1. Home
  2. Community
  3. chipotle
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Wie draadjesvlees niet kent mist wat! Heerlijk langzaam gegaard rundvlees, je moet er een beetje tijd voor uittrekken, maar het resultaat is verschrikkelijk lekker mals vlees. Echt goed suddervlees werd vroeger veel meer gegeten. Zet je haast eens opzij of neem wat tijd voor op je vrije dag voor deze nostalgie! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Dit is een recept uit het boek van Ottolenghi. Een geweldig leuk boek voor iedereen die graag kookt met groenten en kruiden en daar hoef je echt niet persé een vegetariër voor te zijn! HIER kan je eventueel de kookboekrecensie lezen. In dit recept véél paddenstoelen en kruiden, vandaar mijn naam voor het gerecht dat Ottolengi zelf "Pakketje met wilde paddenstoelen" noemt. Wilde paddenstoelen in Nederland, ze zijn er wel en zeker in de herfst, maar wij zullen het toch vaak met gekweekte paddenstoelen moeten doen. In de herfst/winter is het aanbod paddenstoelen anders dan in voorjaar/zomer. Maak afhankelijk van het jaargetijde en je eigen voorkeuren een lekker mengsel, zou ik zeggen. Je kunt natuurlijk ook een aantal gedroogde, voorgeweekte exemplaren toevoegen. *Voor een lactosevrije/koemelkvrije versie gebruik je room van rijstmelk, sojaroom of een andere lactosevrije roomsoort …  Lees verder »

Hele lekkere salade van Jamie Oliver. Met gemarineerde rode ui en een frisse citroendressing. Gezond, licht, makkelijk en alles zelfgemaakt met verse ingrediënten. Heel geschikt als maaltijdsalade. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Supersnel en superlekker vegetarisch. Hoofdingrediënt:vleesvervanger? Zo zou ik het liever niet noemen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Heerlijke krokante worteltjes, lekker als borrelhapje, bij de maaltijd of als voorafje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Dit recept is geschreven door chefkok Lisette Bossert en afkomstig van www.biobudget.nl …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Biologisch

Voor kookclub 2006 is het thema "rijst"recepten. Niet als bijgerecht maar als hoofdcomponent. In ons 1e restaurant had ik dit gerecht op de menukaart staan als vegetarisch hoofdgerecht, Ik heb er wokgarnalen bij gegeten. Maar kip smaakt er ook prima bij.Het recept heb ik ergens in een map zitten, maar vond het leuker om mijn eigen creatie zoveel jaren later ervan te maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Geschikt voor 4 tot 6 personen Een enchilada is een opgerolde, gevulde maistortilla, bedekt met een pepersaus. Je hebt voor dit recept een portie chipotle-tomatensaus nodig, zie recept. Wil je deze saus niet maken, vanwege de chipotle in adobesaus die moeilijk te verkrijgen is, maak dan een andere dunne tomatensaus en voeg daar gerookte paprikapoeder, kaneelpoeder en (een verse) chilipeper aan toe. Mexicanen gebruiken voor dit recept tortilla`s van maismeel, maar het kan ook met (gekochte) tortilla`s van (volkoren) tarwemeel. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mexicaans

