1. Home
  2. Community
  3. ciska10
  4. Kookboek Appeltaart
Kookboek "Appeltaart"

Nu ik sinds kort een nieuwe keukenmachine heb (Magimix Patisssier) wil ik graag nieuwe recepten uitproberen. We krijgen koffievisite dus vanmorgen deze heerlijke appeltaart gebakken. De bodem is dun en knapperig. De taart is volop gevuld met appel en daar over een vulling van een romige pudding. afgemaakt met amandelschaafsel. Wie lust dit nou niet? …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Mijn vader was een schat van een man en hij maakte de lekkerste taarten. Iedere week bakte hij een taart of gebakjes voor ons. Zijn harde mokka`s waren "wereldberoemd".Hier is zijn recept van een Franse appeltaart, en die is zoooo lekker!!! Ik heb hem (april 2011) weer eens gemaakt en nu eindelijk eens foto`s bijgeplaatst. Ik heb dit keer geen abrikozenjam over de bodem gesmeerd zoals pappa deed maar voor de verandering eens mijn eigen gemaakte (super gemakkelijk te maken) Lemoncurd. Dat was heerlijk. (link naar Lemoncurd onderaan dit recept). P.s. Ik heb een grotere vorm van 23 cm gebruikt, maar volgende keer bak ik hem in een vorm van ± 20 cm dan wordt hij net iets hoger. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Mijn meest favoriete appeltaart bakt Femmy. Een vriendin! Wij gaan elk jaar een weekje met elkaar met de caravan op pad. En elk jaar heeft Femmy weer deze heerlijke appeltaart bij zich. Voor mij echt de allerlekkerste appeltaart!!! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Dit is een recept van Hilda Huiskamp uit Neede. Zij won in 2006 een reis naar america met dit recept voor een appeltaartwedstrijd, uitgeschreven door omroep gelderland. Ik heb hem gisteren gemaakt en ik kan je zeggen...ik heb nog nooit zo een lekkere eigengemaakte appeltaart geproefd. Al mijn andere appeltaartrecepten gaan de kliko in. Zalig gewoon, heel byzonder is de room en de puddinglaag. DIT RECEPT STAAT OOK NOG ONDER http://www.smulweb.nl/1381769/koken/recept/De-lekkerder-bestaat-niet-appeltaart KUN JE NOG MEER REACTIES LEZEN! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

DEEG: 250 gram zelfrijzend bakmeel * 250 gram witte basterdsuiker * 100 gram boter * 1 ei * 1 zakje vanillesuiker * snufje zout * VULLING: 4 appels * 100 gram rozijnen * kaneel * vanillesuiker * BANKETBAKKERSROOM: 2 eierdooiers * 2 zakjes vanillesuiker * 40 gram kristalsuiker * 25 gram bloem * 1/4 liter melk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Deze appeltaart vond ik in een allerhande, het is een recept van de bekentste banket bakkerij uit amsterdam, ik maak het recept met regelmaat om dat iedereen dit de allerlekkerste taart vind, iedereen die deze taart hier proeft vraagt altijd als ik hem wel zelf heb gemaakt? of als ik hem gekocht heb, voor mij is dat het grootste compliment die ik kan krijgen...dus deze allerlekkerste appeltaart krijgt hier van mij een ere plaatsje. …  Lees verder »

Heerlijke frisse appeltaart van roerdeeg. Lekker fris door de citroen en heerlijk smeuïg door de yoghurt. Deze taart samen met mijn amandeltaartje met cranberrycompote gemaakt voor de koffiemiddag in het bejaardentehuis waar ik 1x per 2 maanden aan meewerk. De taarten vielen weer erg in de smaak. Bij de citroen-yoghurttaart is een toefje slagroom erg lekker! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Dit is een heerlijke , heel eenvoudig te maken appelcake, favoriet in onze familie. Mijn moeder heeft het bedacht. Onze zoon speelde het klaar om een hele cake katje frik te maken in zijn eentje! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Superleuk voor een high tea en net even wat minder machtig dan een punt appeltaart: deze mini-appeltaartjes. Je kunt ze zonder papieren muffinvormpjes bakken in een muffinbakplaat. Ik gebruikte voor het gemak gewoon een pak appeltaartmix, maar je kunt natuurlijk ook je eigen ambachtelijke recept gebruiken. Dit recept is genoeg voor 12 mini-appeltaartjes van cupcakeformaat en dan hou je waarschijnlijk nog een beetje deeg over. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Volgens bronnen op het internet zou dit het recept van de Wereldberoemde Dudok Appeltaart moeten zijn: Bodem 300 gram bloem 250 gr boter 150 gram basterdsuiker halve theelepel zout Vulling 1,5 kg kilo jonagold in dikke brokken/schijven 1 klein potje appelcompote 2 kopjes rozijnen/boerenjongens flinke eetlepel kaneel Eventueel een beetje suiker Kruimeldeeg 90 gr bloem 40 gr bruine basterdsuiker 40 gr boter 1 zakje vanillesuiker Bereidingswijze Voeg alle ingredienten samen, kneed het deeg en laat het een half uur koel en ingepakt rusten. Verdeel het deeg over de bodem en druk het goed aan. Zorg voor een opstaande rand ter hoogte van de bakvorm Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe de appelpartjes in een koekenpan en bak de appels even (Hierdoor worden de appels iets zachter en het hinderlijke vocht is eruit waardoor de bodem veel lekkerder blijft) Voeg een beetje water toe zodat de appels niet aanbakken. Meng de appels met de compote, kaneel en rozijnen/boerenjongens en eventueel de suiker. Doe dit over in de vorm en druk het goed aan. Kneed bloem, vanillesuiker en boter met de hand snel tot een kruimelig deeg, voeg daarna de bastersuiker toe en meng dit goed maar kneed dit niet meer. Verdeel het gelijkmatig over de appeltaart. Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar. Zorg dat de kruimels mooi gekleurd zijn. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Appel, amaretto en cakedeeg. Een heerlijke combinatie. Lukt altijd! Ziet er lekker uit en eet gemakkelijk weg. Tijdens onze koffiemiddag in het bejaardentehuis weer een succes. Als je de taart kleiner wilt maken, neem dan de helft van alles en neem een springvorm van 20 - 22 cm. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans
Top