1. Home
  2. Community
  3. cimach
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Ik wilde bloemkool met gehakt eten, de geijkte maaltijd. Toen bedacht ik dat ik er ook wel eens wat anders van kon maken. Iets lekker Aziatisch. Zo kwam ik op het idee om de bloemkool lekker pittig te maken met deze gehakt-pindasaus. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

1 eetl. zonnebloemolie 2 theel. milde curry pasta 2 grote kipfilets, in reepjes 2 zoete aardappelen, in hapklare blokjes 4 eetl. rode linzen 300 ml kippebouillon 400 ml kokosmelk 175 gr doperwtjes …  Lees verder »

10 plakjes parmaham 20 groene asperges Olijfolie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Het was weer eens tijd om wat lades op te ruimen en in de zogenaamde "rommellade"viel mijn oog op de receptenmap, waarin allemaal verzamelde recepten die ooit nog eens gemaakt zouden kunnen worden...... Deze pittige satéstoof van Janneke Philippi uit een krant van lang geleden leek mij wel wat . Even naar de slager voor mooie rundersukade en aan de slag. Het kost slechts een kwartiertje en dan mag dit gerecht aan zijn stooftijd van 2 uur  beginnen. Morgen smullen we dit pas, want voor de maaltijd van vandaag was ik al voorzien. Morgen snel klaar en waarschijnlijk nog lekkerder, zoals bij vele stoofschotels.    De recepten van Janneke zijn heel toegankelijk, lekker en kloppen áltijd. ( citaat uit de krant bij het recept)  Uit het derde kookboek " Stoven  "  in de serie :  " Bij Janneke thuis ". …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Ik heb het gerecht maar "slordige spiegeleitjes speciaal " genoemd, omdat 2 eitjes niet mooi als spiegeleitjes in de schaal terecht kwamen.   Eenvoudig lunchgerecht, dat maar weinig aandacht verdient. ( behalve de eitjes dan....)       Het gerecht staat voordat er 10 minuten verstreken zijn al in de oven. Lekker op een stevig sneetje bruin volkoren brood dat net uit de broodrooster komt.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Pastaschotel met een romige saus van kip met prei en peren. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Dit is eigenlijk bedoeld als snack uit het vuistje voor bij de buis, maar past ook prima bij een Indonesische rijsttafel. Lekker krokant, met andere woorden kluif jezelf lekker klem. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Penne kun je met zoveel ingredienten combineren! Je kunt ze zowel warm of koud eten. Deze warme variant met kipfilet, kerstomaatjes en Parrano kaas is heerlijk op smaak. De balsamico geeft dit warme gerecht een verrassende twist!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Vandaag maakte onze Loesje Sticky Cola Chicken tijdens onze dagelijkse vlog. Een perfect gerecht om het weekend te vieren op vrijdagavond …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Gevulde eitjes als borrelhapje …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

De klassieker op elk feestje of tijdens pasen: gevulde eieren met kerrie en bieslook …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

4 eieren 1 tl mayonaise 1 el verse bieslook 1 tl mosterd 3 druppels tabasco 1 tl paprikapoeder …  Lees verder »

- 1? kg. kruimige aardappels - zout - 1 ui - 1 teentje knoflook - 1 Chinese kool - 1 zakje nasikruiden (Conimex) - 1 eetlepel olie - 125 gr. magere spekreepjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Mijn man Rob en ik zijn beiden niet echt dol op broccoli als groente. Broccolisoep lusten we graag en nu weten we dat we broccoli in een ovenschotel, gecombineerd met aandere groenten wel erg lekker vinden. Dus: hou je niet van broccoli, probeer dan eens deze ovenschotel. Voor vegetariërs zijn de spekreepjes goed te vervangen door een zachte blauwe kaas. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Doe het gehakt in een kom en mix er het ei en de Italiaanse gehaktkruiden door. Eventueel iets steviger maken door wat paneermeel te gebruiken. Draai er vervolgens mooie kleine balletjes van. Snipper een ui en pers de 2 knoflookteentjes en bak deze glazig in wat olijfolie. Voeg vervolgens de gehakt balletjes bij en braad deze mooi bruin en gaar. Zet ondertussen een flinke pan water op, breng deze aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voeg, aan de inmiddels gare gehaktballetjes, de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Breng het weer aan de kook en zet het vuur dan laag. Voeg dan de 2 theelepels bruine suiker toe en de creme fraiche en roer het goed door elkaar. Als de pasta gaar is voeg je de vers gesneden basilicum toe aan de saus. Doe dit pas op het laatst. Giet de pasta af en doe er wat saus bij zodat de pasta niet gaat plakken. Eet smakelijk! Jos …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

De ouderwetse, echte, Italiaanse Pasta Carbonara. Ook snel, lekker en goedkoop. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Dit is de beroemde nasi goreng van de Koninklijke Marine. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Van de BBC gehaald …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

4 eetlepels ceasardressing 4 eetlepels groene pesto 125 g demi creme fraiche 150 g kipfilet dungesneden 100 g rucola 4 soft tortillawraps 500 g tomaten in kleine stukjes 2 bolletjes mozzarella in kleine stukjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Top