1. Home
  2. Community
  3. cccccowgirl
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Heerlijk met verse basilicum, gehakt, zongedroogde tomaatjes, kaas en olijven. Heerlijk om het is eens uit te proberen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit is echt een aanrader! Ook erg lekker zonder de citroenyoghurt. Wij hebben het gegeten met kip en gebakken aardappeltjes maar met een salade zou dit ook erg lekker zijn. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 15 g vet: 16 g koolhydraten: 26 g kcal (kj): 308 (1294) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Turks

Erg lekker nagerecht voor maar weinig moeite. Het moeilijkst is het wachten totdat `ie klaar is. …  Lees verder »

Lahana sarmasi met haydari Voor dit gerecht heb ik recepten van de Turkse kok gebruikt maar deze aangepast voor 2 personen. Ook heb ik iets meer gehakt gebruikt. Voor haydari zijn veel verschillende recepten, deze vonden wij erg lekker. Onderaan dit recept vind je de link naar het origineel met mooie stap voor stap foto`s. Het is best veel werk maar beslist de moeite waard. Met dank aan Hülya voor de duidelijke uitleg. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

2el. Olijfolie 1 Ui gesneden 2 tenen Knoflook gesnipperd. 600gr Riblappen in stukken gesn. 1 Bl Tomatenblokjes. 150 ml Runderbouillon van tablet. 1 Kanneelstokje. 2 Th.L.gemalen komijn(djintan) 4 mooie pompoentjes of een grote van c.a.2kilo 1 bosje verse koriander grof gesneden. Peper en Zout uit de molen …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Wereld

Zo een simpel gerecht, maar wel erg gezond en erg lekker. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Tortillas gevuld met pikante kaas …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

6 struikjes witlof 50 g boter 250 g rundergehakt 2 eetlepels rode pesto 150 g achterham, in reepjes 30 g bloem 300 ml melk 150 g belegen kaas, geraspt 2 pakken aardappelschijfjes (a 425 g) 1 bol mozzarella (kaas), in plakken …  Lees verder »

500 gram kipfilet 750 gram witlof 150 gram Boursin Knoflook & Fijne kruiden ca. 500 gram (voorgekookte) aardappelschijfjes 1 pakje Witte wijnsaus (bijv. van Knorr of Maggi) geraspte kaas 50 gram boter of margarine peper en zout …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

10 personen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

500 gr witbroodmix, 25 gr boter, 1 theel suiker, 3 dl lauw water Voor de vulling: 250 gr lamsgehakt, i grote rode fijngehakte ui, 2 eetl fijngehakte pijnboompitjes, 1 flinke uitgeperste teen knoflook, 2 eetl fijngehakte platte peterselie, 1 eiwit, 1 ontvelde,in blokjes gesneden vleestomaat, 1/2 groene paprika,in blokjes, 1 eetl tomatenpuree, 1 eetl wijnazijn, 1 flinke mespunt cayennepeper, zout naar smaak, 2 losgeklopte eidooiers, 2 eetl sesamzaadjes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

 …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

Ingrediënten .6 vijgen 1 lap bladerdeeg 3 eieren 3 eetlepels bloem 185 gr boter 3 elsuiker Bereiding 1. De vijgen in vier snijden en op de voorgebakken bladerdeeg leggen met de groene puntjes omhoog 2. Klop de eieren met de suiker tot een schuimige massa en voeg daarna de bloem toe 3. De boter smelten 4. De gesmolten boter bij de eieren en de suiker voegen en ongeveer nog 1 min. goed ddorkloppen 5. Daarna het mengsel over de vijgen gieten 6. Gedurende 25 min. in een voorverwarmde oven van 180° bakken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

300 g amandelspijs 0.5 theelepel kaneel 2 eetlepels oranjebloesemwater (toko, Marokkaanse winkel) 1 eidooier 5 vellen filodeeg frituurolie 0.5 pot vloeibare honing …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Royaal gevulde omelet met pittige knoflook worstjes, turkse salami, tomaten, groene punt paprika, feta Kaas en verse turkse kruiden. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Turks

In Turkije wordt ontbeten met hartige hapjes, witte kaas, olijven, eieren en Sucuklu: pittige worstjes, die worden gebakken met knoflook en komijn. Ze worden ook als snack gegeten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

250 gram tarwe meel 250 gram dadels 1 grote thee glas koude marocaanse thee! 2 bakpoeder 2 eieren 150 gram suiker 2 eetlepels boter, Bleuband een beetje kaneel een beetje gember 1 handje vol sesaam zaad, of halve hand. of helemaal niet het is waar je van houdt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Als er bij mijn Turkse familie iets te vieren valt, gaat mijn man Kadir aan de slag om cig kofte te maken; een echt feestgerecht van rauwe ossenhaas met bulgur en veel pittige kruiden. Na ruim twee uur kneden en zwoegen is het klaar, na vijf minuten is het op. Een hels karwei dus, maar het is zo verschrikkelijk lekker..... …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Turks
Top