1. Home
  2. Community
  3. chantalernestina
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

2 el olijfolie 250 gr gesneden prei 150 gr sperzieboontjes (in kleine stukjes) 150 gr chorizo 75 gr feta 4 zwarte olijven zonder pit 1 groot blik croissantdeeg 1 tl majoraan zout en peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Een beroemd Amerikaanse taart.van "vifke" …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Voor het deeg: 125 g bloem 60 g koude boter, in stukjes 1 eidooier 2-3 eetl. koud water melk om te bestrijken voor de vulling: 2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie 2 sjalotjes of 1 kleine ui, gesnipperd 250 g rundergehakt 1 tomaat, ontveld en in stukjes 1/2 groene paprika, gehakt 1 rode peper,eventueel zonder zaadjes, gehakt 1 eetl. blanke rozijnen 8 groene olijven, zonder pit, gehakt mespunt gemalen nootmuskaat zout en versgemalen peper muffinvorm met 6 holtes, ingevet  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Antiliaans

?En Ezau zeide tot Jakob: Laat mij toch slorpen van dat rode, dat rode daar, want ik ben moede; ? (genesis 25 vers 30) Volgens de overlevering zou Ezau aan zijn broer Jakob (zonen van Izak, zoon van Abraham waar de geschiedenis van Joden en Arabieren hun gezamenlijke oorsprong hebben) op deze manier gevraagd hebben om de linzenschotel of zelfs linzensoep die Jakob had gekookt. Jakob (later overigens Israel genoemd) gaf het hem onder voorwaarde dat het eerstgeboorterecht naar hem over zou gaan. Het is mij nooit gelukt om een echte rode linzensoep te maken, ook bij een linzenschotel zullen de rode linzen door het koken al snel bruin worden. De toegevoegde tomaten en paprika maken wel iets goed maar echt mooi rood wordt het nooit. Om de geschiedenis recht te doen (tenslotte was Jakob een echte schapenboer) heb ik in dit recept schapenbout gebruikt. De meeste kookboeken gaan uit van varkensvlees, er zijn ook varianten met kippebouillon. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Joods

Pittige soep. Lekker voor tussendoor en zo klaar …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Wie lust nou geen kaas??? Feestelijk antilliaans gerecht gehaald "uit de Antilliaanse Keuken" 3e druk anno 1957. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Antiliaans

De lekkerste en gemakkelijkste tiramisu …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Tiramisu, Italiaans recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Apart nagerecht gebaseerd op tiramisu …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit is een light versie van tiramisu voor diegene die het liever iets luchtiger houden. De whisky vervangt de Marsala of Amaretto en geeft de tiramisu een Irish Coffee trekje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Frisse cheesecake volgens Amerikaans recept met verse aardbeien …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Aardbeientaart …  Lees verder »

Smoothies zijn heerlijk, gezonde drankjes die je eigenlijk met elk fruit kan maken. Gooi wat fruit wat je in huis hebt in de blender, evt. yoghurt, melk of roomijs erbij en voila: een gezond drankje! …  Lees verder »

Ossenhaas is natuurlijk een FANTASTISCH vleessoort voor een carpaccio. Deze carpaccio heeft een dressing van notenolie, parmezaanse kaas en pijnboompitten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Dit gerechtje combineert tomaat met warme Cambozola kaas op toast met knoflook. Cambozola geeft een eigen specifieke toets aan dit gerechtje. Heerlijk! Ideaal als lunch of zomers voorgerechtje, en zeer snel klaar! Smakelijk!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Leuk voor een barbecue-dessert-buffet …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

8 eetlepels advocaat - 500 gram mascarpone - 125 ml creme fraiche - 4 eetlepels espressopoeder - 5 eetlepels rum - 500 gram rood fruit, als bramen of aardbeien - 2 pakjes lange vingers - 150 gram pure chocolade …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Een recept van Piet Huysentruyt van VTM …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Een overheerlijke tiramisu met aardbeien of frambozen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Top