1. Home
  2. Community
  3. bloemkoolliefhebber
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een heerlijk hoofdgerecht .En het is nog snel klaar ook.Hoef je met dat warme weer niet zo lang in de keuken te staan. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Lekker snel voor doordeweeks: een eenpansgerecht met voorgekookte krieltjes, tuinboontjes uit de diepvries en blokjes kalkoenfilet! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

300 g frambozen (diepvries) 6 blaadjes gelatine (rood) 1 vanillestokje 250 ml zoete witte wijn (dessertwijn) 400 ml slagroom 100 g witte chocolade 100 g suiker …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

200 g gerookte zalm 100 g huttenkase 2 eetlepels verse bieslook, fijngesneden 1 eetlepel dille (vers of diepvries), fijngesneden 75 g waterkers 4 eieren (medium) versgemalen citroenpeper …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Met en zonder broodbakmachine te bereiden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Boontjes, een zomers gewas, kun je met een paar ingredi?nten omtoveren tot een ware hoofdmaaltijd. Dit Griekse gerecht is vegetarisch en laat alle ingredienten tot hun recht komen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

1 kg grote, ongepelde zoetwatergarnalen (diepvries) 1 kg trostomaten 1 ? 2 eetl. sambal 1,25 ml zure room of cr?me fra?che 6 teentjes knoflook 50 g boter of 5 eetl. olijfolie 2 eetl. gedroogde Proven?aalse kruiden peper zout …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Olie om in te vetten 1 kg vastkokende aardappelen zout 100 g boter 1 bekertje creme fraiche (125 ml) of zure room 1 eetl. honing 3 eieren 1 theel. fijngehakte verse tijm (vers of diepvries) 150 g geraspte (harde) geitenkaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

2 uien 1 wortel 3 stengels bleekselderij 2 teentjes knoflook 3 eetl. olijfolie 500 g gehakt, half-om-half 1 blik gepelde tomaten (800 g) peper zout 1 eetl. gehakte Italiaanse kruiden (oregano, basilicum, tijm) vers of diepvries of 1 theel. gedroogd ca. 250 g lasagnevellen voor de witte saus: 50 g boter 50 g bloem 0,5 l melk 100 g geraspte (parmezaanse) kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

1 dunne prei 150 gram verse roomkaas met kruiden 1 dl volle melk 1 teentje knoflook 750 gram voorgekookte aardappelschijfjes (vacu?m verpakt) zout versgemalen zwarte peper 100 gram geraspte Gruyere …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

4 pasteibakjes 40 g boter of margarine 3 gesnipperde sjalotjes 250 g andijvie in reepjes 1 theel. kerriepoeder 40 g bloem 2,5 dl ontvette kippenbouillon 1 dl slagroom 300 g gaar kippenvlees in stukjes of kipvleeswaren of gerookte kip in blokjes 50 g gewelde rozijnen zout peper fijngeknipte tuinkruiden …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

500 gram kalfslappen (of vhamlappen) witte peper zout bloem 1/2 dl olijfolie 1 teentje knoflook laurierblad 1/2 theelepel oregano 1,5 dl witte wijn 500 gram ontvelde tomaten (vers of uit blik) 1 eetlepel gehakte peterselie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans
Image"

 …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

2 eieren 2 eierdooiers 0.5 vanillestokje 120 gr. suiker 250 gr. braam 0.2 l. slagroom 1 sch. cr?me de cassis 1 tl. vanillesuiker Munt, verse …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

BBQ-gerecht voor 6 tot 10 personen …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

In het knapperige bladerdeeg zit een rosbief, gevuld met verse roomkaas. Een feestelijk vleesgerecht uit de combimagnetron. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Voor 40 kroketjes : 300 g gepelde Noordzeegarnalen 1/2 l jus van garnaalkoppen of bisque 50 g boter 100 g bloem 2 gelatineblaadjes 50 g geraspte kaas 2 eiwitten paneermeel …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

1 kg ongepelde dagverse Vlaamse garnalen (330 g gepeld) 4 grote aardappelen 1 kleine rode paprika 1 eetlepel zonnebloemolie 1 sjalot 0.25 liter zure room zout …  Lees verder »

100 gram franse mosterd 100 gram kristalsuiker 1 deciliter zonnebloemolie 1/2 bos dille …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Scandinavisch
Top