1. Home
  2. Community
  3. christel19
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

* 2 varkenswangen * 50 gr boter * 25 gr suiker * 2 dl bouillon * voor de marinade: * 1 eetl honing * 1.5 dl yoghurt * 1 gehakte ui * 1 theel korianderpoeder * sap en geraspte schil van 2 limoenen * 1.5 dl witte wijn * 1 theel kaneel * naar smaak zout en peper …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Pasen zonder  chocolade is natuurlijk geen Pasen. Pak het deze keer wat extremer aan met deze 3 lagen chocoladecake, gezouten karamel en karamelbotercrème! Dit is een plaatje op je Paastafel. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Wereld

Superlekker voorgerechtje of borrelhapje met (scherpe!) wasabi …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Koreaans vuurvlees …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Koreaans

Amuse: Vijgenbrulee met geitenkaas en gemarineerde komkommer Voorgerecht: Kabeljauw met zeekraaltopping en pompoensalsa Tussengerecht: Venkel saffraansoep met gerookte paling Hoofdgerecht: Stoofschotel van hert met eekhoorntjesbrood en selderijpuree Nagerecht: In kokos gegaarde zoete risotto met blauwe bessen en abrikoos …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

250 ml melk 75 g kristalsuiker 1 vanillestokje 4 blaadjes gelatine wit 1 eetlepel maïzena 3 eieren 75 g blanke rozijnen 6 eetlepels marasquin (likeur, flesje 100 ml, slijter) 500 ml slagroom 1 eetlepel bigarreaux (gekonfijte vruchtjes, bakje 100 g), fijngesneden 150 g bitterkoekjes, in kleine stukjes  …  Lees verder »

De deegbodem van deze taart is gemaakt van pasta frolla, en heel anders dan zoet deeg; hij is kruimelig en smelt in de mond. De taart kan eventueel gedoctoreerd worden met ganachekrullen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

6 country cookies (rol 300gr.), 25 gr. boter, 1 vanillestokje, 8 eetl. rietsuiker, 2 bakjes ricotta (a 250 gr. verse kaas), 1 bakje basilicum, 1 bakje aardbeien (250gr.), …  Lees verder »

8 eidooiers 2 blikjes gecondenseerde melk van 397 gr. per stuk 5 limoenen, schil geraspt(beetje apart houden voor decoratie) en uitgeperst 500 ml. slagroom Bodem; 500 gr. digestive biscuits 200 gr. boter, gesmolten. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Toegeven, deze verrukkelijke sorbet at ik niet op straat maar in een redelijk sjiek restaurant in Hanoi. Ik ben geen liefhebber van koude toetjes na een warme maaltijd en ik bestel zelden ijs in een restaurant. Maar deze combinatie wilde ik proberen en ach, wat wás dat lekker! In Vietnam zijn koks bijna nooit te beroerd om een recept met je te delen, dus dankzij kok Phuong van restaurant Ngan Nga kunnen we er nu ook hier van genieten. Een zwoele zomeravond en succes is verzekerd. Dit recept komt uit het kookboek Street Food. Van ieder verkocht boek gaat 50% van de opbrengst naar de dagelijkse warme schoolmaaltijd van bijna 100 kinderen in Varanasi. Jij lekker eten. Zij lekker eten! Kijk op' http://www.streetfood-world.com/' …  Lees verder »

  • Vietnamees

Kalfswangen konfijten en afmaken met oestersaus …  Lees verder »

Vandaag voelde ik me net een tovenaar maar er waren een paar verschillen. In plaats van dat ik het konijn UIT de hoed toverde, ging het konijn IN de pan. Ik had geen toverstok maar een pollepel en het "grote spreukenboek" was in werkelijkheid het kookboek "Mario`s Vlaamsche Keuken". Ik toverde een heerlijk gerecht op tafel namelijk Konijn op z`n Vlaams Misschien komt het wel omdat het restaurant "de Vlaamsche Pot" (in Brugge) er zo sprookjesachtig en betoverend uit ziet........... Dit is inmiddels het 2e recept uit het kookboek van Mario Cattoor en wie weet volgen er nog wel meer N.B. Voor mensen met het "Flappiesyndroom": je kunt dit recept ook heel goed maken met varkensvlees. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Koude vitello tonnato. Erg lekker als lunchgerecht maar ook als voorgerecht. Omdat kalfsfricandeau duur is smokkel ik soms met varkensfiletrollade of varkensfricandeau. Dat kan, maar is geen vitello (kalf) maar maiale (varken) tonnato. Ik eet er in ieder geval geen hap minder om. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

400 gram kalfsvlees - 5 dl. kalfsfond - 2 sinaasappelen - 4 eetlepels azijn - 2 dl grand marnier - 1 potje roze peper - 4 takjes munt - peper en zout  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Lekkere pittige kip piri-piri …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Portugees

1 kg zure appelen 2 citroenen suiker …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Dit gerecht gegeten als amuse in restaurant Solo te Gorinchem. Ik vond het hemels. Zie hier voor mijn artikel over het kookboek. Later heb ik dit recept zelf gemaakt en mijn gasten waren ook lyrisch. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal
Top