al op restaurant heb gegeten!!!!!!!!!!!!!!!!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Snelle gezonde maaltijdsoep. Makkelijk te bereiden en daarna lekker smullen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

* 6 el olijfolie * 1 dl visbouillon (van tablet) * 1 groene paprika, in ringen * 1 gele paprika, in ringen * 2 rode paprika`s, in ringen * 1/2 tl venkelzaad, gekneusd (toko, natuurwinkel) * 3 teentjes knoflook, fijngesneden * 4 el peterselie, fijngesneden * sap van 1/2 citroen * 2 tl gemalen komijn * 1 tl gemalen koriander * zout, vers gemalen peper * 600 g heilbot of andere stevige witvis * 4 tomaten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

Dit is zo een lekker gerecht,dit moet je geproefd hebben ik heb het al heel vaak gemaakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een heerlijk ovengerecht met een zalmforel met aardappeltjes en courgettes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Bij ons is het altijd smullen geblazen als dit gerecht op tafel komt! Makkelijk te bereiden eenpansgerecht, dat ook zonder vlees heerlijk smaakt. …  Lees verder »

Kom je ooit in San Francisco, ga dan naar Fisherman's Wharf en bestel deze zalige soep, geserveerd in een grote uitgeholde broodbol. Maar zelfgemaakt is natuurlijk ook lekker! Je kunt deze soep ook met crab maken. Vers is duur, maar met een blikje gaat het ook en zelfs surimisticks kunnen de soep niet verknoeien …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Vers, snel, lekker. Deze pasta Pesto is het allemaal. Natuurlijk valt of staat het gerecht met de kwaliteit van de ingrediënten. Probeer verse pasta te gebruiken en gebruik een goede pesto. Haal je vlees eens bij een (biologische) slager. De Italiaanse keuken is één van mijn favorieten. Maar er zijn er meer. Kijk ook eens op mijn blog http://hetetenisklaar.wordpress.com …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een heerlijke zomersoep. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Beleef het overheerlijke Aardbei-aroma in kombinatie met peper , honing en balsamico-azijn ..... ! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Het konijn in handzame stukken snijden. droog wrijven met keukenpapier. in wrijven met zout en peper. 150 gram boter smelten in de braatpan. hierin het konijn aan alle kanten bruin braden,doch niet helemaal gaar. konijn uit de pan nemen en op een bord leggen. voeg bij de braadboter een fijn gesnipperde ui,een uitgeperst teentje knoflook,2 volle eetlepelsmosterd en 3 eetlepels bloem. roer alles krachtig door elkaar en laat het geheel lichtbruin van kleur woeden. schenk nu 5dl bouillon in de braadpan,roer van het geheel een gladde saus. naar smaak zout en vers gemalen peper toe voegen. indien nodig nog wat mosterd,een scheut koffieroom. leg het konijnin de saus terug en laat het met deksel op de pan 1uur stoven. er tussendoor het konijn keren. hierbij gekookte aardappelen,spruitjes,gekookte witlof met ham en kaas. eet smakelijk zoutje. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands
Top