1. Home
  2. Community
  3. bramenria
  4. Kookboek Kip
Kookboek "Kip"

Malse ingepakte kipfilets in de oven gegaard in heerlijke champignon-kaassaus.  Makkelijk en errug lekker! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ik heb sterk het vermoeden dat oma voor dit recept een van opa's flesjes bier gepikt heeft Denk niet dat opa het erg heeft gevonden want oma heeft er een heerlijk gerecht mee gemaakt De smaak van het bier is goed terug te proeven in het vlees. Reden temeer om hetzelfde biertje erbij te drinken. Ik had er gewoon gekookte aardappelen bij want je hebt een heerlijke jus. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een waanzinnige kip uit de oven gemaakt met een saus van zongedroogde tomaatjes. Een gerecht om je vingers bij af te likken, Het gerecht is gebaseerd op een recept van Damn Delicious, …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

De kippendijtjes gaan een avond vooraf in een heerlijke marinade en de volgende dag plm. een uurtje voor het eten gaat de schaal inclusief de marinade de oven in. Lekker met mijn Spaanse risotto. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

De 1000e! Wat een mijlpaal!  Maar niet van mij alleen natuurlijk, onze Jiri heeft er ook een heel groot aandeel in. Alleen ben ik vrijwel altijd 'de Sjaak' als het op het neerzetten van t recept hier aankomt 😉  Daar heeft ons Jiri nie veel zin in, krijgt ie vierkante oogjes van etc, en z'n kijkers zijn al niet zo groot.. Anyway. Een simpel maar daarom niet minder lekker recept, en redelijk snel klaar. Ook nie onbelangrijk! Halen bij de shoarmatent is makkelijk af en toe, maar zelfgemaakt toch veel lekkerder. En je weet precies hoe vers alles is wat erin gaat, en dat vraag ik me als je m afhaalt wel s af....   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Malse kipfilet met en gemarineerd in honing-mosterdsaus is bij bijna alles lekker. De combinatie van honing, mosterd, knoflook en een vleugje sinaasappel maakt deze kip zoet, pittig en lekker fris tegelijk. En doordat de kipfilet gegaard wordt in de saus blijft hij heerlijk sappig en mals. Echt een lekker gerechtje dus dat bovendien niet erg veel werk kost om op tafel te zetten. De baktijd hangt af van je oven en de grootte van de kipfilets. Even in de gaten houden. Controleer altijd even of de kip goed gaar is voordat je hem serveert en laat hem zo nodig iets langer bakken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Kipfilet weer eens op een andere manier. Lekker snel klaar en gemakkelijk te bereiden …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Het oorspronkelijke recept was met kippenvleugeltjes. Ik heb dit recept gemaakt met kipdijfilets omdat ik die in mijn vriezer had liggen. De kip moet een paar uur marinerenen gaat daarna met de marinade in de oven. Lekker gemakkelijk dus en de kip smaakte heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Verrukkelijke kipfilet gewikkeld in pittige rauwe ham, met geurige champignons en romige kaassaus. De kip gaat rauw in de pan en gaart ssamen met de saus. Lekker met macaroni met een flinke klont boter. Geen slank recept, maar o zo lekker! Lang geleden gemaakt toen ik nog niet wist hoe een foto erbij te plaatsen. Ga dit gauw weer maken ook voor de foto. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit lichte lente stoofje is ideaal voor op de Paastafel bij een brunch, diner of buffet. Het is extra leuk om het in eenpersoons pannetjes of schaaltjes te serveren en te garneren met een halve abrikoos en een takje verse munt. (Boerenmeisjes=abrikozen op brandewijn) Door het stoven krijg je een heerlijke volle saus. Het zoetzuur van de boerenmeisjes en de azijn (of Edik) maken de kip fluweelzacht van smaak. Ik heb kippendijvlees gebruikt omdat het malser is dan kipfilet.   TIP: Voor een frisse touch kun je ook vlak voor het serveren een handvol fijngesneden muntblaadjes door het stoofje scheppen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een van de lekkerste stoofpotjes ooit die wij gegeten hebben, was bij Francesco, een collega en vriend van Erwin (Delarosa). Vanavond weer eens gegeten, hij had het voor ons uitgeschreven voor dat ie terugging naar Puebla, een prachtige stad in Mexico. Hier het recept ervoor, geniet ervan! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mexicaans

De combinatie van port en Worcestersaus geeft de saus een unieke smaak. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Snel klaar met weinig omkijk, iets voor de knoflook liefhebbers. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Ghoreshte Morq is de oorspronkelijke naam van dit gerecht. Eenvoudig te maken en heerlijk pikant. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Geen moeilijke sauzen en bergen kruiden maar de resultaat is verbluffend lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

Dit recept haalde ik van een Engelse blog en van zodra ik het zag wou ik het meteen maken! Het is een erg makkelijk recept, maar zo lekker! Aangezien het recept Engelse maten gebruikte kan het zijn dat sommige ingrediënten niet 100% juist vertaald zijn. Ik heb het echter met deze ingrediënten gemaakt en vond het erg lekker, je kan evt. zelf nog dingen aanpassen.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

combinatie van kip, ham en 2 soorten kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Het gerecht ziet er erg 'professioneel' uit en eters zijn erg verrast met zo'n gerecht. Een echt succesje! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken
Top