1. Home
  2. Community
  3. blackmagic13
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Éen popuilair gerecht in China en ook makkelijk zelf te maken.  Toen ik in China woonde at ik dit af en toe met mijn vrienden in een lokaal restaurantje, dit onderstaande recept is mijn eigen versie. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Deze spiesjes kom ik altijd tekort als we een BBQ hebben. …  Lees verder »

Het aspergeseizoen is weer aangebroken en daarmee ook de Hollandaisesaus want dat is voor mij toch wel DE ultieme saus voor bij asperges. Maar zelf Hollandaisesaus maken vind ik toch nog wel een heel gedoe en omdat dit in de aspergetijd nogal eens aan de orde is grijp ik dan soms wel eens naar een pakje (shame on me). Nu heb ik een recept gevonden wat dit allemaal een stuk eenvoudiger maakt. Het recept is een combinatie van een aantal recepten die ik op Internet gevonden heb en die ik samengevoegd heb tot dit lekker makkelijke sausje. N.B.: In feite is Hollandaisesaus een warme mayonaise met warme boter in plaats van olie. Niet alleen lekker bij asperges maar ook bij vis en eggs benedict. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

De enige echte overheerlijke bobotie. Recept gekregen van mijn Zuid-Afrikaanse gastmoeder, waar ik een jaar bij in huis gewoond heb! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

8 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid 1 ei, 2 kippenbouten 1 ui, gesnipperd 250 g winterpeen, fijngesneden 1 prei, fijngesneden 1 stukje foelie (pakje 5 g) 1 kruidnagel 1 laurierblaadje 1 takje selderij 50 g boter 50 g bloem, gezeefd …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Zelfgemaakte kippenragout …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Heerlijk recept en altijd een topper op de verjaardagen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel

Lekker oosters recept met kip en champignons …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Deze loempia's zijn niet te onderscheiden van die uit de kraam  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Aziatisch

Af en toe heb ik er zo`n zin in en maak dan gelijk een kilo. Met twee personen kun je hier twee dagen heerlijk van smullen. Probeer het zelf maar eens en je staat verbaast van het resultaat. Als je dit één keer hebt gemaakt (en het is zo klaar). Dan ga je nooit meer naar de Chinees en maak je je eigen kostje. Ik heb ook nog wel andere bijgerechten maar die giet ik binnenkort in een artikeltje. Eet smakelijk ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Loempia`s zoals je het op `t hoek van de straat bij de Chinees kunt kopen. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Citroen-knoflook kipfilet, sla en parmezaanse kaas op een volkoren broodje …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Wrap met gerookte kip …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

Heerlijk lunchgerecht …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

Marinade (voor 6 kipfilets) 200 gr. Bruine suiker 0,25 l soyasaus 0,25 l sherry 0,75 l ananassap 1/8 l rode wijnazijn 1 tl knoflookpoeder of verse knoflook 1/2 tl gemberpoeder Vinaigrette 0,25 l olie 0,25 l rode wijnazijn 1 klein teentje knoflook, gehakt 1 tl zout 1 tl zwarte peper 1 tl gedroogde oregano 1/4 kopje suiker 4 el Dijon mosterd Overige ingredienten 6 oz. boneless chicken breast Sla 1 hard gekookt ei 50 gr. bacon 8 croutons 3 tomaat partjes  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal
Top