1. Home
  2. Community
  3. bromsmoor
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een lekkere sappig karbonade gaat er altijd wel in, maar deze in een lekkere pittige ketjapsaus is wel heel erg lekker. Wij hebben deze karbonade gegeten bij stamppot koolraap, maar ik stel me zo voor dat deze karbonade ook heel erg lekker is bij zuurkoolstamppot of boerenkoolstamppot en natuurlijk ook bij hutspot. Weer eens iets anders dan worst bij de stamppot. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Zonder enige toevoegingen samengesteld uit groenten, kruiden en fruit. Geen suiker of zout toegevoegd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Dit is een heel leuk recept wat vroeger en ook nu nog veel werd gemaakt. Niet te verwarren met "coq au vin" want dat is dit niet. Ik kan me nog herinneren dat dit vroeger ook wel in Nederlandse restaurants werd geserveerd, maar toen was ik een jaar of tien. Een mals gestoofd kippetje met smaak dan is dit ouderwets lekker. Koop wel een lekkere vette scharrelkip van goede kwaliteit en géén kiloknaller want die kippen zijn echt niet lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Deze heerlijke bruinebonensoep maak ik vaak voor mijn vegetarische dochter en ze smult ervan! Wil je niet vegetarisch dan kunnen er uiteraard ook kleine rundergehaktballetjes door of zoals hieronder vermeld bereiden met een zelfgetrokken bouillon van krabbetjes of runderpoulet. Dit is een door mij aangepast recept van mijn overleden Indische schoonmoeder. Voor een grotere pan van deze bruinebonensoep in de niet vegetarische variant kan je dus bouillon trekken van krabbetjes en het vlees hiervan later in de soep doen of een bouillon trekken van runderpoulet. Van de ingediënten kan je het dubbele nemen.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een ovenschotel van aardappelpuree, zuurkool, gehakt en ananas. M'n moeder maakte dit vroeger heel vaak, en het was altijd bijzonder smullen! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

De echte "Elzasser Sauerkraut " schotel  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Na jarenlang zoeken en proberen eindelijk bingo superlekkere kip kerrie heerelijk bij rijst nasi bami de chinees kan met pensioen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Te combineren met rijst, aardappel, gnocci of pasta. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Ovenschotel om je vingers bij af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met gehakt, aardappelschijfjes, eieren,knoflook , spekjes en heerlijke verse Parmezaanse kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit is een Joegoslavische stoofschotel van verschillende soorten groenten met varkenvlees. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Joegoslavisch

Een Frans eenpansgerecht met kip, worstjes, bonen en een stukje brood. Perfect in de wintermaanden! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een heerlijk recept, wat ik de 1e keer gegeten heb  bij Engelse vrienden. "Barbet Mount" is de naam van hun huis, vandaar "Fish pie Barbet Mount". Ik heb het recept wat aangepast, mijn vrienden gebruikten gerookte schelvis en dat is moeilijk verkrijgbaar in Nederland. Ik maakte het soms met gerookte makreel maar tegenwoordig maak ik het met gerookte forel, De Lidl verkoopt trouwens ook gerookte en gefileerde forel in pakjes van 250 gr. Smaakt uitstekend!     …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Boeuf Bourguignon was vroeger gewone dagelijkse boerenkost, maar ondertussen is het pure haute cuisine. Dit stoofgerecht wordt wereldwijd veel gegeten en wordt erg goed gewaardeerd. Deze is wel heel lekker, maar dat komt door de saus. Ik doe net even wat meer zodat het nog lekkerder wordt. Wel is van belang dat je goede wijn gebruikt zoals bijvoorbeeld Merlot, rode Macon of een Bourgogne. Dit is krachtige rode wijn en geeft dus veel smaak af en dat is bij dit stoofgerecht nou net de bedoeling. De cognac geeft de saus een extra lekkere twist. Probeer zelf maar en dan praten we wel verder. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Lekker, slank, gezond, snel klaar en het smaakt heerlijk. Eigenlijk is dit recept met volkoren macaroni maar ik heb dit keer eens voor Fusilli pasta gekozen. De hoeveelheden zijn voor een dieet portie, ben je niet op dieet dan neem je meer. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

Chinees omelet met ham en garnalen, voor 4 personen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

TOP-recept. Heel gemakkelijk te maken en voor te bereiden. Fantastisch recept voor als je gasten krijgt. Mij werd direct het recept gevraagd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Het lijkt een hele waslijst aan benodigde ingrediënten, maar de meeste van de benodigde kruiden en smaakmakers zijn zeker in ieders keukenkastje te vinden Gember en sereh zijn prima in te vriezen en deze heb ik dus ook altijd voorradig. Alleen voor de trassi  moest ik op pad en dit product is gelukkig ook zeer lang houdbaar.Zet de kip in de ochtend alvast in de marinade zodat deze de kans krijgt nóg lekkerder te worden. Zo hoef je in de avond de kip enkel 30 minuten te laten pruttelen en kun je de rijst en de groente die je erbij bedenkt klaar maken en zit je na een half uurtje al te smullen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Zomaar ontdekt! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Thais
Top