1. Home
  2. Community
  3. bono123
  4. Kookboek vlees
Kookboek "vlees"

Het was weer eens tijd om wat lades op te ruimen en in de zogenaamde "rommellade"viel mijn oog op de receptenmap, waarin allemaal verzamelde recepten die ooit nog eens gemaakt zouden kunnen worden...... Deze pittige satéstoof van Janneke Philippi uit een krant van lang geleden leek mij wel wat . Even naar de slager voor mooie rundersukade en aan de slag. Het kost slechts een kwartiertje en dan mag dit gerecht aan zijn stooftijd van 2 uur  beginnen. Morgen smullen we dit pas, want voor de maaltijd van vandaag was ik al voorzien. Morgen snel klaar en waarschijnlijk nog lekkerder, zoals bij vele stoofschotels.    De recepten van Janneke zijn heel toegankelijk, lekker en kloppen áltijd. ( citaat uit de krant bij het recept)  Uit het derde kookboek " Stoven  "  in de serie :  " Bij Janneke thuis ". …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

De kipfilet moest op dus heb er een lekkere, makkelijke en snelle (weekend)hap van gemaakt. Ideaal voor de lunch, tussendoor of als snel bijgerecht. Eet dit met een lekkere klodder vers gemaakte knoflooksaus (Aioli) of Tzatziki, wraps of pitabroodjes of met een portie Franse frietjes en salade. Snel, niet te vet, niet moeilijk te maken en onbeschaafd lekker …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

250 gram speklappen 250 gram hamlappen 2 grote uien 3 tenen knoflook 1 groene paprika Tomatenpuree (1 blikje) 1 dl bouillon 1 tl gedroogde tijm 1 el paprikapoeder 1 beker zure room 1 el bloem 50 gram boter peper en zout …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Hongaars

Kip is zacht en neutraal van smaak en daardoor overal heerlijk mee te combineren. Heel verrassend is dit gerecht uit Thailand, met pittige kruiden en spinazie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Thais

Pittige stoofpot van rundvlees uit de heerlijke Indische keuken! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Kofta is een Grieks gerecht. Ik kocht wel eens zo`n doos uit de serie `wereldgerechten` van een bekend merk om Kofta te maken. In die doos zat dan de benodigdheden die je hele gerecht kant en klaar samenstelt met de uitleg achterop verpakking. In zo`n pak zitten zoveel verkeerde dingen en toevoegingen dat ik met behulp van google op dit recept uit kwam. En het was nog heerlijk ook vandaar dat ik jullie wil laten meemaken hoe het is om volgens de Paleo wijze te koken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Eigen foto.. In geen velden of wegen een griek te vinden, dus lang gezocht, getest en GEVONDEN! Een gyros die echt niet onderdoet voor die van "de griek" in Nederland. S-M-U-L-L-E-N!!! …  Lees verder »

Als je aan de barbecue gaat en het weer is mooi zoals nu momenteel, tsja wie lust er dan geen lekker stokje saté? Hier heb je twee verschillende soorten met een heerlijke marinade. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Hou je van BBQ-en en hou je van de Griekse Keuken???? Dan moet je deze spiesen echt eens gaan proberen. De knoflook en oregano die in de marinade zitten geven je het gevoel alsof je op een warm Grieks eiland in de Middellandse Zee zit. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Stoofschotel (Eenpansgerecht) voor 4 personen, van de kok uit Kreta meegekregen en uitgeprobeerd, heerlijk. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Gehaktballen op deze manier garen geeft weer een andere smaak dan als wanneer gehaktballen eerst vooraf bruin gebakken worden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

3 in 1 voorjaar`s maaltijd …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

Dit is eigenlijk een recept om gehaktballen luchtig te maken. Geen bijzonder recept dus maar zo maakte mijn vader ze en daarom zet ik dit maar eens op smulweb omdat het heerlijke luchtige ballen zijn. Ik heb het internet `afgespeurd` kooksites bekeken maar nergens iets dergelijks kunnen ontdekken. Mijn vader gebruikte zover ik weet geen olijfolie (doe ik wel) maar gewoon boter (of braadboter) ik kan het niet meer vragen helaas, maar dat vermoed ik dus. Ook waren zijn ballen niet bijzonder gekruid ik weet dat hij grove mosterd en gewoon peper, zout en wat nootmuskaat raspte meer niet. Uiteraard kan je de ballen geheel naar eigen smaak kruiden want ik wissel ook vaak met kruiden. Ik maak ze dit keer zoals mijn vader ze maakte en dat is met die `vreemde vulling`. Geen paneermeel, brood of wat anders maar namelijk met de basis van een roux (zonder vloeistof) toegevoegd aan de vulling. Ik had 800 gram gehakt,heb je minder pas dan de hoeveelheid bloem/boter voor de vulling aan …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Denk aan de rusttijd van 1 uur! (de kaas moet koud zijn voordat de gehaktballen gebakken worden omdat de kaas er anders uit loopt!)Ik heb de gehaktballen afgelopen week (okt. 2011) weer eens gemaakt(ook voor een foto). Het recept aangepast door mosterd door het gehakt te mengen en de vulling wat pittiger te maken door belegen kaas te gebruiken en de vulling te kruiden met wat zout, tabasco en paprikapoeder. Zo smaakt de gehaktbal nog beter! Een volgende keer heb ik roomkaas met knoflook en kruiden gebruikt. Nog lekkerder! I.p.v. prei zijn kleine stukjes gedroogde tomaat ook erg lekker. Veel variaties denkbaar met deze lekkere bal. Op verzoek van mijn nichtjes maar weer de ballen gemaakt. Weer aan het variëren geslagen. Dit keer (15/11`11) fijngesneden prei met geperst teentje knoflook even in de olie gesmoord. Daarna door de kruidenkaas met 2 eetlepels geraspte oude kaas. Vulling nog weer lekkerder. Hoe gaat het verder met deze bal? …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

6 kippendijen, ontbeend, met vel bosje lente-uitjes zevenkruidenpoeder Voor de Yakitorisaus: 1 1/2 dl sojasaus 90 gram suiker 2 eetlepels sake of droge sherry 1 eetlepel bloem …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

De hoeveelheid kun je zelf bepalen. Is maar wat je nodig hebt. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Runderstoofvlees blijft lekker, maar deze is wel verschrikkelijk lekker ! Ik had hem stiekem al eens gemaakt want wilde hem eerst zèlf proeven en door ontwikkelen tot wat lekkers. Daar het qua smaak een enorm succes was deel ik hem nu met een ieder. De schaal was dus gewoon leeg, op, zo lekker. Dit is een uitstekend bijgerecht bij een rijsttafel, nasi, bami, witte rijst, mihoen, zoetzure of pittige groente en ook lekker bij een gekookt krieltje met een tintje of neem zelf wat je lekker lijkt. Dit gaat ook uitstekend in de slowcooker voor de mensen die deze hebben. Probeer maar, ik hoor het wel hoe het was. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Tijd voor lente op het bord, ondanks alle sneeuw nog steeds... Lekkere malse kipfilet in een kruidige pesto-roomsaus. Heerlijk bij diverse soorten pasta! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Top