1. Home
  2. Community
  3. ciska10
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Gemakkelijke pasta ovenschotel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Deze heerlijke ovenschotel heb ik zelf ontwikkeld. Hij heeft alles voor de donkere, koude dagen en zit bomvol gezond en smaak. Het lijkt op sheperds pie, maar ook een beetje op jachtschotel, maar zijn het niet. Bruine bonen, spek, mager rundergehakt, paprika, tomaat, uien, prei en paddenstoelen. Onder het dakje aardappelpuree gegratineerd met kaas vormen alle ingrediënten samen een ware smaakexplosie. Hij is niet alleen lekker, maar ook erg gezond! Mmmm Smullen in de herfst en in de winter. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Nasi goreng (Indonesisch: "gebakken rijst") is oorspronkelijk een Indonesisch gerecht, waarin men de etensresten van de vorige dag (onder andere vlees) opbakt met rijst. Het wordt vaak geserveerd met een gebakken ei en een plak ham. En er zijn zoveel variaties , dus laat je fantasie gaan ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Een heerlijke taart en nu er volop verse pruimen zijn, moeten we er gewoon volop van genieten. Maar er is zoveel vers fruit aanbod, dus je kunt hem ook gewoon maken met peren of appels. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

250 gram mascarpone 2 eierdooiers 100 gram witte basterdsuiker 1 dl. espressokoffie 1 borrelglaasje Amaretto 1 pak lange vingers 2 el. cacaopoeder  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Lekker als er mensen komen eten en altijd een succes !! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Super gemakkelijk. Alleen de slagroom kloppen en dan alles door elkaar. Als nagerecht voor de verjaardag van mijn man gemaakt toen we veel eters hadden. Een taart die er een beetje op lijkt had ik al eerder gemaakt. Deze keer met wat andere ingrediënten. Onze gasten vonden de ijstaart super lekker en wilden graag het recept. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Wij zijn liefhebbers van de buitenlandse keuken .En aangezien ik nog vakantie heb en wat meer tijd eens gaan neuzen en kwam ik uit bij dit recept .Mijn gezin heeft  ervan gesmuld en kreeg als  reaktie deze moet op smul je kan zo in een Mexicaans restaurant beginnen ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Een hele lekkere kerststol die zonder gist gebakken wordt. Deze kerststol kun je wel een paar weken bewaren mits je hem goed verpakt in plastic folie. De stol wordt alleen maar lekkerder. De kerststol smaakt zoals je deze in Duitsland eet, dus lijkt niet op het "kerstkrentenbrood" wat in Nederland verkocht wordt. Bij ons al jaren een succes. De kerststol moet worden gebakken met boven- en onderwarmte in de oven. Gebruik je toch hetelucht zet de temperatuur dan op 160 graden. Elke oven is weer anders, dus let op! Dit jaar weer de kerststollen gebakken. Uit het in het recept genoemde deeg 3 kleinere stollen gemaakt (zie foto). Weer kom ik tot de conclusie dat het deeg, wanneer je het recept precies volgt, perfect is. Kleeft niet en is ook niet te droog. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Heerlijke bal die zwemt in een smulweb jus !! Tja, heel veel mensen weten onderhand wel dat deze gehaktbal echt heel erg lekker is. Echter wat me steeds stoorde aan de recepten die op internet staan is het feit dat in de lijst van ingrediënten steeds staat: 1 potje vleesfond (380 ml) of zelfgemaakte fond ? Het verbaasde me dat een potje vleesfond duurder is dan het gehakt !! Echter hoe maak je dan zelf wel een lekkere fond of jus ? Het moge duidelijk zijn dat Librije of met name Jonnie Boer, nooit een potje vleesfond zal gebruiken. Wat ik weet is dat je een gehaktbal moet aanbraden en daarna moet leren zwemmen ! Zo krijg je een sappige bal met een mooie saus of jus. Dit recept is mede hierdoor close to perfection ! Smulgroet, Ger1958 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Lekker fris zomergerecht …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Deze verukkelijke risotto had ik gemaakt ter gelegenheid van Valentijnsdag (ik weet het, het is een beetje laat) en deze risotto heette dan ook `Il risotto degli innamorati`, de risotto van de verliefden. Ik wilde jullie hem niet onthouden, want ik denk dat ik in mijn leven nog nooit zo`n heerlijke risotto heb gemaakt! Echt ZALIG! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Yummie, yammie wat was dit lekker! Er waren tortillas over van de wraps die op moesten dus wat doe je er dan mee? Yes een tortilla taart bouwen! In die zakken zitten 8 tortillas en je hebt er minimaal 6 nodig. Dit is op zich een erg eenvoudig recept, snel te maken, maar oh zo lekker! Binnen een uur staat deze schotel dampend op de tafel. Het is zo op want iedereen smult er van, ook de kleine smullertjes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Maak van de nood een deugd. Ik loop tegenwoordig met plezier in mijn tuin naar mooie jonge zevenblad blaadjes te zoeken. Een pesto geheel van eigen bodem. Zevenblad schijnt een gunstige werking te hebben bij gewrichtsklachten. Volgens mij is het ook goed voor je hart want je hoeft je niet meer druk te maken om onkruid in je tuin. …  Lees verder »

