1. Home
  2. Community
  3. conpom
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Alle liefhebbers van chocolade zullen smullen van deze ijstaart. Bovendien kunt u dit nagerecht prima voorbereiden. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Wereld

Elegant en toch eenvoudig. Kan in een meergangen diener ook dienen als voorgerecht of als klein gerecht voor 6-8 personen (met 18-24 coquilles) …  Lees verder »

1 kleine bloemkool 25 g boter 2 el volle melk 1 dl slagroom zout en peper …  Lees verder »

Eieren, knapperige groenten en pittige pindasaus zijn de ingredienten van dit bekende -vegetarische- Indonesische gerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Tapenade hoort bij de borrel! Deze tapenade met gegrilde paprika is mijn favoriet. De smaak is super lekker en weer anders dan de tapenade met zongedroogde tomaat. Ik hoor graag wat je ervan vindt!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Als je van gezond en pittig eten houdt dan is dit een perfect recept! Daarnaast is het recept ook nog eens vegetarisch maar kun je er natuurlijk altijd gehakt aan toevoegen. Het recept zit boordevol groenten en is eenvoudig en snel te maken. En eerlijk is eerlijk toen ik het recept ging uitproberen dacht ik hmm... hoe zou het gaan uitpakken, maar het was echt boven verwachting lekker!   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

Als je dit eet op een mooie zomerse dag, verlang je zo terug naar het warme Griekenland waar ze dit nog veel lekkerder kunnen maken!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Een echte authentieke Brabantse specialiteit is het worstenbroodje en volgens de traditie wordt het vooral gegeten met Kerstmis (na de nachtmis) en met Carnaval. Het is bij ons thuis echter geen straf om ze vaker te eten Dit zijn eigenlijk groot uitgevallen 'broodjes' want 1 of 2 van deze is een complete maaltijd Misschien heeft het iets met de Brabantse gulheid te maken. Je kunt ze ook makkelijk de helft kleiner maken dan kun je ze als hapje presenteren. Ik maak altijd een grote hoeveelheid want je kunt ze heel makkelijk invriezen. Al moet ik dan wel rap zijn want anders zijn ze als sneeuw voor de zon verdwenen De hoeveelheid is voor 20 grote of 40 kleine broodjes Wist je dat het Echte Brabants worstenbroodje zelfs op de Wereld Unesco lijst staat van Cultureel Erfgoed …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Regionaal

Vaak nemen mensen niet de tijd om zelf pindasaus te maken, of ze weten simpelweg niet hoe en kiezen daarom voor de kant-en-klare variant. Maar een zelfgemaakt smaakt velen malen beter en je hebt het zo gemaakt! Wij hebben hier het ultieme recept voor pindasaus en iedereen kan het thuis maken! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit heerlijke recept heb ik tijdens mijn vakantie afgekeken bij de agriturismo -Le case del Merlo-  op Sicilie. Het was daar werkelijk goed toeven en elke avond kregen we weer een heerlijk 4-gangen diner voor geschoteld. Geen extravagante gerechten maar alles gemaakt met verse ingrediënten, precies waar ik juist zo van hou. En natuurlijk alles klaargemaakt -con amore-  Thuis ben ik aan de slag gegaan en met een beetje eigen creativiteit ben ik hierop uitgekomen. Kijk hier voor het Basisrecept-tomatensaus   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Omdat bakken niet helemaal mijn ding is, maar heel Holland wel bakt, gooi ik deze er maar eens in. simpel en een mooi eindresultaat.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Lekkere zelfgemaakte Souvlaki.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

2 komkommers kruidenroomkaas (boursin oid) halve liter water 2 avocado`s bouillionblokje (tuinkruiden) peper zout sesamzaadjes bieslook eventueel garnalen …  Lees verder »

Ik had nog courgette en drumsticks liggen en wilde daar iets lekkers mee maken. Bij het bladeren in één van mijn kookboeken kwam ik dit recept tegen. Ik heb het recept iets aangepast. Goed voor te bereiden, weinig werk en lekker! N.B. In het originele recept worden kipkarbonades gebruikt en wordt de schil van de courgette in repen gesneden en achteraf in dunne linten over het gerecht gestrooid.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Er zijn gerechten waar de haute cuisine niet aan kan tippen. Zoals de reibekuchen uit Keulen, ook wel Rievkooche genoemd.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits
Top