1. Home
  2. Community
  3. bruinsj
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Bijgerecht behorend bij indaase korma. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Amuse …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Snelle gezonde Indiase dal.Lekker met Indiaas brood en een chutney. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Pandanblad is niet noodzakelijk, maar geeft het wel een fijne geur en smaak. …  Lees verder »

Tomaten Chutney - Sri Lanka Dien de chutney bij voorkeur op bij gebakken vis …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Mango Chutney Op Sri Lanka maken de daar woonachtige Tamils chutneys die heel erg veel lijken op de chutneys zoals ze in India worden bereid. Zulke chutneys maakt men overigens niet dagelijks. Men gebruikt er voornamelijk vruchten voor die in bepaalde perioden van het jaar in grote hoeveelheden tegelijk tegen redelijk lage prijzen worden verkocht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Rijst met kurkuma en andere kruiden …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indiaas

5 dl kokosmelk 1 eetlepel uiringen 1 groene chilipeper, van zaadjes ontdaan en fijgehakt 1 theelepel geraspte verse gemberwortel 3 teentjes knoflook 1/2 theelepel gemalen fenegriek 5 kerrieblaadjes en/of 1 fijngehakte stengel citroengras 1/2 theelepel kurkuma 500 gr (diepvries)garnalen 2 theelepels limoen- of citroensap zout …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Aziatisch

350 gr rundergehakt 1 ui boter zout en peper 1 gekookte aardappel kaneel 2 kruidnagels verse gemberwortel 2 eieren citroensap verse peterselie paneermeel frituurvet of olie  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Heerlijk, bijzonder gerecht uit Sri Lanka. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Lekker pikant, origineel Sri Lankees recept;maak eens iets speciaal met bloemkool …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

1 ui, 2 knoflookteentjes, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 2 stengels bleekselderij, 1 blik rode bonen, 1 el. olie, 1/2 el. chilipoeder, 1/2 el. paprikapoeder, 1 tl. djinten, 1 blik tomatenblokjes, 100 g. geraspte belegen komijnekaas, koriander, zout, cayennepeper …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

1 kg. vastkokende aardappelen, boter, olijfolie, zout …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

2 handjes rucola een halve kleine meloen 6 plakjes serranoham 2 el gehakte peterselie en basilicum wat schaafsel van Parmezaanse kaasDressing 2 el olijfolie 2 el balsamicocr√®me een teentje knoflook uit de knijper 1 el sherry peper en zout 2 tl kappertjes …  Lees verder »

Eigen combinatie van bv. 100 g. gerookte heilbot, 100 g. gerookte zalm, 100 g. Hollandse garnalen, 100 g. gerookte makreel, 100 g. gerookte forel, 100 g. paling, 100 g. krab uit blik. 100 g. veldsla, 1 ui, 1 citroen, bieslook, 125 g. zure room, 2 eetlepels (citroen) mayonaise, mierikswortel naar smaak, scheutje witte wijn, paprikapoeder …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

2 eieren 1 komkommer 1 blikje ansjovisfilet in olie 150 gr belegen Goudse kaas 2 zakken ijsbergsla (√† 200 gr) 8 el Cardini`s Original Ceasar dressing (fles 350 ml) 100 gr zwarte olijven zonder pit …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Olijfolie, 1 ui, 2 stronkjes bleekselderij, 300 g. risottorijst, 1/2 fles Pinot Grigio, 1 l. groentenbouillon, 4 el. mascarpone, 100 g. rucola, 100 g. Parmezaanse kaas, peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit recept komt uit het kookboek Lekker en gezond koken met Mathijs van Mathijs Vrieze. Voor slechts € 18,95 kun je hem bestellen in de webshop op www.mathijsvrieze.nl. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

1/2 stokbrood; 1 ui, 200 g. champignons, 1 el. peterselie, zout, peper, 2el. parmezaanse kaas; olijfolie …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Een zomerse recept uit Zuid- Afrika. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans
Top