1. Home
  2. Community
  3. celticlady
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Boodschappenlijstje: 500 gr. rundergehakt 1 ui 3 eetl. suiker Olie Ketjap Manis ( ik gebruik trade mark) 1 runderboullion blokje zout peper Panneermeel (ong. 4 eetl.) 2 tenen knoflook …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Whiskey …  Lees verder »

Vispastei met meerdere soorten vis …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Iers

of een engeltje over je tong........ …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Iers

Een pastei om je vingertjes bij op te eten. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Iers

Mosselen in bier, heel anders. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Iers

Een echt winters gerecht …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Iers

 …  Lees verder »

Houdt rekening met marineer tijd …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Iers

Champ is de naam van aardappelpuree zoals die wordt gegeten in Schotland en Ierland.Vaak wordt deze puree vermengd met groenten zoals lenteuitjes of zelfs gepureerde beetwortel en krijgt dan een andere, regionale benaming.Champ hoort kokend heet op aparte borden geserveerd te worden, met een krater in het midden, gevuld met gesmolten boter.Elke vork champ doopt men dan in de gouden poel van gesmolten boter. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Aardappelen spelen een grote rol in de Ierse keuken. Ook op St.Patrick's Day, door de katholieke Ieren gevierd op 17 maart, worden traditioneel veel gerechten met aardappel gegeten. Op deze belangrijke feestdag voor de Ieren, wordt de sterfdag van deze heilige herdacht.Grappig detail is, dat St.Patrick helemaal niet in Ierland is geboren. Lees hier meer over deze "Ierse" heilige. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Iers

Op 17 maart wordt er door de katholieke Ieren St. Patrick's Day gevierd.Deze datum heet de sterfdag van St.Patrick te zijn. Er gaan veel verhalen over hem rond, klik hier om een uitgebreide persoonsbeschrijving van deze heilige te lezen.Bij zo'n feestdag hoort natuurlijk ook eten, en de aardappel blijft daarin een belangrijke rol spelen, zoals in de hele Ierse keuken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Iers

Weer eens wat anders. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Iers

Dit gerecht is best prijzig maar voor speciale gelegenheden wel de moeite waard, er kunnen 10 mensen van eten.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Iers

Dit recept komt van recipes for live-online en is van de acteur Liam Neesn …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Iers

Een erg lekker gerecht maar wel machtig. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Iers

1 kg rundvlees 2 eetlepels boter of braadvet 2 grote uien, gesnipperd 2 teentjes knoflook, geperst 30 gram bloem 2,5 dl runderbouillon 2,5 dl Guinness 2 grote wortels, in plakjes 3 flinke aardappelen, geschild en in stukken klein blikje tomatenpuree 2 laurierblaadjes 1 takje tijm gemalen peper 1/2 kop pruimen, gehalveerd fijngehakte peterselie als garnering …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Iers

Een lekkere aparte bonbon!! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal
Top