1. Home
  2. Community
  3. bramenria
  4. Kookboek Ovenschotels
Kookboek "Ovenschotels"

Omdat ik wel verwacht had, dat het middagbezoek wel zou blijven plakkenhad ik uit voorzorg een ovenschoteltje ingepland. Helemaal voorbereid en nadat het bezoek afscheid had genomen , kon dat ovenschoteltje voor 20-25  minuten in de oven en wij aan tafel Fijn, dat ik dit heerlijke , zwarte goedje weer eens uit de kast kon halen om dit recept wat op te leuken. Smakelijk-zwart-olijven-crumble-poeder   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Gesmuld van deze heerlijke gegratineerde pastaschotel. Ik had helaas nog maar 1 stuk zalmfilet in de vriezer, terwijl ik dacht er nog 2 te hebben. Dus een gerecht verzonnen waarbij 1 stuk zalm ook voldoende was. Heerlijk. ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit keer een ovenschotel zonder groenten, dus de aardappelen als bijgerecht. De voorgekookte aardappelschijfjes lekker gemengd met gekookte ham, hardgeookte eieren en gebakken champignons en dan overgoten met een pittige kaassaus. Super lekker. Met een salade erbij heb je een heerlijke maaltijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

In dit recept zit de aardappel-mosterdpuree niet bovenop de groenten maar is verdeeld onderin de ovenschaal. De halve witlofstruikjes zijn verpakt in ham en kaas, waarbij de kaas de buitenste laag vormt en daardoor heerlijk smelt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Laatst toen ik een weekendje in Friesland was viel me rijdend door het Friese landschap een aantal dingen op. Een daarvan was dat ze bij ongeveer elke boerderij aardappels verkopen. Nou is dat op zich niet zo vreemd want dat zie je bij ons in de provincie ook op genoeg plaatsen, alleen het grote verschil is dat ze bij ons (gewoon) een bordje hebben staan met 'aardappelen te koop' maar daar in Friesland daarentegen bieden ze niet 1 maar minstens 3, 4 of soms wel 5 verschillende aardappel rassen aan. Zo zie je maar weer waar een klein landje groot in kan zijn. Ik had van mijn weekendje o.a. een flink stuk Friese nagelkaas en een aantal Friese droge worsten meegebracht en ook bij Het 'Boomsma museum' waren enkele flesjes drank aan mijn vingers blijven plakken Nadat ik al een flinke pan Fryske-sipelsop had gemaakt was er nog voldoende over om deze ovenschotel te bereiden. TIP: Presenteer er een glaasje Beerenburger bij …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Shaepard's pie is een heerlijke ovenschotel uit Ierland. De oorspronkelijke versie met winterpeen heb ik ook op mijn pagina staan. (zie hieronder de link er naar toe). Toen kwam ik op internet een Shepard"s pie tegen met koolraap. Ik heb er wel mijn eigen draai aangegeven. De ras el hanout geeft een heerlijke pittige smaak aan de ovenschotel. We hebben gesmuld van deze lekkere ovenschotel. In plaats van ras el hanout kun je ook paprikapoeder nemen maar dan verandert de smaak wel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Ik vond dit recept van Jamie Oliver op internet en heb ervan gesmuld …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Heerlijke romige hutspot met ertussen een laag pittig "Oosters" gekruid gehakt. We vonden dit heerlijk. Deze hutspot kun je ruim tevoren maken en dan in de oven voor lekkere knapperige laag gesmolten kaas òf - als je niet van kaas houdt- een knapperig laagje van paneermeel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Verwijderen …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Joods

In deze heerlijke ovenschotel komt de puree onderin de schaal. Daar bovenop de bloemkoolroosjes met daartussen het hardgekookte ei en de rauwe ham. Overgoten en een heerlijke boursin-kaassaus en dan nog even gratineren in de oven. Vegetariërs laten de ham gewoon weg. Ook dan is het een heerlijke ovenschotel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

We hadden een heerlijke avond voor de boeg: een midzomernachtborrel met vrienden op een prachtige zomeravond. Dan moet er wel even gegeten worden vooraf. Dat deden samen met Wendelien die met ons meereed naar de borrel. Dit is een licht recept voor mooie zomeravonden. Ik combineerde het met bruchetta met een mengsel van gehakselde olijven met zongedroogde tomaatjes erop. En een frisse sla. Superbegin van onze lange avond in de tuin vol anekdotes en veel gelach. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Een soort Griekse lasagne, maar dan gemaakt van pijpmacaroni. Ik heb het op 2 lagen gehouden en in tegenstelling tot het originele recept er nog champignons, rode paprika en feta aan toegevoegd. Weer eens iets anders dan een Italiaanse pastaschotel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Op internet kwam ik tegen op internet. Een reactie daarbij was dat de aardappeltjes niet gaar waren. Omdat ik het zo'n leuk en gemakkelijk recept vond ben ik zelf hiermee aan de slag gegaan.Ik heb mijn recept van "Perfect geroosterde aardappelen uit de oven" gebruikt. Hierop de speklapjes gelegd. Resultaat; heerlijke knapperige speklapjes en licht geroosterde aardappelen. Een heerlijke combinatie bij één van mijn bietensalades. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een echte zomer-ovenschotel. Lekker met bosworteltjes en afgedekt met aardappelpuree. Kun je 's morgens maken als het nog koel is en 's avonds een half uurtje in de oven. Lekker met een salade erbij en je bent klaar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

De zoete aardappel is een erg lekker alternatief op onze 'gewone' aardappel en bovendien nog gezonder ook. Deze ovenschotel is een heerlijk bijgerecht bij zowel vlees als visgerechten, en in een handomdraai gemaakt. Gaat alleen in de oven en hoeft niet voorgekookt te worden dus weinig afwas Welke geraspte kaas je gebruikt is een beetje afhankelijk van je eigen smaak. Ik had oude Goudse, maar een mildere jong belegen of een pittige geitenkaas is ook heel goed mogelijk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Zalige ovenschotel. Wij hebben ervan gesmuld. De kipdrumsticks heb ik vooraf gemarineerd (plm. 2 uur). Even voorbakken. Daarna op een bedje van bonen, paprika, rode ui en plakjes chorizo. De marinade wordt ook gebruikt. Gegratineerd met wat manchego-kaas. (Die kaas kan vervangen worden door pecorino of parmezaanse kaas). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

De combinatie van marineren en zacht laten garen in de oven maakt deze pittig Italiaans smakende kipfilet heel zacht en mals, je mes zakt er als het ware vanzelf doorheen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dezeovenschotel witte kool met het gehakt en gegratineerde aardappelpuree is heerlijk gekruid met een aantal Indonesische kruiden, ketjap en Spaanse peper. De aardappelpuree is extra lekker door de gebakken Indische uitjes die erdoor gemengd zijn. Zo is een ovenschotel witte kool extra lekker. Wij hebben zalig gegeten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Ik heb zoveel bloemkool gegeten dat ik hem jaren links heb laten liggen , totdat ik dit tegen kwam . …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees
Top