1. Home
  2. Community
  3. cootje48
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

1 kruidenbouillontablet; 200 g sperciebonen in kleine stukjes; 1 kleine winterwortel in plakjes; 2 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes; 150 g doperwten uit diepvries, blik of pot; 1 courgette, in de lengte gehalveerd en in plakjes; 75 g gemalen kokos; 3 theelepels chilipoeder; 2 theelepels koenjit (geelwortel); 2 theelepels djintan; 2,5 dl (roer)yoghurt; 1 ui, gesnipperd; 1 eetlepel mosterd; 2 bananen, in plakjes; 4 takjes fijngehakte bladselderij …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

Wordt in Frankrijk overal kant en klaar verkocht, maar is zelfgemaakt veel lekkerder! Echt makkelijk te maken! Liefst de dag van te voren. Prima als voorgerecht of bij een buffet. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Het recept van deze lekkere taart stond in het NRC. Daar werd bij verteld dat deze taart in de winter in Toscane als dessert werd opgediend. Nou wij vonden hem heerlijk bij een kopje koffie of thee. Veel complimenten en al vaak het recept doorgegeven. Den aan 1 uur marinade-tijd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Eenvoudig te maken voor bij de borrel, hier een extra snel recept, onderstaand drie voorbeelden, maar uiteraard zijn er vele varianten mogelijk. De techniek is die van de ‚€ėtatin‚€ô, een omgekeerde opmaak van de quiche. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Croutons uit de magnetron …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Dit recept komt uit het tijdschrift La Cusina Italiana …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Eigen foto .In veel franse gezinnen populair, lekker en snel klaar. Leuk om met kinderen te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Kinderkeuken

Ik houd niet zo van cake, maar deze hartige versie: HEERLIJK! als voorgerecht met een salade, bij de borrel, buffethapje, picknick, .... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Het recept van deze heerlijke kruidkoek vond ik in het boek Jaargetijden op schaal van het Nederlands Zuivelbureau. Ik heb er zelf nog wat aan toegevoegd. Het resultaat was heerlijk! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

12Ik had nog wat struikjes witlof over en besloot hiervan een lekker soepje te maken. Met tijm, mosterd en honing bereikte ik dit resultaat. Echt verrukkelijk!!!!! Een aanrader! Zie opmerking van Smulweblid cecile bij reacties. Leuk om te weten ! ¬† …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Sommige marinade worden na gebruik weggegooid, maar deze marinade, op basis van Drambuie en appelsap, is daar te lekker voor. Hij vormt de basis van een saus die heerlijk smaakt bij de malse hertensteaks. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Deze aardappeltaartjes passen uitstekend bij een feestelijk vlees- of visgerecht. Heel mooi als je de borden vooraf klaarmaakt. Ik maak dit vaak bij mijn recept van Eendenborstfilet-in-sherrysinaasappelsaus. N.B. Heb je soufflebakjes die groter zijn dan plm. 7 cm. doorsnede gebruik pas dan de genoemde¬† hoeveelheden aan. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Deze salade heb ik tijdens onze laatste vakantie in Frankrijk bedacht. Het smaakte zo lekker, dat ik het recept wilde vastleggen op Smulweb. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Deze heerlijke ovenschotel is bij ons echt favoriet. Weer eens iets anders dan HUTSPOT. Echt veel, veel lekkerder. Het recept is afkomstig van de Ierse Careen en heeft ooit in een tijdschrift gestaan. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Iers

Dit is absoluut niet gelogen. Heb deze zaterdag bij een High Tea gemaakt. Heerlijk met nootjes en stukjes witte chocolade …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Voor op een zomeravond, met een tomatensalade stokbrood en de rest van de wijn. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans
Top