1. Home
  2. Community
  3. bramenria
  4. Kookboek Slowcooker
Kookboek "Slowcooker"

Heerlijke runderstoofpot, pittig door de chorizo en bijzonder lekker door de sherry die aan het rundvlees is toegevoegd. Ik heb de stoofpot gemaakt in mijn Slowcooker (6 uur op low), maar kan ook heel goed in een gewone braadpan en dan is je stoofpot in 2 1/2 tot 3 uur klaar. Ik las een dergelijk recept op internet, maar heb dit behoorlijk aangepast aan mijn eigen smaak. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Spaans

. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Wereld

Nu het buiten zo lekker koud is en er zelfs wat sneeuw te zien is, is het tijd voor een heerlijke winterse zuurkoolschotel. Dit recept is afgeleid van het Poolse gerecht Bigos. Bigos bevat altijd (veel) varkensvlees, karwijzaad en uiteraard zuurkool.  Ik besloot in deze trant verder te gaan, want wauw wat zag dat er lekker uit.Wij aten dit gerecht op de dag dat ik het ook gemaakt had. We hadden echter zo'n pan vol dat we het de volgende dag nog een keer konden eten. En jemig, het was toen zelfs nog lekkerder dan de eerste keer! Echt ik kan dit recept alleen maar aanraden, ik vond het heerlijk. Volgende keer bewaar ik het dan wel voor de volgende dag want dan is het nóg lekkerder.Ik gebruikte als vlees zuurkoolspek, varkenslappen en rookworst. Wil je dit liever anders? Geen probleem, gebruik gerust salami, hamlappen of zelfs rundvlees. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Pools

In de supermarkt viel mijn oog op het potje Zwolsche stoof kruiden van Jonnie boer.. De tekst €krachtige specerijenmelange voor een oer-Hollandsche stoofpot' sprak me wel aan. En zeg eerlijk, zo'n kant en klare kruidenmix is toch ideaal? Gemak dient soms de mens.. De mix bestaat uit o.a. kruidnagel, gerookte paprika, ui, zwarte peper, knoflook,  laurier, piment, korianderzaad, kaneel, nootmuskaat, komijn, anijs en mosterdzaad en is 100% puur en natuurlijk zonder toegevoegd zout.Wat ik laatst al zei, nu het herfst is draait mijn slowcooker weer op volle toeren.. We hebben zitten smullen van dit frietje Zwolsche stoof. Je hoeft er natuurlijk geen friet bij te eten, met rijst of bijvoorbeeld aardappelpuree zal het ook heerlijk smaken! Ik koos dit keer trouwens voor zoete aardappel friet vandaar de oranje kleur, deze maakte ik klaar in de airfryer. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Lekker met gebakken rijst. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Voor mensen die Weight Watchers doen. Voor 4 personen, 7 punten per persoon (rijst die je erbij eet, moet je nog apart erbij rekenen, of met bloemkoolrijst, dat is dan 0 punten extra) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Wereld

Champignongoulash. Een oud recept maar zo lekker om af en toe weer eens te maken! En in de slowcooker gaat het ook prima! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Europees

Heerlijke curry, je eet je vingers erbij op. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Het wordt weer tijd voor zuurkool! Dit is een heerlijke zuurkoolschotel van onze Zuiderburen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

