1. Home
  2. Community
  3. birgitta3
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Super makkelijk een stevig en verrassend soepje als lunch of voorgerecht, of als amuse in een mooi klein glaasje, voor meerdere personen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Dit is een makkelijk gerecht omdat meeste ingredienten kant en klaar gekocht worden. Maar het resultaat is zo lekker dat de hele familie om het fornhuis heen draait en er maar weinig balletjes het halen tot aan de tafel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

2el. Olijfolie 1 Ui gesneden 2 tenen Knoflook gesnipperd. 600gr Riblappen in stukken gesn. 1 Bl Tomatenblokjes. 150 ml Runderbouillon van tablet. 1 Kanneelstokje. 2 Th.L.gemalen komijn(djintan) 4 mooie pompoentjes of een grote van c.a.2kilo 1 bosje verse koriander grof gesneden. Peper en Zout uit de molen …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Wereld

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Dagje zonder vlees? Maak dan eens deze heerlijke ovenschotel. Ook kinderen zullen hiervan smullen. De canneloni wordt gemaakt van opgerolde "verse" lasagnevellen uit het koelvak. Ze hebben een heerlijke romige vulling van spinazie, ricotta, kruidenroomkaas en mozzarella. Voor een beetje "beet" nog wat champignons toegevoegd. De spinazie wordt vooraf niet gekookt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Heerlijke koud/warm combinatie van frisse salade en krokante gambas …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Dit is een recept uit de Tip (bestaat niet meer), dat we op verzoek van mijn zoon regelmatig maken. Omdat wij er zo dol op zijn, nemen we vaak 3 schelpdieren p.p, maar je kunt het ook wat bescheidener houden. Je kunt dit gerecht zo pittig maken als je zelf wilt, afhankelijk van de hoeveelheid cayennepeper die je op de schelpdieren strooit. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Dit gerecht staat bij ons thuis regelmatig op tafel. Het is erg lekker, snel klaar en ook kinderen zijn er dol op. De prei wordt door de blauwe kaassaus heel zacht van smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een heerlijk romig soepje met een heel aparte smaak. Gisteren gemaakt. Viel erg in de smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Super lekkere zamlrol. Werd geserveerd tijdens een brunch die ik samen met andere vrijwilliegers verzorg in verzorgingstehuis bij ons in Stadtlohn. Recept gekregen en gebruikt tijdens afgelopen Kerst. Het was een succes. Heerlijk als je wat meer gasten krijgt en prima voor te bereiden. Denk bij het bereiden aan de koeltijd (zie recept)! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Deze taart wordt volgens het originele recept gebakken met korstdeeg.Ik had bladerdeeg in de vriezer en heb dat gebruikt. Om het deeg niet teveel te laten rijzen en wat krokanter te houden heb ik de taartbodem eerst voorgebakken met een steunvulling. Zie uitleg! Steunvulling: Sommige taartbodems worden eerst gaar gebakken met een steunvulling, dit is om teveel rijzen van de bodem tegen te gaan. Bekleed de vorm met het deeg. Leg hierop een stuk bakpapier (eventueel met de vork nog flink wat gaatjes in het deeg prikken). Leg hierop wat gedroogde erwten of rijst (deze zijn meerdere keren te gebruiken, maar alleen nog maar voor dit doel). Knikkers kan ook! Bak de bodem zoals aangegeven in het recept. Verwijder na de baktijd de steunvulling en het bakpapier. Doe nu de vulling op de taartbodem en bak de taart verder af volgens het recept. ALS JE BANG BENT DAT DE VULLING TOCH TE NAT BLIJFT KLOP DAN 2 EIEREN MEE MET DE ROOM EN MELK. Ik vind het echt vervelend om te horen dat bij sommigen de taart te nat blijft. Bij mij was dit zeker niet het geval. Omdat de taart zo goed gelukt was is hij op Smulweb terecht gekomen. Voor wie bang is dat de taart te nat wordt, gebruik dan de helft van de room en de eieren. Ik denk dat het ook ligt aan de soort aardappelen die je gebruikt. De ene aardappel neemt meer vocht op dan de ander. Veel succes met deze - overigens - lekkere taart ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Koolraap behoorde vroeger tot een veel gegeten groentensoort. De rapen hebben een vuil-gele kleur die bij het koken oranje wordt. Het is een echte bewaargroente waarvoor de belangstelling in de vorige eeuw vrijwel geheel verdwenen was. Sinds de koolraap schoongemaakt en in blokjes of reepjes gesneden in supermarkten en bij de groentenspecialisten wordt aangeboden wordt er steeds meer van verkocht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Deze goulash is gemaakt van een combinatie van rundvlees en varkensvlees. Het is echt overheerlijk. Ik heb het recept gekregen van een kennis uit Oostenrijk. Inmiddels heb ik in de loop van de tijd wel e.e.a. aangepast. Iedereen die deze goulash proeft wil het recept. Dus maken! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Oostenrijks

Quiche met geitenkaas en courgette Het is eindelijk zomer, dus tijd voor picknicks in het park, boottochtjes met vrienden en lange dagen op het strand. Maar natuurlijk ook voor lekkere lichte gerechten om buiten van te genieten. Daarom een vegetarische quiche, die zowel warm als koud een geweldige aanvulling is op je zomerse dag! Voor 4 personen: …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Kip met paprika in de römertopf aanvullende info van bestaand recept. Leg om de kip de rest van de paprika en champignons, lekker af kruiden met BBQ en kip kruiden, zout en peper en paprika poeder. Ook wat blauwe schimmelkaaskaas toegevoegd rond de kip op de groente. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Deze soep kreeg ik van Ndemupa, mijn " Ovambo dochter" uit Namibië.. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

Een heel eenvoudig, maar overheerlijke vis recept. Krijgt altijd alleen maar complimenten erover. Lekker met: Quiche van kaas, crème fraîche en ansjovis …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Dit is zo`n heerlijk recept, ik las een recept van de BBC met een Chili- knoflookboter, wilde zalm, en aardappelpuree met kruiden. Dat recept werd het dus niet helemaal, maar ik kwam wel hierdoor op een ander idee. Ik had Panga filet in de vriezer dus ben ik wat met het recept gaan stoeien. Toen kocht ik nog panga maar sinds de berichten her en der (ook op Smulweb) koop ik absoluut geen Panga meer! Ik koop liever andere vis voor dit recept. Op 19.07.2012 weer gemaakt maar nu met forel, ik heb er snijbonen in ruitjes gesneden en de heerlijke aardappelpuree met Buffelmozarella bij gegeten gegarneerd met wat bieslook. Super lekker! De titel met `Panga` heb ik laten staan ten 1e omdat heel veel smulwebbers dit recept al meegenomen hebben en ten 2e dat er ook nog de oude foto`s met de panga op staan. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels
Top