Aromatische en lekker lichte quiche. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Heerlijk kruidige gehaktballetjes,geef ze met tzaziki en gekruide couscous,waarvan het recept nog volgt.Ik gebruik lamsgehakt,maar het smaakt ook prima met rundergehakt. Gebruik voor de ras el-hanout specerijen van goede kwaliteit uit de Marokkaanse winkel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Vinaigrettes en dressings Appelvinaigrette: Voor: 1/2 kopje fijngehakte bladpeterselie 1 / 4 kop ciderazijn 1 / 4 kopje extra vergine olijfolie 1 / 4 kop appelsap 3 hele verse basilicum blaadjes theelepel honing 3 / 4 theelepel zout 1 / 4 theelepel mosterd 1 / 8 theelepel gemalen zwarte peper Meng peterselie, azijn, olijfolie, appelsap, basilicum, honing, zout, droge mosterd en peper in een blender of keukenmachine. Process Proces tot glad. 1/2 kopje fijngehakte bladpeterselie 1/4 cup cider vinegar 1 / 4 kop ciderazijn 1/4 cup extra virgin olive oil 1 / 4 kopje extra vergine olijfolie 1/4 cup apple juice 1 / 4 kop appelsap 3 whole fresh basil leaves 3 hele verse basilicum blaadjes 1 teaspoon honey 1 theelepel honing 3/4 teaspoon salt 3 / 4 theelepel zout 1/4 teaspoon dry mustard 1 / 4 theelepel droge mosterd 1/8 teaspoon ground black pepper 1 / 8 theelepel gemalen zwarte peper Combine parsley, vinegar, olive oil, apple juice, basil, honey, salt, dry mustard and pepper in a blender or food processor. Meng peterselie, azijn, olijfolie, appelsap, basilicum, honing, zout, droge mosterd en peper in een blender of keukenmachine. Process until smooth. Proces tot glad. Basilicumdressing Voor: Waterkers, veldsla, witlof in de blender: 15 gr basilicumblaadjes 1 geperst teentje knoflook 2 el geraspte parmezaan 40 ml olijfolie 80 ml water 40 ml witte wijnazijn 1 el citroensap peper en zout. Dressing Chinese stijl: Lekker bij: Paksoy, Chinese kool, taugé 40 ml slaolie 40 ml azijn 40 ml sojasaus 10 ml sesamolie 1 eetl fijne suiker peper en zout. Dragondressing Voor: Wortelsalade 5 el olie 2 el dragonazijn 1 el verse dragon, fijngehakt 1 el platte peterselie, fijngehakt - 1 el munt, fijngehakt Franse Dressing Voor: 2,5 dl. Olijfolie 0,6 dl. azijn 0,6 dl. citroensap 1 tl. zout 1/2 tl. mosterdpoeder 1/2 tl. paprikapoeder Meng alle ingredienten goed, daarna koelen. Schudden voor het serveren. Honing- mosterd dressing Voor: Wortel, witlof 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing 2 eetlepels wijnazijn 4 eetlepels olie . wat bieslook, geknipt zout, peper Meng alle ingrediëten op de bieslook en de honing na dooreen. Voeg dan de honing toe en op het laatst de bieslook. Italiaanse Dressing voor: 2,5 dl olijfolie 0,6 dl azijn 2 el. fijngesneden ui 1 tl. zout 1 tl. suiker 1 tl. mosterpoeder 1 tl. gedroogde basilicum 1/2 tl. gedroogde oregano 1/4 tl. peper 2 teentjes knoflook, gepers Meng alle ingredienten, makkelijk met bijvoorbeeld een keukenmachine. Koel tenminste 2 uur in de koelkast. Schudden voor het serveren. Romige Italiaanse Dressing Meng 2 gelijke delen van de Italiaanse dressing en mayonaise met elkaar. 1000 Island dressing. Voor 5eetlepels mayonaise 1eetlepel tomatenketchup. 1 eetlepel bieslook, 1 fijngehakt augurkje 1 een fijngehakt hardgekookt ei . Breng op smaak met zout en cayennepeper. Voor een magere versie van deze dressing kan de mayonaise vervangen worden door (Bulgaarse) yoghurt. Eenvoudige vinaigrette Voor: Lekker bij gewone sla ijsberg, krulandyvie radijsjes salade. 2 tl mosterd 3 tl gehakte sjalot 1 tl peterselie 2 teentjes knoflook, geperst 2 tl fijne suiker peper en zout 80 ml water 40 ml witte wijnazijn 40 ml maïskiemolie. Yoghurtdressing : Lekker bij: gewone sla, ijsberg, bonen rechicco, tomatensla 2 tl mosterd 2 tl suiker peper en zout 120 ml yoghurt 40 ml witte wijnazijn 40 ml maïskiemolie. Tuinkruidendressing Lekker bij: tomaten, gewone sla, romeinse, rodesla, tuinbonen, ijsberg 1 el fijngesnipperde tuinkruiden 2 tl suiker peper en zout 125 ml yoghurt 20 ml azijn 20 ml maïskiemolie. Italiaanse dressing Voor: lollo rossa, lollo bionda, eikenblad sla in de blender: 40 gr gorgonzola, in hele kleine blokjes 30 ml maïskiemolie 50 ml room 20 ml witte wijnazijn 1 tl suiker peper en zout. Mosterddressing Voor: eikenblad spinazie sla, veldsla, venkel 50 ml slaolie 20 ml witte wijnazijn 2 el graanmosterd 2 el fijngehakte sjalotjes. Franse dressing Voor: Krulandyvie, rode kropsla, snijsla 80 ml slaolie 40 ml azijn 2 el citroensap peper en zout Mieriksworteldressing Voor: Wittekool, Chinese kool 4 el mierikswortel 4 el olie 1 el witte wijnazijn 2 tl karwijzaad Korianderdressing Voor: Wortelsalade, tauge 5 el olie 1 el limoensap 3 el verse koriander, fijngehakt ½ tl suiker Truffeloliedressing Voor: 5 el olijfolie 2 el truffelolie enkele druppels Banyulsazijn 2 tl zaadjesmosterd …  Lees verder »

1 ui, fijngehakt 1,5 el zonnebloemolie 1 el paprikapoeder 1 el kurkuma 1 tl kerrypoeder 1 tl gemalen gember 0,5 tl cayennepeper 1 tl suiker 1 tl zout 400 g gesneden gepelde tomaat( blik) 70 g rozijnen 50 g tomatenpuree 2 el fruitchutney of mangochutney 1 el rode wijn azijn 1 el worchestershiresaus 1 el abrikozenjam 2 sneetjes brood zonder korst, in blokjes geneden 150 ml melk 1 kilo rundergehakt 1 ei paar laurierblaadjes Gele rijst: Witte rijst 400 g kurkuma …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

Dit was het gerecht van de avond. Wel bewerkelijk, maar dan ook super lekker. Een echte aanrader. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

Heerlijk nagerecht dat we op voorhand kunnen bereiden en in de koelkast bewaren tot het toetje er aan komt.... …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Heerlijke soep. Was bij onze Spaanse kookavond een van de betere gerechten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Pesto is een typische Italiaanse, heerlijk veelzijdige saus. Lekker voor over een stukje gegrilde kipfilet, fantastisch over een insalata Caprese (mozzarella+tomaat) en lekker makkelijk en fris over de pasta. Ik geef hier (mijn) basisrecept met daarop 6 varianten om uit te proberen! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Dit recept is een variant op een recept van Peter Gordon, die creatief koken weer een stap verder heeft gebracht. Het recept is zo apart als het er uit ziet, en is wat mij betreft Kerstwaardig. Kan elke keer dat je het maakt wat anders smaken, maar altijd heerlijk! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Fusion

1 pastinaak 1 ui 1 teentje knoflook olijfolie 1 ltr groentenbouillon 3 el mosterd 1 busje slagroom (of sojaroom) zout 2 el peterselie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands
Top