1. Home
  2. Community
  3. chardonnaytje
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

De enige echte Italiaanse risotto met paddestoelen. Makkelijk te maken en echt superlekker! Ik koop altijd gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) bij een delicatessenzaak of Italiaanse traiteur. Die laat ik altijd even weken op lauw water. Het vocht kan je gewoon aan de risotto toevoegen. Het maakt je risotto zoveel lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

400 gram penne pasta 2 blikjes tonijn op olie 250 gram kastanjechampignons, in vieren gesneden 2 bouillonblokjes 50 gram pijnboompitten 1 citroen 100 gram rucola sla 175 gram philadelphia 2 rode uien, in reepjes gesneden 3 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook fijngehakt zout en versgemalen peper  …  Lees verder »

2 aubergines in plakken van 1 cm 4 eetl. olijfolie zout en versgemalen peper 2 eetl. pijnboompitten 250 ml zure room 2 teentjes knoflook (geperst) 6 lente-/bosuitjes, in smalle ringen 500 g rundergehakt of half-om-half gehakt 1/2 eetl. paprikapoeder 400 g couscous 100 g gedroogde abrikozen, in stukjes 2 eetl. versgehakte koriander of bladselderij …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Zo n heerlijke makkelijk pasta die binnen 15 minuten op tafel staat EN ook nog is helemaal geweldig smaakt. Deze pasta is gemaakt met Fettuccine maar kan met allerlei andere soorten natuurlijk. Room, knoflook, kruiden en Parmezaanse kaas.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

In het Turks heet het: Etli Pirinc Pilavi Acili …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Franse winterkost, dit recept heb ik in 1999 gekregen van mijn franse vriendin Annie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Wie linzen zegt, denkt onmiddellijk aan de komende herfst of winter. In Italie worden linzen van oktober tot februari gegeten, met name op nieuwjaarsdag. Deze traditionele peulvruchten waar Umbrie zo rijk aan is, zijn het symbool voor geld en welvaart in het komende jaar. Hoe kleiner de linzen zijn, hoe beter. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Surinaams stoofvleesgerecht met oa uien, knoflook en tomaten. Gezien bij kokkies, iets aangepast maar zo ongeloofelijk lekker!!!!!!!! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Surinaams

Voor de dressing 2 theelepels Dijon mosterd 2 dl yoghurt zout en peper 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel wijnazijn Voor de salade 200 g krieltjes in de schil 2 gerookte kipfilets 2 lente-uitjes 100 g spekjes 1 scheutje olijfolie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

- Ciabatta - knoflook - peper/zout - buffelmozzarella - verse basilicum - mooie rijpe rode pomodoritomaat - goeie extra vergine olijfolie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

De ingredienten zijn verrassend, het resultaat is verbluffend. Het vlees, de vruchten en de groenten gaan uitstekend samen en brengen ook de Nederlanders in verrukking. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams

Belangrijk voor dit SUPER gerecht echt een goede wijn te nemen. Is echt een TOPPERTJE …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Oorspronkelijk recept afkomstig uit Frans Baskenland aan de grens van Spanje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Heel makkelijk en lekker. Een romige saus met een frisse smaak van Basilicum en citroen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Voor de dressing 2 dl olijfolie 1 teentje knolook, fijngehakt zout en vers gemalen zwarte peper 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels balsamico-azijn Voor de salade 1 rode ui 100 g fetakaas 50 g zwarte olijven 100 g cherry tomaatjes 1 blikje tonijn 12 artisjokharten uit blik 400 g Maccheroni (pasta) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Top