1. Home
  2. Community
  3. cuisinier63
  4. Kookboek Mijn recepten
Kookboek "Mijn recepten"

Een echte authentieke Brabantse specialiteit is het worstenbroodje en volgens de traditie wordt het vooral gegeten met Kerstmis (na de nachtmis) en met Carnaval. Het is bij ons thuis echter geen straf om ze vaker te eten Dit zijn eigenlijk groot uitgevallen 'broodjes' want 1 of 2 van deze is een complete maaltijd Misschien heeft het iets met de Brabantse gulheid te maken. Je kunt ze ook makkelijk de helft kleiner maken dan kun je ze als hapje presenteren. Ik maak altijd een grote hoeveelheid want je kunt ze heel makkelijk invriezen. Al moet ik dan wel rap zijn want anders zijn ze als sneeuw voor de zon verdwenen De hoeveelheid is voor 20 grote of 40 kleine broodjes Wist je dat het Echte Brabants worstenbroodje zelfs op de Wereld Unesco lijst staat van Cultureel Erfgoed …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Regionaal

salade:2 el zonnebloemolie, 1 tl sesamolie, 350 gr lendenbiefstuk (entrecôte), 1 komkommer, 6 cherrytometen, 1 grote rode chilipeper, 80 gr taugé, 1/2 bos basilicum, 1/4 bos munt - blaadjes grof gehakt, 1/4 bos koriander - blaadjes grofgehakt, 2 tl sesamzaadjes. voor de dressing:1 teentje knoflook - geperst, klein stukje gember - fijngesneden, 2 el lichte sojasaus, sap van 1 limoen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

IJs gemaakt met de Philips HR 2305. Zelf compactijs gemaakt op 24-7-99 en op 26-7-99 softijs. Allebei ontzettend lekker. De moeite waard. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijk gerecht waarbij het vlees gegaard wordt in de oven en de groenten en aardappels stoven op het fornuis.Lekker pittig gekruid. Serveren met een frisse salade. Zie voor meer achtergronden bij dit gerecht dit blog: http://hetetenisklaar.wordpress.com/2014/01/20/poolse-winkel en voor nog meer recepten kijk je op http://hetetenisklaar.wordpress.com. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Pools

Een heerlijk streekgerecht uit Picardië in Noord-Frankrijk. Lees meer op http://hetetenisklaar.wordpress.com …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een heerlijk voorgerecht met verse tonijn. Een succesnummer voor ieder dineetje. Kijk ook eens op http://hetetenisklaar.wordpress.com …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Alleen bij het lezen van het recept liep het speeksel al in mijn mond. Maar bovenal zo simpel! Zorg wel voor goede biefstuk. daarmee valt of staat het gerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een Kappertjessaus kan bij heel veel gerechten. Vooral bij vis vindt ik dit heerlijk!! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Geweldige ovenschotel voor 10 personen, dus super gemakkelijk als je veel eters krijgt. Als je de voorbereidingen gedaan hebt, heb je er geen omkijken meer naar. Ben je met minder mensen dan de hoeveelheden uiteraard aanpassen, alles gaat per pond, zodoende de naam pondsschotel! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

800 gram rib/runderlappen in grote stukken, 4 dunne stengels prei, 25 gram boter, 2 teentjes knoflook fijngesneden, 300 gram winterwortels in plakjes, 6 takjes tijm gerist, 1 laurierblad, 1 flesje donker bier, 1 snee stevig witbrood ontkorst, 1 el grove mosterd …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

Zweedse mosterd-dillesaus voor bij de Gravad Lax. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Scandinavisch

Een heerlijk eenvoudige tapas of als voor- of tussengerecht. Kijk voor dit recept en andere ook eens op http://hetetenisklaar.com …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Spaanse ovenaardappelpartjes met pittig-zoete tomatensaus …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Spaans tomatenbrood met Serrano ham. Leuk om dit zo te serveren. De broodjes worden gegrild.. Hier op wordt het broodje geserveerd met de Serrano ham  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Patatas Brava Spaanse aardappels …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Zalmfilets van ca. 125 g per stuk zout en versgemalen peper 4 teentjes knoflook 2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman) 2 eetl. limoensap of citroensap 3 eetl. roerbakolie of wokolie 600 g panklare spinazie 2 eetl. gembersiroop …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Haal de Romertopf weer eens uit de kast om dit heerlijk slanke gerecht te maken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Komkommersalade met kappertjes en bieslook …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans
Top