Toen ik voor de paasdagen de varkenshaas-vol-verrassingen van Deon aan het voorbereiden was, had ik nog wat gehakt vulling overgehouden. Mijn vrouw maakte er een gehaktstaaf van zodat we al direct even konden proeven of de vulling de juiste smaken had. Samen proeven en we keken elkaar aan en zeiden WOW wat een lekkere sappige gehaktstaaf ! Zo gaan we de volgende keer ook onze gehaktballen of gehaktstaaf of burger maken. Het verrassende is dat het " droge " van het paneermeel of beschuit is vervangen door het sappige van olijven, zongedroogde tomaatjes, ui en mozzarella. Natuurlijk heb ik dit aan Deon verteld en zijn antwoordt was, "zet jij het maar op smulweb, jij bent de uitvinder ", hihihi Deon super bedankt !! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Mmmm. Smullen. Een gezonde en supersnelle hap waar je versteld van staat hoe lekker dit is. Ideaal voor de weekenden als je toch gezond en slank wil eten, maar ook snel klaar wilt zijn. Twee wraps per persoon is voldoende voor ons en zeker na het uitgebreid borrelen met allerlei hapjes. De lekkerheidsgraad van dit hapje is hoog dus smullen maar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

De pecannoten kunnen vervangen worden door walnoten. Ook heerlijk zijn mini-perentaartjes met hazelnoten. Ga dan uit van 2 stevige, maar wel rijpe peren en 1 zakje hazelnoten van 65 gr. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Deze cupcakes zijn de makkelijkste cupcakes ooit gemaakt! Mijn kleindochter vroeg of ik voor haar verjaardag cupcakes met chocola, nootjes en banaan wilde maken. Ineens schoot mij te binnen dat ik nog een bestaand recept van een rode wijncake had van AnnaC (vroeger smulweblid) had. Ik ben uitgegaan van dat cake recept en daarna heb ik het veranderd alleen het idee en de hoofd ingrediten zijn (in cupcakes porties) overgebleven. De rode wijn heb niet gebruikt in plaats daarvan heb ik druivensap genomen. Het is dus een eigen recept van chocolade cupcakes geworden met alles erin wat mijn kleindochter wilde. Ik had een vorm voor 12 cupcakes maar hield beslag over dus wat kleine siliconen vormpjes met de rest van het beslag gevuld. Ze waren verrukkelijk en vielen bij iedereen in de smaak! Je kunt natuurlijk ook de cupcakes iets voller vullen daarom heb ik voor 12 personen gezet. Of je kunt uiteraard nog een paar losse vormpjes/of kleine cupcake vorm nemen. …  Lees verder »

Niet alleen lekker op brood, maar ook op toast bij een aperitief. Ook de kleintjes smullen hiervan. Leuk idee voor de Pasen bij de paasbrunch. Dit is voldoende voor 4 porties danwel 2x2 royaal belegde boterhammen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal
Top