1. Home
  2. Community
  3. bolleken
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

"Flamenquin cordobes". We waren uitgehongerd en niet van zins nog verder te zoeken naar een gelegenheid voor een lichte lunch, dus gingen we binnen in wat de minst belovende bar van de provincie Cordoba leek te zijn. Daar bestelden we verschillende tapas, onder andere deze typische Cordobes-snack. De ingredienten zijn zo ongekunsteld en het resulaat is zo heerlijk sappig dat ik altijd heb gedacht dat er nog een geheim ingredient was. Dat is niet het geval, deze tapa wordt in heel Cordoba op dezelfde manier klaargemaakt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Baknamiddag met de kindjes ? Bananencake lukt altijd ! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Dit gerecht wordt in zeeland iedere zaterdag ochtend door velen gegeten bij de koffie. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

2 preien 4 uien 1 selder 2 wortelen een kruidentuiltje peper, zout, muskaatnoot 1 kalfskop 1 krop sla 4 tomaten 1/2 liter olie 2 eetlepels mosterd een scheutje azijn 100 gr peterselie 50 gr bieslook …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

1/2 varkenskop 500g. spiering een groenten en kruidentuiltje samengebonden bestaande uit 1 stuk selder,1 wortel, 1 takje tijm, en 1 laurierblad 1 ui met daarin 2 kruidnagels zout en peper …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

Doet wat oosters aan …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Na lang experimenteren, en de gouden tip van een Duitse kok, eindelijk de juiste lekkere wittekool salade!!!!(voor bij de BBQ) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

"de lekkerste soep die je ooit gegeten hebt" …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Bevat per persoon : 415/100 kJoules/kcal., 1 g eiwit, 8 g vet, 5 g koolhydraten De leukste verrassingen aan tafel zitten soms in kleine bijgerechtjes, zoals deze uitjes in een zoet jasje …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Met roquefort natuurlijk …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Gehaktballetjes in tomatensaus …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Gevulde slakropjes uit de oven. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

100 gr schijfjes ontpitte dadel. 50 gr verse geschilde gember in lucifers 100 gr dunne plakjes verse onrijpe mango of 50 gr stukjes gedroogde mango. 2 dl water 2 S.L. suiker zout ? T.L. chili …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Een echt Belgisch recept . Niet moeilijk maar overheerlijk.Recept van sterrenrestaurant Comme Chez Soi van Pierre Wynants in Brussel aangepast aan mijn smaak …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Zeeslakken in een hartig bouillonetje, een echt vlaams oud recept …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Mijn schoonmoeder maakte dit recept vroeger van een kalfskop,maar ja dat is niet meer van deze tijd.En is dit recept een beetje gemoderniseerd.Volgens een bekende cuisinier in Maastricht heb je in Hasselt(B) nog een orginele kalfsslagerij.Waar je nog een gebroeide kalfskop kunt krijgen.In Nederland mag deze niet meer verkocht worden. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Gemarineerde borrelboutjes (kippevleugels) voor in de oven of op de houtskoolgril. …  Lees verder »

Top