1. Home
  2. Community
  3. catherin
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Laddu is een van de traditionele gerechten van India. Het is een van de gerechten die dagelijks aan Krishna geofferd wordt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

(panelle)Siciliaanse straathapje. Van buiten krokant en van binnen heerlijk zacht. Voor het beste resultaat direct uit de frituurpan serveren en royaal met zeezout over strooien. (voor +- 40 panelle) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Niet zo moeilijk om klaar te maken, deze bonbons, maar je moet geduld hebben....hetgeen uiteraard een beloning zal opleveren. Dit recept is goed voor 50 bonbons die makkelijk 2 weken bewaard kunnen worden in een goed gesloten blik. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Joods

Leuk bij bijvoorbeeld een High Tea …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Een Grieks hoofdgerecht. De kooktijd is 40 minuten (bakken en frituren). Daarna in de oven voor ongeveer 30 minuten op 175 graden. Afhankelijk van oven tussentijds even checken of korstje kaas niet verbrand. De bechamel-saus zorgt ervoor dat deze een beetje naar boven rijst. De kaas moet met een bruin korstje uit de oven komen! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Tijdens wandeltochten door Friesland en Drenthe kom ik nogal eens in aanraking met diverse mosterdsoepen. Hierdoor geinspireerd heb ik een eigen mosterdsoepvariant gemaakt. Aangezien ik niet hou van een al te 'zure' mosterdsoep is deze romig en juist zacht van smaak maar heeft wel de karakteristieke smaak. …  Lees verder »

Een engels recept van een razend populaire kok.... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Letterlijk vertaald betekent 'toad-in-the-hole''pad in een kuil', maar je kunt het ook vertalen als 'rat in de val'. En zo ziet dit gerecht er ook uit: de worstjes-vroeger overigens vaak stukjes rund-of lamsvlees-zitten gevangen in de Yorkshire pudding. Toad-in-the-hole heeft bij velen een slechte naam, omdat het vaak bij de schoolmaaltijd geserveerd werd en dan niet van heel goede kwaliteit was. Zelfgemaakt, met worstjes van goede kwaliteit is het echter beslist de moeite waard. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Voor de bodem: 200 gram kaakjes (bijv. digestives of volkoren) 100 gram harde boter of plantaardige margarine snufje nootmuskaat Voor de creme: 300 gr stevige roomkaas * 0,15 ltr koffieroom (ongeveer) of creme fraiche 50 gr suiker of fructose (naar smaak) 1 zakje vanillesuiker eventueel ? theelepel geraspte citroenschil (of 1 theel. citroensap of 1 druppel citroen-aroma) Voor de vruchtenlaag: 500 gr bosbessen of blauwe bessen (of bramen, kersen e.d.) 3 volle eetlepels maizena (of allesbinder) snufje zout 1 dl water 100 gr fructose (of meer of minder naar smaak en afhankelijk van hoe zuur de vruchten zijn) Of neem zelf gemaakte jam/taartvulling gemaakt met fructose, zoetstof of suiker; ik maak ze met Marmello geleermiddel (reformhuizen e.d.) en heb altijd wat potjes in voorraad. Gewone taartvulling kan natuurlijk ook; zo nodig ook verdikken met maizena of allesbinder.  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

Heerlijk fris en hoeft niet in de oven gebakken te worden. Echt eens een keer wat anders! …  Lees verder »

Een gemakkelijke broodpudding,die net iets anders is,ook te maken met kersen,of appeltjes!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Hoe feller de kleur van de rozenblaadjes, hoe mooier de siroop.Bron: Rozen om op te eten …  Lees verder »

Kost veel tijd, maar is voor veel mensen gezellig en lekker. Kreeg dit recept door voor een receptenboek tbv een huwelijk. Ik wil het graag met jullie delen om ook door te geven aan anderen. Of je het recept echt moet maken ... dat weet ik niet. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Een echte bangelijke lekkere taart voor een verjaardagspartij, niet zo moeilijk om te maken!! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Een heerlijk kruidig gerecht met een lekkere saus Serveren met witte rijst …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Turks

Lang houdbare ingemaakte citroenen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Van "moesje2" …  Lees verder »

8 Personen …  Lees verder »

Top