1. Home
  2. Community
  3. bramenria
  4. Kookboek Bakken
Kookboek "Bakken"

Het recept voor deze heerlijke appeltaart aten we bij onze buurvrouw op de verjaardag van nze buurman. We vonden de taart zo lekker dat ik gelijk het recept heb gevraagd. De buurvrouw had het recept van de taartuit een tijdschrift. Ik heb de taart vorige week gebakken voor de senioren in ons Seniorenheim St. Joseph in Stadtlohn tijdens mijn beurt voor de wekelijkse koffiemiddag. De taart vloog weg. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch

Een heerijke en feestelijke no bake taart met vanille en bokkenpootjes die heel makkelijk zelf te maken is …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ik had nog een tablet chocolade liggen met 85% chocolade. Ik ben daar zelf niet zo dol op. Vind de chocolade dan niet echt lekker meer. Toen kwam ik op het idee om de chcolade te verwerken in lekkere chip cookies. En dat is gelukt. Probeer ze maar. De hoeveelheid deeg is voldoende voor 20 - 25 koekjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Rutger van den Broek was de eerste winnaar van Heel Holland Bakt in 2013. Ik volg Rutger op internet waar hij regelmatig lekkere bakrecepten plaatst. Deze keer heb ik zijn kokoskoekjes gebakken die snel gemaakt en erg lekker zijn.   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Lang geleden las ik in een Allerhande een snel recept voor het maken van kokosmakronen. Maar ik had net kokoskoekjes gemaakt, dus kokos wilde ik deze keer niet gebruiken. Ik kwam toen op het idee om het recept van de kokosmakronen te gebruiken voor de amandelmakronen. Dit viel heel goed uit. De amandelmakronen zijn super lekker. De hoeveelheid deeg is ongeveer genoeg voor 20 koekjes. Ligt natuurlijk ook een beetje aan de grootte van de balletjes deeg. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Heerlijke frisse kersentaart met een lichte amandelsmaak en een knapperige bovenlaag van kruimels met amarettini. De taart is na 2 dagen nog lekker. De taart kan met verse kersen maar ook met kersen uit pot gebakken worden. Deze taart kan niet mislukken!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

Dit is een heerlijk en heel gemakkelijk recept van Janny van der Heijden, bekend van heel Holland bakt. Je hebt er zelfs geen mixer voor nodig. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

 Het is bijna niet te geloven maar dit recept is  meer dan 100 jaar oud! Heel veel jaren geleden kreeg ik dit recept van onze Engelse vriend John. Het oorspronkelijke recept was van zijn moeder die kunstenares was en aardewerk beschilderde in Stoke-on-trent. Scones bakken betekende kneden, uitrollen, uitsteken enzovoort. Daar had ze geen tijd voor. Ze maakte scones maar zonder veel "poespas", gewoon hoopjes deeg op de bakplaat en bakken maar. Het is een makkelijk te maken recept, je krijgt geen prachtige scones maar ze zijn heel lekker! Een paar jaar geleden begon ik deze scones eens te maken in een cupcake vorm. Het is weer eens wat anders. Ik wissel nu af of op de bakplaat de grote scones, ongeveer  8,  of in cupcakevorm ongeveer 12 stuks.  John is niet meer onder ons helaas, maar het zal hem zeker plezieren dat zoveel mensen nog steeds de scones van zijn moeder maken.     …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Ik had nog aalbessen (rode bessen) in mijn vriezer die nu toch wel gebruikt moesten worden. Ik stuitte toen in een Duits tijdschrift op dit lekkere recept. In dit recept wordt geen boter gebruikt. Je bakt dit in een ovenvaste schaal. Lekker als nagerecht met een bolletje ijs. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Ik had nog nooit citroencake zelf gemaakt. Ik zag wel pakken citroencake in de supermarkt staan, maar voor pakjes ga ik niet. Ik vind vaak dat je nog zoveel moet toevoegen en de smaak van eigengemaakte cake vind ikzelf  altijd lekkerder. Ergens las ik een recept om cranberry's in een cake te doen. Ik vond de combinatie leuk en ook lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Een heerlijke koek met een duidelijk aanwezige kaneelsmaak. Dus voor kaneelliefhebbers. De bovenlaag van suiker en kaneel zorgt ervoor dat de cake een knapperig laagje houdt. De cake is na 2 dagen op zijn/haar best. Dan zijn de smaken goed doorgetrokken. Het recept vond ik op een Duitse internetpagina. Ik noem het een cake, maar de hoeveelheden van de ingrediënten zijn anders dan de cakes die ik normaal bak. Maar het resultaat is heerlijk! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Het bijzondere aan deze Zweedse appeltaart is dat de boter en de melk aan de kook gebracht moet worden en heet door de losgeklopte eieren etc. gemengd wordt. Het recept van deze Zweedse appeltaart kwam ik steeds weer tegen en iedere keer dacht ik "die moet ik maken". De taart is erg lekker en eenvoudig te maken. Het kan niet mis gaan. Je kunt de appeltaart in een rechthoekige vorm bakken (32x39 cm: 24 personen) of in een springvorm van 26 tot 28 cm doorsnede (14 tot 16 personen). NB Op 13 december 2017 deze taart weer gebakken in een springvorm van 24 cm. Hiervoor 2/3 deel van de ingrediënten gebruikt, nameijk: 3 eieren - 190 gram + 60 gram suiker - 95 gram roomboter - 1 dl melk en 225 gram bloem. Vog verder het recept zoals beschreven. De taart viel erg in de smaak. Twee vriendinnen wilden gelijk het recept. . …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch

