1. Home
  2. Community
  3. caroca
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Zelfs het basisrecept is voor velen al een kunst. Ja, rode kool raakt uit de tijd. We hebben geen geduld meer om hier even de keuken voor in te moeten. De meesten van ons kopen een pot in de super want dat staat voor makkelijk en snel. Misschien weten we gewoon niet hoe het moet. Afijn, hieronder de eenvoudigste beschrijving die gewoon niet kan mislukken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Herfst: rode kool is er weer volop vers van het land. Deze versie maak ik al jaren en is beslist géén basisrecept. Deze is zoveel lekkerder dan uit een pot van HAK of een zak van AH. Maak een flinke portie, gebruik wat je nodig hebt en vries de rest in ! Dit leent zich prima om in te vriezen en blijft dan minimaal 5 maanden goed (de hele winter). Maak een XXL portie en geniet ervan gedurende de donkere en gure, kille, dagen. Rode kool is daarnaast ook nog eens heel gezond en vezelrijk! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Dit is natuurlijk niet echt een recept maar wel een hele grappige traktatie. Je kunt bij de lokale snackbar wat bakjes en vorkjes vragen maar ze zijn ook online te bestellen. …  Lees verder »

Kijk ze eens lief liggen achter glas, reepjes paprika voor salades en voor gewoon uit het vuistje ! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Onze favoriete manier om witlof te eten. Eenvoudig te maken. Goed alternatief voor witloftaarten. Het is eigenlijk meer bladerdeeg met witlof dan andersom. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat onze dochter het zo lekker vindt, en dat zegt echt heel wat! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel

400 gram spinazie / 50 gram pipe rigate (geribbelde pijpmacaroni) / 1 rundertartaartje van 80 gram / stukje ui / 1 teentje knoflook / zout / peper / basilicum / 50 gram (grot) champignons / 1 vleestomaat / 1 eetlepel geraspte 20+ kaas …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

Weer eens een andere variatie op de gewone "witlof met ham en kaas"uit de oven.Bijzonder door de romige champignonmassa en de door de aardappelen gestampte boursin . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Heerlijk shoarma schotel gecombineerd met een zoete magere knoflooksaus. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Doordat je de andijvie vrij lang in de oven zet, verdampt er een groot deel van het vocht zodat je een prachtige gecontreerde smaak krijgt. Het pittige van de cayennepeper is erg verrassend bij de andijvie. Het gerecht smaakt bij zowel vlees als vis goed. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Bitter, zout en zuur. In dit gerecht komt deze heerlijke combinatie van smaken heel goed naar voren. Het grillen van de witlof geeft dit gerecht een heel spannende smaak. Eet deze witlof bij gegrilde vis of een mooi stukje varkensfilet. Wij hebben het gegeten, en het is overheerlijk, heel apart.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Pikante kip uit de oven. Daar kan je mijn hele familie voor uit bed trommelen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Heerlijk broodje en snel klaar …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Zaaaaaaalige pittige krabbetjes vooral na 24 uur in de marinade …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Een machtig streekrecept uit de Franse Savoye.Dodelijk voor de slanke lijn, maar lekker... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een heerlijke lamsbout met een prima saus …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Dit gerecht uit de Kantonese keuken is waarschijnlijk het oudste recept met kippenvleugels. Het is een eenvoudig recept en super lekker!!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

2 el olijfolie, 750 g magere runderriblappen, 3 el bloem gekruid met zout en peper, 9 sjalotten gehalveerd, 125 g dobbelsteentjes spek of panchetta, 4 tenen knoflook gehalveerd, 750 ml rode wijn (absoluut geen zoete), 2 takjes verse tijm, 1 el tomatenpuree, 250 g kleine champignons, zout en versgemalen zwarte peper …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Dit is een heerlijk pittig kipgerecht. In het (oorspronkelijk Engelse recept ) staat; "De zalige marinade maakt dat de kip een gouden korstje krijgt en bij het proeven van de binnenkant zal het water in je mond komen het is zacht en pittig!" Wauw! En omdat ik las dat het maar 210 cal. p.p.. heeft moest ik het natuurlijk proberen! Je kunt dit nog pittiger maken als je wat chili of andere pittige kruiden toevoegt maar voor ons is het pittig genoeg. Vandaag (11.01.2012) weer eens gemaakt, de marinade was vrij dik, waarschijnlijk door de mosterdpoeder die ik gebruikt heb (schoot wat uit met de lepel) maar de smaak was perfect dus de volgende keer leng ik het wat aan met water. Tip De marinade heb ik gemaakt voor 2 dikke kipfilets (bij elkaar 550 gram). Heb je 4 flinke filets maak  dan een dubbele hoeveelheid marinade.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels
Top