1. Home
  2. Community
  3. corrieneeltje
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Één van de lekkerste ovenschotels die ik ken en ook nog eens boordevol groenten en dus vitamines! Geïnspireerd door Rudolph van Veen, maar met een compleet eigen uitvoering genieten van alle lekkere smaken die Italië in zich heeft! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Feestelijke lasagne-ovenschotel voor het voorjaar. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Gezonde en exotisch smakende maaltijdsalade …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Smakelijk vis-groentenschoteltje en laag in calorieen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

Harira is een goedgevulde soep van groenten, lamsvlees en geurige kruiden …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Turks

Een kaasfondue die niet kan mislukken, snel klaar, maar vooral erg lekker is. Gezellig om op oudejaarsavond na het bakken van oliebollen enz. een makkelijke en hartige maaltijd te serveren. Ook ideaal om met een grote groep te eten. Hoeveelheid aanpassen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heerlijke pastasalade met bacon en tuinboontjes. Flinke schaal vol. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

MAALVLEIS EN KAASPASTEI  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

2 bananen1 reep pure chocolade(200 gr)1 doosje M&M mimi′sSpuitbus slagroom …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Kinderkeuken

4 fijngesneden lente-uitjes (kan ook 1 middelgrote prei zijn), 2 fijngesneden stengels bleekselderij, 25 gr boter, 300 g in blokjes gesneden aardappelen, 7 dl groentebouillon, 2 eetlepels bieslook en 2 eetlepels peterselie, 4 eetlepels creme fraiche …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

MET KNOFLOOK-KORIANDERDRESSING …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

350 gram zelfrijzend bakmeel 225 gram basterdsuiker 25gram boter1 ei ? deciliter water1 mespunt zout 1 theelepel nootmuskaat 2 theelepels gemalen anijszaad1 geraspte sinaasappelschil 75 gram oranjesnippers Ingredienten voor het glazuur:100 gram poedersuiker 1 eetlepel water of likeur  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

100 gram zachte boter/ 4 a 5 handappels, bijvoorbeeld goudreinetten of braeburn/ 100 gram suiker/ 2 eieren, gesplitst/ 100 gram gemalen amandelen/ 1 flinke eetlepel gezeefde bloem/ 0,5 citroen, schil geraspt en sap. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

1 pond gemalen amandelen (waarvan indien verkrijgbaar ca. 20 gram bittere en anders alleen gewone amandelen)/ 1 pond poedersuiker/ 4 eetlepels aardappelmeel/ 3 eiwitten. Voor het glazuur: 140 gram poedersuiker en 1 eiwit. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch

Eenvoudig van vorm en bereiding, maarrrrr, overheerlijk om van te snoepen !!!! …  Lees verder »

500 gr ongezouten pistachenootjes 150 gr griessuiker 6 cl rozenwater (apotheek) 100 gr boter 250-300 gr kadaif (fijne noedels, te koop in Turkse winkels) 500 gr gewone kristalsuiker bakpapier …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

70 gr poedersuiker 2/3 zakje vanillesuiker 140 gr fijngehakte walnoten 140 gr fijngehakte pistachenoten 140 gr fijngehakte amandelen 1 1/2 theelepel gemalen kaneel 1/2 theelepel koekkruiden 1 mespunt kruidnagelpoeder 10 vellen diepvries-fillodeeg, ontdooid 100 gr gesmolten roomboter Voor de honing-notensaus: de geraspte schil en het sap van 1/2 citroen 140 gr suiker 1 stukje foelie 2 pijpjes kaneel 3 kruidnagels 3 gekneusde pimentkorrels 1 1/2 eetlepel vloeibare honing 1 eetlepel gembersiroop 3 eetlepels notenlikeur Voor de honingroom: 1 dl slagroom een ingevette bakplaat …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Voorbereidingstijd: 60 minuten Bereidingstijd: 100 minuten ? 225 g varkenslever (in plakken) ? 150 g ontbijtspek ? 75 g ham (blokjes) ? 200 g hamlappen (in blokjes) ? 75 g speklappen (magere, in blokjes) ? 1 kleine ui (fijngesnipperd) ? 1 teentje knoflook (geperst) ? 1 eetlepel Provencaalse kruiden ? 1 eetlepel peterselie (verse, fijngehakt) ? 1 eetlepel sinaasappelrasp ? 1 ei ? room ? 1 eetlepel cognac ? snufje zout ? snufje peper (versgemalen) ? 5 laurierblaadjes ? 1 pot cranberry compote (a 350 g) ? 2 deciliter melk ? aluminiumfolie ? patevorm ? braadslee ? keukenmachine  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Fantastische borrelhap of voorgerecht (dit recept is voor 24 satetjes). U kan ze invriezen (2 maand houdbaar) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch
Top