Vanmorgen bij 24-Kitchen dit recept voorbij zien komen, snel alles genoteerd en vanmiddag gebakken. Verrukkelijk!! Er zit cider in het cakebeslag, deze kan vervangen worden door bijvoorbeeld prosecco (géén zoete bubbelwijn in ieder geval). Alcohol verdampt door  verhitting. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Het recept van deze heerlijke brosse koekjes vond ik op internet. Beetje van het ene recept en een beetje van het andere recept wat ik vond. Deze koekjes zijn favoriet met Kerstmis in Noord Duitsland. En ook favoriet bij mijn nichtjes die er niet vanaf kunnen blijven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Een kwarktaart op verjaardagen is meestal 1 van de favorieten hier in huis. Het fijne ervan is dat je enorm kunt variëren met eigenlijk alles wat je maar lekker vind. En met een jarige in december kwam deze keer dus de variant met cranberry's op tafel. Als je liever geen alcohol gebruikt of als er kinderen mee eten kun je de Cointreau gewoon weglaten. Ik heb deze taart met (glutenvrije) lange vingers gemaakt maar je kunt natuurlijk ook voor een andere bodem kiezen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Deze heerlijke amandelkoekjes heb ik gemaakt voor Kerst 2016. Ieder jaar met Kerstmis maak ik weer andere koekjes die ik in een leuk trommetje of zakje cadeau geef aan buren, vrienden en familie. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Dit recept vond ik op een blog van "De Zoetekauw", die het op haar beurt weer had gevonden bij Culy. Zo'n eenvoudig recept wilde ik wel eens uitproberen. Het gaat er om dat je evenveel kokos en evenveel gecondenseerde melk door elkaar mengt. De verhouding is dus 1 : 1. Gewoon door elkaar mengen en de oven in. Heerlijk !! N.B. Gecondenseerde melk met suiker vind je in de supermarkten (in ieder geval bij AH) in een vak bij de Aziatische produkten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

In de aanloop naar Kerstmis bak ik altijd verschillende soorten koekjes die ik daarna - leuk verpakt - cadeau geef aan familie, vrienden en buren. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Dit is werkelijk kinderlijk gemakkelijk om te maken. En erg lekker. Gewoon even snel voordat je koffie gaat drinken b.v. Zijn ze nog lekker heet. Liefst meteen opmaken want de dag erna zijn ze niet meer zo knapperig   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Veel appel gekregen, dus aan het appeltaart bakken. Mijn buurvrouwen kwamen op de koffie dus weer eens gezocht naar een ander soort appeltaart. Dit recept was voor een kleine taart en dat kwam goed uit, want we waren maar met z'n vieren. De taart smaakte erg lekker, vooral door de kaneelkruimels in en op de taart. De taart is niet moeilijk om te maken en kost ook niet veel tijd …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits
Top