We kregen gasten en ik wilde een stoofschotel die ik tevoren kon bereiden. Het recept ontstond tijdens het koken. Het werd heerlijk zacht rundvlees in een rode-wijn/paprikasaus met diverse paddenstoelen. Extra lekker omdat hij al een dag tevoren gemaakt was. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Deze pindakip uit de Slowcooker lijkt stiekem wel een beetje op de pulled chicken saté, maar dan toch net anders! Ineens kreeg ik een ingeving op de zondagmiddag, binnen 10 minuten lagen alle ingrediënten in de slowcooker. 3,5 uur later hadden we heerlijke pindakip!We aten er witte rijst bij en zure komkommer, afgemaakt met wat gebakken uitjes! Heerlijk was het volgens alle familieleden aan tafel. Bij het bedenken van een originele naam voor dit gerecht kwamen we alleen niet verder dan pindakip uit de slowcooker.. (Ashley Willems) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Deze kipdijfilet heb ik gemaakt op dezelfde manier als mijn recept "mijn meest favoriete babi ketjap". Dat is zo'n lekker recept dus nu geprobeerd met kippendijtjes. Klein beetje aangepast, maar ook hierover waren we het eens: erg lekker ! Gebruik je een slowcooker? Zet de slowcooker plm. 5 1/2 - 6 uur op de lage stand.. De kipdijfilet is dan lekker gaar. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Heerlijke pittige pulled pork. Lekker op een broodje maar ook met nasi, bami of patatjes. Weinig voorbereiding, het moet alleen wel nog 9 uurtjes in de Slowcooker. Ik ben geinspireerd door soortgelijke recepten maar dit is uiteindelijk mijn eigen recept geworden zoals ik hem lekker vind. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indisch

De rode port en de sjalotjes geven een verrukkelijke smaak aan het lekker zacht gesudderde rundvlees. Je kunt dit natuurlijk ook met riblappen of magere runderlappen doen, maar wij vinden sucadelappen het lekkerste stoofvlees. Dit kan natuurlijk ook heel goed in de Slowcooker: plm. 6 uur op slow . …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een heerlijk stoofpannetje met kipdijfilet dat je ook heel goed kunt maken in je Slowcooker. Het lekkerste is dit gerecht als je het een dag tevoren maakt en de volgende dag weer opwarmt. De olijven kun je evenueel weglaten als je ze niet lust. NB Maak je het gerecht in de slowcooker, dan maak je het hele gerecht klaar in een hapjespan en doet dit over in de slowcooker (plm. 6 uur op low). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Wraps met Mexicaanse pulled pork. Of eigenlijk tacos want in Mexico wordt alles gegeten met tacos. 's Morgens  's middags en 's avonds en ook nog tussendoor. Dat is enigszins ook wel te verklaren want  tortilla wraps zijn daar zelfs goedkoper dan brood (taco=tortilla wrap) Deze Mexicaanse variant van de meer bekende versie 'pulled pork' is een geliefde snack die je overal in Mexico kunt kopen bij de carnita-kraampjes. Het vlees is zacht en mals en het gegrilde laagje is lekker krokant. In plaats van guacamole heb ik met dezelfde ingrediënten een heerlijke salade gemaakt die hier uitstekend bij past Guacamole-salade- Natuurlijk is een koolsalade hier ook erg lekker bij Amerikaanse-coleslaw-mijn-versie …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Mexicaans

Deze heerlijke ketjap kip heb ik deze keer gemaakt in de slowcooker. Het is een combinatie van mijn recept babi ketjap en mijn recept sambal kip (onderaan de links naar die recepten). De kipdijfilets heb ik een nacht laten marineren, daarna alles tegelijk in de slowcooker en …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Normaal maak ik dit recept in de hapjespan maar wilde graag proberen hoe het met de slowcooker lukt. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

Vaak wordt er over het Cubaanse eten gezegd dat het niet zo bijzonder is. Met deze heerlijke runder stoofpot bewijs ik het tegendeel. Ik heb het tijdens mijn vakantie op Cuba daar in meerdere varianten gegeten en ik vond het steeds erg lekker. Na een beetje heen en weer gezoek op internet kwam ik dit recept tegen wat ik in eigen keuken gemaakt en hier en daar een beetje aangepast heb. Bij een Nationaal Cubaans gerecht denk je misschien in eerste instantie niet aan olijven, maar met de Spaanse invloeden is het natuurlijk wel weer verklaarbaar. Als bijgerecht maakte ik Cubaanse-rijst-met-zwarte-bonen-congris dat er qua kleur ongeveer hetzelfde uitziet. Een frisse Cubaanse-koolsalade voor erbij is ook erg lekker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Caribisch
Top