1. Home
  2. Community
  3. bramley
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Peper en zout 1 ui gesneden bak- en braadproduct 1 pak puree voor stamppot of zelfgemaakte 200 g geraspte kaas 2 rode paprika`s in stukjes 500 g andijvie gesneden 250 g kastanjechampignons in plakjes gesneden …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een niet te versmaden taart waarbij je geen oven nodig hebt …  Lees verder »

750 gr Kruimige aardappelen 1 kg prei 500 gr shoarmareepjes 1 tl kerriepoeder 1 rundvlees bouillonblokje Melk Olijfolie Boter Snufje nootmuskaat …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

1 kg kruimige aardappels 300 g prei 2 el vloeibare margarine 1 bekertje crème fraîche light 1 tl kerriepoeder 75 g geraspte oude kaas 1 Rookworst  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Misschien niet de moeder`s mooiste, maar zo vol van smaak, knapperig en bros dat het onmogelijk is om ze te weerstaan. Dit, natuurlijk, als je van oude kaas houdt. Ideaal voor bij de borrel, makkelijk te bereiden en de koekjes kunnen vrij lang bewaard worden in een luchtdichte trommel. …  Lees verder »

Een verrukkelijk taartje waar je geen oven voor nodig hebt. Gegeten in een theehuis in t Woudt en toen thuis gevonden in een oud kookboekje Klein Taartenboek van Annelike Hoogeweegen. Snel klaargemaakt, maar dan wel 1 1/2 uur smachtend wachten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Leuk om te serveren op verjaardagen, kerst en oud en nieuw. …  Lees verder »

Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Ik kreeg dit recept van een vriendin, zo leuk en helemaal als je kinderen hebt of over de vloer krijgt. Ook leuk om ze woensdagmiddag bezig te houden en leuk bij het ontbijt, de paastafel, pinksteren, verjaardagen enz... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Kinderkeuken

Deze taart wordt volgens het originele recept gebakken met korstdeeg.Ik had bladerdeeg in de vriezer en heb dat gebruikt. Om het deeg niet teveel te laten rijzen en wat krokanter te houden heb ik de taartbodem eerst voorgebakken met een steunvulling. Zie uitleg! Steunvulling: Sommige taartbodems worden eerst gaar gebakken met een steunvulling, dit is om teveel rijzen van de bodem tegen te gaan. Bekleed de vorm met het deeg. Leg hierop een stuk bakpapier (eventueel met de vork nog flink wat gaatjes in het deeg prikken). Leg hierop wat gedroogde erwten of rijst (deze zijn meerdere keren te gebruiken, maar alleen nog maar voor dit doel). Knikkers kan ook! Bak de bodem zoals aangegeven in het recept. Verwijder na de baktijd de steunvulling en het bakpapier. Doe nu de vulling op de taartbodem en bak de taart verder af volgens het recept. ALS JE BANG BENT DAT DE VULLING TOCH TE NAT BLIJFT KLOP DAN 2 EIEREN MEE MET DE ROOM EN MELK. Ik vind het echt vervelend om te horen dat bij sommigen de taart te nat blijft. Bij mij was dit zeker niet het geval. Omdat de taart zo goed gelukt was is hij op Smulweb terecht gekomen. Voor wie bang is dat de taart te nat wordt, gebruik dan de helft van de room en de eieren. Ik denk dat het ook ligt aan de soort aardappelen die je gebruikt. De ene aardappel neemt meer vocht op dan de ander. Veel succes met deze - overigens - lekkere taart ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Na een oproepje is dit na lang experimenten de allerlekkerste samenstelling (zonder rauwe eieren!). Ik heb gezien dat later velen mijn recept letterlijk hebben gekopieerd! Een extra compliment zullen we maar zeggen!!! …  Lees verder »

Lekker makkelijk …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Lekker snelle shoarmaschotel, gezonder dan als je het afhaalt! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

6 dl melk 6 eidooiers 150 gram poedersuiker 3 dl slagroom 12 suikerklontjes …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een Aardappelgerecht dat je naar eigen inzicht kunt veranderen en aanpassen …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Dit is het authentieke recept zoals het ooit bij toeval door een kok van de jongerensoos in Venray is ontdekt door de restjes van een chinees-indische rijsttafel bij elkaar te doen en op te warmen. Je kunt er eindeloos op varieren. Gewoon doen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Eenpansgerecht …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Surinaams

Recept van mijn (Indische) oma. Een heerlijk recept met rundvlees, (of kip of varkensvlees, wat je maar wil) Een gerecht wat niet in een rijsttafel mag ontbreken. Zeer geliefd, vooral bij kinderen vanwege de milde en zoete smaak. Dit recept heeft overigens op rtl-text gestaan. Mijn oma was zeer trots.... Als ik het gerecht proef voel ik me weer een klein kindje op bezoek bij oma... lekker smullend van de smoor! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch
Top